Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα η συνάντηση Σαμαρά - Ομπάμα στον Λευκό Οίκο
  • [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Ερντογάν, ανησυχία για τις εξελίξεις σε Συρία και Αίγυπτο
  • [03] Στους 44 οι θάνατοι στο Περού από τον ιό της γρίπης ΑΗ1Ν1

  • [01] Σήμερα η συνάντηση Σαμαρά - Ομπάμα στον Λευκό Οίκο

    Κυβερνητικές πηγές εκφράζουν την άποψη ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ γίνεται σε μια ιδιαίτερα θετική για τη χώρα μας συγκυρία.

    Παράλληλα, μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας κάνουν λόγο για αναβάθμιση, από την πλευρά των ΗΠΑ, της επίσκεψης της Έλληνα πρωθυπουργού, με αφορμή τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον αμερικανό ΥΠΕΞ Τζον Κέρι και τη σύνθεση της αμερικανικής αντιπροσωπείας κατά τη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο στον Λευκό Οίκο,σήμερα στις 22:00 ώρα Ελλάδος.

    Όπως έγινε γνωστό στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, θα συμμετάσχουν επίσης ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Ντένις Μακ Ντόναφ και ο Γουίλιαμ Μπέρνς, δεύτερος στην ιεραρχία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Ηαμερικανική αντιπροσωπεία στη συνάντηση θα αποτελείται ακόμη από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λιού, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σμιθ, τη σύμβουλο Ασφαλείας Σούζαν Ράις, τη σύμβουλο για θέματα διεθνούς οικονομίας και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Κάρολι Άτκινσον και τα στελέχη του Λευκού Οίκου για ευρωπαϊκά ζητήματα, Κάρεν Ντόνφριντ και Μάικλ Σέσαμς.

    Στο μεταξύ, οι επενδυτικές προοπτικές που δημιουργούνται στη χώρα μας βρέθηκαν στο τραπέζι του δείπνου πουείχε στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με 20 ανώτατα στελέχη επενδυτικών ομίλων οι οποίοι διαθέτουν συνολικά επενδυτικά κεφάλαια 850 δισ. ευρώ. Επίσης, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία της «Washington Post», όπου συναντήθηκε με το δημοσιογραφικό επιτελείο της αμερικανικής εφημερίδας. Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς παρακάθισε σε γεύμα εργασίας με δεκαπέντε σημαίνοντα πρόσωπα του think tank CSIS (Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών).

    [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Ερντογάν, ανησυχία για τις εξελίξεις σε Συρία και Αίγυπτο

    Τηλεφωνική συνομιλία για την κατάσταση στη Συρία και την Αίγυπτο, είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, η οποία έγινε κατόπιν αιτήματος του κ. Ερντογάν, οι δύο ηγέτες «συζήτησαν τους κινδύνους που προέρχονται από τους ξένους εξτρεμιστές στη Συρία και συμφώνησαν στη σημασία της στήριξης της ενωμένης και μεγάλης αντιπολίτευσης», ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

    Οι Ομπάμα και Ερντογάν συζήτησαν επίσης την κατάσταση στην Αίγυπτο, όπου φαίνεται ότι απέτυχε η κοινή διαμεσολαβητική προσπάθεια της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών, να επιλύσουν την πολιτική κρίση, που έχει ξεσπάσει στη χώρα, μετά την αποπομπή, με στρατιωτική παρέμβαση, του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στις αρχές Ιουλίου.

    «Ο πρόεδρος και ο Τούρκος πρωθυπουργός έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την κατάσταση στην Αίγυπτο και την κοινή στήριξή τους σε μια δημοκρατική και ενωτική λύση», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [03] Στους 44 οι θάνατοι στο Περού από τον ιό της γρίπης ΑΗ1Ν1

    Σε 44 ανήλθε ο αριθμός των θανάτων από τον ιό της γρίπης ΑΗ1Ν1 στο Περού, σε σύνολο 760 καταγεγραμμένων κρουσμάτων, μετά τον θάνατο του πρώτου ασθενούς στις 13 Ιουλίου, ανακοίνωσετην Τετάρτητο υπουργείο Υγείας.

    Από τους 44 θανάτους, οι 17 καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα Λίμα, η οποία αντιμετώπισε φέτος έναν ιδιαίτερα δριμύ χειμώνα με υγρασία, κατά τον οποίο παρουσιάστηκε το 49% από τα 760 κρούσματα του ιού.

    Οι υγειονομικές αρχές του Περού διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ένα εποχικό ξέσπασμα του ιού αυτού, ο οποίος εμφανίστηκε το 2009, χρονιά κατά την οποία προκάλεσε έναν αριθμό ρεκόρ θανάτων,συνολικά 149,και αποκλείουν την περίπτωση να πρόκειται για μια επιδημία. Φέτος έγινε εξάλλου μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού κατά του ιού αυτού.

    Σχεδόν το 80% των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από την νόσο αυτήν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου: διαβητικοί, υπερτασικοί, άνθρωποι που υποφέρουν από καρδιολογικά νοσήματα, άσθμα, κίρρωση ή είναι παχύσαρκοι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 August 2013 - 4:30:21 UTC