Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζημιές σε 300 σπίτια από τον σεισμό στην Αμφίκλεια
  • [02] Ποινική δίωξη στον 60χρονο που συνελήφθη στη Βαρυμπόμπη
  • [03] Διευθυντική επιτροπή για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση
  • [04] Σύλληψη Τούρκου επιχειρηματία για χρέη στο ελληνικό δημόσιο

  • [01] Ζημιές σε 300 σπίτια από τον σεισμό στην Αμφίκλεια

    Συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος οι κάτοικοι αρκετών χωριών της Φθιώτιδας. Μέχρι αργά το απόγευμα η γη συνέχιζε να τρέμει στα χωριά της Αμφίκλειας αλλά και στο Ρεγγίνι των Καμένων Βούρλων, όπου έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές.

    Παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των ειδικών για τη μετασεισμική ακολουθία, αλλά και των μηχανικών για την κατάσταση των οικοδομών, οι κάτοικοι των χωριών παραμένουν στις πλατείες, ορισμένοι από αυτούς προετοιμάζονται να περάσουν τη νύχτα τους είτε σε δημοτικά σχολεία που έχουν ανοίξει είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα.

    Σε περισσότερα από 300 σπίτια έχουν δηλωθεί ζημιές, αλλού ελαφρές και σε άλλα ιδιαίτερα σημαντικές. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δύο σπίτια που ήταν ακατοίκητα έχουν καταρρεύσει στο χωριό Δρυμαία της Αμφίκλειας και άλλο ένα έχει υποστεί σημαντικές ζημιές στην Κάτω Τιθορέα. Μάλιστα, στο τελευταίο την ώρα του σεισμού έμενε μέσα μια οικογένεια αλλοδαπών με ένα μικρό παιδάκι. Σύμφωνα με τους γείτονες, λίγο μετά το σεισμό βγήκαν μέσα από τα ερείπια μόνοι τους, μάζεψαν τα πράγματα τους και εξαφανίστηκαν. Παρά το γεγονός ότι τα σωστικά συνεργεία τους αναζητούσαν μέχρι αργά το απόγευμα δεν μπόρεσαν να τους εντοπίσουν.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέος σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Αμφίκλεια

    Ισχυρός σεισμός στην περιφέρεια της Λαμίας

    [02] Ποινική δίωξη στον 60χρονο που συνελήφθη στη Βαρυμπόμπη

    Ποινική δίωξη για απόπειρα εμπρησμού σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον 60χρονο, ο οποίος συνελήφθη, έχοντας στη κατοχή του μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό και αναπτήρες, το βράδυ της Τρίτης στην Εθνική οδό στο ύψος της Βαρυμπόμπης και παραπέμφθηκε ενώπιον τακτικού ανακριτή.

    [03] Διευθυντική επιτροπή για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση

    Διευθυντική επιτροπή που θα πλαισιώσει τον ειδικό εκκαθαριστή Γκίκα Μάναλη (πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ) στον μεταβατικό φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, όρισε ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής.

    Ειδικότερα, καθήκοντα Διευθυντή Ειδήσεων αναλαμβάνει ο Βασίλης Θωμόπουλος και Διευθυντή Τηλεόρασης (υπεύθυνος για το πρόγραμμα) ο Δημήτρης Σοφιανόπουλος. Τον τομέα των Τεχνικών Υπηρεσιών αναλαμβάνει ο Άρης Κοντιζάς και τον τομέα των Οικονομικών Υπηρεσιών ο Χρήστος Κουπελίδης.

    [04] Σύλληψη Τούρκου επιχειρηματία για χρέη στο ελληνικό δημόσιο

    Συνελήφθη αργά το μεσημέρι στο λιμάνι της Μυτιλήνης 59χρονος Τούρκος για χρέη στο το ελληνικό δημόσιο, ύψους 7.004.272 ευρώ.

    Ο εν λόγω Τούρκος επιχειρηματίας συνελήφθη αμέσως μετά την αποβίβαση του από το πλοιάριο στη γραμμή Μυτιλήνη - Αίβαλί, το οποίο και ανήκει σε εταιρεία στην οποία συμμετέχει. Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος.

    Σημειώνεται ότι πέρυσι τον Οκτώβριο είχε συλληφθεί για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 6,3 εκατομμυρίων ευρώ, ο αδελφός του 59χρονου, ο οποίος και είχε καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών με την έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 August 2013 - 18:30:23 UTC