Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τελετή μνήμης στο Ναγκασάκι για την επέτειο από τη ρίψη της δεύτερης ατομικής βόμβας
  • [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Αντ. Σαμαρά - Ν. Αναστασιάδη
  • [03] Οι ΗΠΑ απομακρύνουν προσωπικό από το προξενείο στη Λαχόρη του Πακιστάν
  • [04] Ομολόγησε τη δολοφονία της γυναίκας του μέσω του Facebook
  • [05] «Έφυγε» η Κάρεν Μπλακ, πρωταγωνίστρια της θρυλικής ταινίας Easy Rider

  • [01] Τελετή μνήμης στο Ναγκασάκι για την επέτειο από τη ρίψη της δεύτερης ατομικής βόμβας

    Δεκάδες χιλιάδες επιζώντες, αξιωματούχοι και μέλη ξένων αντιπροσωπειών τήρησαν ενός λεπτού σιγή σήμερα, 68η επέτειο του βομβαρδισμού της πόλης Ναγκασάκι, στις 9 Αυγούστου 1945, τρεις ημέρες μετά τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα.

    Η καμπάνα ήχησε στις 11.02 τοπική ώρα , ακριβώς τη στιγμή που η δεύτερη ατομική βόμβα στην ιστορία της ανθρωπότητας έπεφτε για να αφανίσει την πόλη αυτή της δυτικής Ιαπωνίας σκοτώνοντας 70.000 ανθρώπους.

    Τους βομβαρδισμούς της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι ακολούθησε η παράδοση της Ιαπωνίας και ο τερματισμός του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στις 15 Αυγούστου 1945.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Αντ. Σαμαρά - Ν. Αναστασιάδη

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά το τέλος της συνάντησής του στο Λευκό Οίκο, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

    Ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη για τα όσα συζήτησε με τον Μπαράκ Ομπάμα, σχετικά με τα θέματα της Κύπρου.

    Ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, όπου συζητούν τις επαφές τις ελληνικής αποστολής στην Ουάσιγκτον και την Νέα Υόρκη.

    [03] Οι ΗΠΑ απομακρύνουν προσωπικό από το προξενείο στη Λαχόρη του Πακιστάν

    Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε ενολή για την απομάκρυνση του μη απαραραίτητου προσωπικού από το αμερικανικό προξενείο στη Λαχόρη του Πακιστάν, εξαιτίας τρομοκρατικής απειλής.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η απόφαση ελήφθη εξαιτίας της ύπαρξης αξιόπιστων, συγκεκριμένων πληροφοριών για τρομοκρατική απειλή κατά του αμερικανικού προξενείου στη Λαχόρη.

    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε επίσης τους Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν τη μετάβαση στο Πακιστάν.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [04] Ομολόγησε τη δολοφονία της γυναίκας του μέσω του Facebook

    Ένας άνδρας ομολόγησε μέσω του Facebook, τη δολοφονία της γυναίκας του την Πέμπτη, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία με το ματωμένο σώμα της, σε αυτή την δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, πριν παραδοθεί στην αστυνομία.

    «Πάω στη φυλακή ή στη θανατική ποινή για τη δολοφονία της συζύγου μου», έγραψε ο Ντέρεκ Μεντίνα 31ος ετών, σε ένα "post" στη σελίδα του στο Facebook. Με την επόμενη ανάρτηση ανέβασε μια φωτογραφία που έδειχνε μια γυναίκα στο πάτωμα με αίμα στο βραχίονα και το πρόσωπό της, και τη λεζάντα "RIP".

    Η ανάρτηση αυτή απομακρύνθηκε από το Facebook περίπου πέντε ώρες αργότερα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό WPLG της Φλόριντα. Σύμφωνα με τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης, ο Μεντίνα παραδόθηκε στην αστυνομία η οποία πήγε στο σπίτι του, όπου βρήκε το σώμα της 26χρονης Τζένιφερ Αλφόνσο.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [05] «Έφυγε» η Κάρεν Μπλακ, πρωταγωνίστρια της θρυλικής ταινίας Easy Rider

    Η Αμερικανίδα ηθοποιός Κάρεν Μπλακ που έγινε διεθνώς γνωστή για το ρόλο της στην θρυλική ταινία εποχής «Easy Rider» πέθανε την Πέμπτη στην Καλιφόρνια , δήλωσε ο σύζυγός της.

    Η Μπλάκ που κατέκτησε τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην ταινία Five Easy Pieces, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 74 ετών και ως αιτία θανάτου της ηθοποιού, αναφέρθηκε ο καρκίνος από το οποίο έπασχε τα τελευταία χρόνια. «Με μεγάλη μου θλίψη πληροφορήθηκα ότι η γυναίκα μου και καλύτερος μου φίλος, η Κάρεν Μπλακ, πέθανε πριν από λίγα λεπτά», έγραψε οΣτέφεν Εκέλμπερι στη σελίδα του στο Facebook.

    Η Κάρεν Μπλακ που γεννήθηκε το 1939 στο Ιλλινόις, έπαιξε σε εκατοντάδες ταινίες, και συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του αμερικανικού κινηματογράφου όπως ο σκηνοθέτης Φράνσις Φόρντ Κόπολα, και οι διάσημοι ηθοποιοί Τζακ Νίκολσον και Ρόμπερτ Ρέτφορντ.

    Η ηθοποιός είχε διαγνωστεί ότι πάσχει από καρκίνο του πεπτικού συστήματος από το 2010, και η υγεία της επιδεινώθηκε πρόσφατα σε ανησυχητικό βαθμό όπως είπε ο σύζυγός της.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 August 2013 - 6:30:21 UTC