Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο 27,6% ανήλθε η ανεργία τον Μάιο
  • [02] Οι υποστηρικτές του Μόρσι γιορτάζουν το τέλος του ραμαζανιού, αψηφώντας τις απειλές της κυβέρνησης
  • [03] Προθεσμία 4 μηνών για διορθώσεις στο εκκαθαριστικό του ΦΑΠ
  • [04] "Είμαι ζωντανός" δηλώνει ο Γκορμπατσόφ μετά από φήμες περί θανάτου του, στο Twitter
  • [05] "Όργιο" φοροδιαφυγής αποκάλυψε έφοδος του ΣΔΟΕ σε συναυλία στην Αλεξανδρούπολη
  • [06] Πατέρας και γιος χάθηκαν στον πόλεμο του Βιετνάμ και βρέθηκαν 40 χρόνια μετά σε δάσος
  • [07] Αφαίρεσαν από εργοτάξιο στην Πάτρα, περισσότερα από 250 κιλά σιδήρου
  • [08] Μοναδικός ο υγρότοπος της Κορώνειας - Βόλβης
  • [09] Τρένο παρέσυρε και σκότωσε γυναίκα στη Θεσσαλονίκη

  • [01] Στο 27,6% ανήλθε η ανεργία τον Μάιο

    Στο επίπεδο του 27,6% ανήλθε η ανεργία τον Μάιο του 2013, έναντι 23,8% τον Μάιο του 2012 και 27,0% τον Απρίλιο του 2013, ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.381.088 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.318.671 άτομα.

    Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Μάιο του 2013 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.621.153 άτομα.

    Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 171.356 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2012 (μείωση 4,5%) και κατά 22.815 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2013 (μείωση 0,6%).

    Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 193.668 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2012 (αύξηση 16,3%) και κατά 30.558 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2013 (αύξηση 2,3%).

    Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 33.535 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2012 (μείωση 1,0%) και αυξήθηκαν κατά 20.508 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2013 (αύξηση 0,6%).

    [02] Οι υποστηρικτές του Μόρσι γιορτάζουν το τέλος του ραμαζανιού, αψηφώντας τις απειλές της κυβέρνησης

    Χιλιάδες υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι γιορτάζουν σήμερα στο Κάιρο το Άιντ αλ-Φιτρ, αψηφώντας τις απειλές της προσωρινής κυβέρνησης της Αιγύπτου για διάλυση των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.

    Πλήθη ανδρών, γυναικών και παιδιών συμμετείχαν τα ξημερώματα στην προσευχή για το τέλος του ραμαζανιού στις πλατείες Ραμπάα αλ-Ανταουίγια και Νάχντα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, που τελούν υπό κατάληψιν από τις 3 Ιουλίου και την αποπομπή του προέδρου Μόρσι από τον στρατό. Ανάλογες συγκενρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αλεξάνδρεια και την Κένα.

    Χθες η κυβέρνηση εαπνέλαβε την απειλή για τη διάλυση των συγκεντρώσεων των υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι , προειδοποιώντας ότι μέχρι σήμερα έχει επιδείξει αυτοσυγκράτηση σεβόμενη τον ιερό χαρακτήρα του ραμαζανιού. Ωστόσο, η ηγεσία των Αδελφών Μουσουλμάνων καλεί στη συνέχιση των συγκεντρώσεων "μέχρι τη νίκη".

    [03] Προθεσμία 4 μηνών για διορθώσεις στο εκκαθαριστικό του ΦΑΠ

    Περιθώριο τεσσάρων μηνών από την ημέρα της εκκαθάρισης της δήλωσης, έχουν οι φορολογούμενοι, ιδιοκτήτες ακινήτων, για να διορθώσουν ενδεχόμενα λάθη στο εκκαθαριστικό σημείωμα του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

    Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη «για τα έτη 2011, 2012 και 2013, οι διορθώσεις που πραγματοποιούνται μέχρι την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του τέταρτου μήνα από την ημερομηνία έκδοσης της δήλωσης- εκκαθαριστικού σημειώματος ΦΑΠ, θεωρούνται ότι πραγματοποιήθηκαν λόγω υπαιτιότητας της υπηρεσίας και εκκαθαρίζονται ως τέτοιες, χωρίς την επιβολή πρόσθετων φόρων ή προστίμων».

    [04] "Είμαι ζωντανός" δηλώνει ο Γκορμπατσόφ μετά από φήμες περί θανάτου του, στο Twitter

    Ο τελευταίος ηγετης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ διέψευσε σήμερα τις φήμες για το θάνατό του που ανακοινώθηκε από χάκερς στους λογαριασμούς στο Twitter ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου.

    "Μάταια το ελπίζουν. Είμαι ζωντανός και είμαι καλά", δήλωσε ο ηλικίας 82 ετών Γκορμπατσόφ στην εφημερίδα Novaia Gazeta της οποίας είναι μέτοχος.

    "'Η κάποιος θέλει να προβάλει τις σελίδες του στο Twitter ή εκτελεί εντολές κάποιου κέντρου εξουσίας", τόνισε ο Γκορμπατσόφ.

    Χάκερς επιτέθηκαν χθες το βράδυ στο λογαριασμό του στα γερμανικά στο Twitter του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ria-Novosti και του γραφείου Τύπου του πρακτορείου, αναρτώντας ψευδή ανακοίνωση για το θάνατο του Γκορμπατσόφ σε καφέ του Εκατέρινμπουργκ (Ουράλια).

    Το Ria-Novosti υπογράμμισε σήμερα ότι το μήνυμα αποσύρθηκε από τους λογαριασμούς του στο Twitter πέντε λεπτά μετά την ανάρτησή του και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ζητήσει από την εισαγγελία και την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας (FSB) να διενεργήσουν έρευνα.

    [05] "Όργιο" φοροδιαφυγής αποκάλυψε έφοδος του ΣΔΟΕ σε συναυλία στην Αλεξανδρούπολη

    Το εύρος και την ένταση της φοροδιαφυγής σε νυχτερινά κέντρα με ζωντανό πρόγραμμα αλλά και υπαίθριους συναυλιακούς χώρους, όπου κάνουν "γκεστ" εμφανίσεις διάφοροι καλλιτέχνες του λαϊκού πενταγράμμου, αποκάλυψε άλλη μία έφοδος του ΣΔΟΕ. Αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη, όπου σε στάδιο της ακριτικής πόλης, διοργανώθηκε, χθες το βράδυ, συναυλία από τοπικό αθλητικό σωματείο, με δημοφιλή τραγουδιστή, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

    Η έφοδος των ελεγκτών της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποκάλυψε "όργιο" φοροδιαφυγής από τους διοργανωτές, με συνέπεια να συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία ο πρόεδρος του αθλητικού σωματείου, ο οποίος οδηγείται στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η αυτοψία των ελεγκτικών αρχών "έδειξε" ότι "είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 916 μη νόμιμα εισιτήρια, με αναγραφόμενη τιμή 15 ευρώ".

    Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, τα εισιτήρια ήταν "μαϊμού". Από τη μέχρι στιγμής έρευνα δεν προέκυψαν ευθύνες σε βάρους του καλλιτέχνη, ωστόσο οι αρχές αναμένεται να κάνουν "φύλλο και φτερό" τα συμφωνητικά συνεργασίας που συνυπέγραψαν ο τραγουδιστής και οι διοργανωτές.

    Το νέο αυτό κρούσμα έρχεται λίγες μέρες μετά την έρευνα που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ σε νυχτερινό μαγαζί της Καλλιθέας Χαλκιδικής, όπου εμφανιζόταν άλλος γνωστός καλλιτέχνης κι όπου διαπιστώθηκε πλήθος παραβάσεων σχετικά με τη μη έκδοση αποδείξεων.

    [06] Πατέρας και γιος χάθηκαν στον πόλεμο του Βιετνάμ και βρέθηκαν 40 χρόνια μετά σε δάσος

    'Ενας 82χρονος στο Βιετνάμ και ο ηλικίας 41 ετών γιος του, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί στη διάρκεια του πολέμου με τις ΗΠΑ, βρέθηκαν να ζουν σε δάσος της κεντρικής χώρας, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος στο Ανόι.

    Ο πατέρας ήταν σε θέση να επικοινωνήσει σ' ένα βαθμό στη γλώσσα της μειονότητας Κορ, ωστόσο ο γιος του ήξερε μόνο λίγες λέξες, δήλωσε η ίδια πηγή στην κοινότητα Τάι Τρα της επαρχίας Κουάνγκ Νγκάι. Ο Χο Βαν Θαν εθεάθη για τελευταία φορά να τρέχει προς το δάσος με τον μικρό τότε γιο του και δυο ακόμα παιδιά, το 1973, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Νταν Τρι.

    Πατέρας και γιος εντοπίστηκαν χθες, όταν δύο κάτοικοι γειτονικού χωριού που διήνυσαν απόσταση 40 χιλιομέτρων μέσα σε δάσος για ξύλα, είδαν το δεντρόσπιτο των δυο ανδρών και ειδοποίησαν τις τοπικές αρχές. Οι δυο άνδρες επιβίωσαν καλλιεργώντας λαχανικά του δάσους και κυνηγώντας ζώα.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [07] Αφαίρεσαν από εργοτάξιο στην Πάτρα, περισσότερα από 250 κιλά σιδήρου

    Ποσότητα σιδήρου, που ξεπερνά τα 250 κιλά, αφαίρεσαν δύο δράστες από εργοτάξιο στην περιοχή του Γλαύκου της Πάτρας και έσπευσαν να την πουλήσουν σε μάντρα της περιοχής, αλλά τελικά συνελήφθησαν από την Αστυνομία.

    Ειδικότερα, δύο άτομα ηλικίας 49 και 19 ετών, πήγαν με ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο στο εργοτάξιο και αφαίρεσαν περίπου 250 κιλά κατασκευασμένου και μορφοποιημένου σιδήρου.

    Στη συνέχεια πήγαν σε μάντρα υλικών και πούλησαν την ποσότητα του σιδήρου.

    Όμως αστυνομικοί που είχαν ειδοποιηθεί για την απώλεια του μετάλλου, κατέφθασαν στη μάντρα και συνέλαβαν τους δράστες της κλοπής, τον ιδιοκτήτη της μάντρας και μία υπάλληλο.

    Η Αστυνομία ερευνά τα ενδεχόμενο, αν οι δράστες εμπλέκονται σε άλλες υποθέσεις κλοπής υλικών, που έχουν συμβεί στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

    [08] Μοναδικός ο υγρότοπος της Κορώνειας - Βόλβης

    Λύκοι, αγριόγατες, τσακάλια, ζαρκάδια, μπούφοι, κουκουβάγιες, πελέκανοι, φλαμίνγκος, πελαργοί και πολλά άλλα είδη πουλιών και θηλαστικών διαβιώνουν σε έναν υγρότοπο - θησαυρό για τη Βόρεια Ελλάδα, στις λίμνες Κορώνειας και Βόλβης και στα Μακεδονικά Τέμπη.

    Για τα θηλαστικά και τη σπάνια ορνιθοπανίδα της προστατευόμενης περιοχής, για τη σημασία των υγροτόπων μας, για τη σπουδαιότητα της προστασίας της φύσης και των ζώων και για το έργο του Φορέα Διαχείρισης που σχετίζεται με την περίθαλψη των άγριων ζώων, θα ενημερωθούν σήμερα τα παιδιά της περιοχής σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης. Στις 8 το βράδυ, στο αγρόκτημα "Ιππόκοσμος", στα Βρασνά, τα μέλη του Φορέα Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας - Βόλβης Ιωάννα Υφαντίδου, Λίλα Κάρτα και Αθηνά Πατσιά θα μιλήσουν για την ορνιθοπανίδα καιτα θηλαστικά της περιοχής και θα ακολουθήσει περιβαλλοντικό παιχνίδι και χειροτεχνίες, με θέμα τα δασικά και υδρόβια πουλιά.

    Σημειώνεται ότι το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων των λιμνών Κορώνειας Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών χαρακτηρίστηκε ως Εθνικό Πάρκο το 2004, βρίσκεται στην Κεντρική Μακεδονία, βορειοανατολικά της Θεσσαλονίκης και έχει έκταση 2.120.000 στρέμματα. Η χλωρίδα του περιλαμβάνει 800 είδη φυτών στα ορεινά και 336 είδη φυτών, στα υγροτοπικά συστήματα και η πανίδα, 34 είδη θηλαστικών, 19 είδη αμφίβιων και ερπετών, 266 είδη πουλιών και 25 είδη ψαριών. Τα σημαντικότερα είδη θηλαστικών της περιοχής είναι η βίδρα, τοτσακάλι, ο λύκος, η αλεπού, το ζαρκάδι, η αγριόγατα, ο λαγόγυρος και το αγριογούρουνο.

    [09] Τρένο παρέσυρε και σκότωσε γυναίκα στη Θεσσαλονίκη

    Γυναίκα, άγνωστης - μέχρι στιγμής - ταυτότητας, διαμελίστηκε όταν παρασύρθηκε από διερχόμενη επιβατική αμαξοστοιχία, κοντά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης.

    Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στις 12:50 μετά τα μεσάνυχτα, στην αερογέφυρα της οδού Μοναστηρίου, στην περιοχή Μυτιληνάκια, λίγα λεπτά προτού φτάσει στο σταθμό το τρένο, που προερχόταν από την Έδεσσα.

    Όπως έγινε γνωστό, η άτυχη γυναίκα εκινείτο πεζή και πιθανότατα, λόγω του σκότους, δεν έγινε αντιληπτή από τον μηχανοδηγό του τρένου, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί και να τραυματιστεί θανάσιμα.

    Οι συνθήκες του δυστυχήματος ερευνώνται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 August 2013 - 10:30:22 UTC