Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιχείρηση της αστυνομίας στην Πάτρα για εκκένωση κτιρίων από καταληψίες
  • [02] Παρατείνειται το κλείσιμο πρεσβειών των ΗΠΑ σε Μέση Ανατολή και Αφρική
  • [03] Οι «Διακοπές του Μαιγκρέ»: Καλοκαιρινό μυστήριο στις ακτές του Ατλαντικού
  • [04] Πρόβλημα με Καββαδά στην εθνική μπάσκετ

  • [01] Επιχείρηση της αστυνομίας στην Πάτρα για εκκένωση κτιρίων από καταληψίες

    Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέων, πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί στην Πάτρα, για την απομάκρυνση καταληψιών από τρία κτίρια.

    Ειδικότερα, η επιχείρηση έγινε στο κτίριο του πρώην παραρτήματος του πανεπιστημίου Πατρών, που βρίσκεται στην οδό Κορίνθου, στο κέντρο της Πάτρας, στο «Μαραγκοπούλειο» κτίριο που βρίσκεται στην οδό Γούναρη, κοντά στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων και σε κτίριο του ΤΕΙ της Πάτρας. Τα τρία αυτά κτίρια είχαν καταληφθεί εδώ και καιρό, κυρίως από ομάδες αντιεξουσιαστών.

    Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας, προσήχθησαν στην Ασφάλεια Πατρών 16 άτομα.

    Και στα τρία κτίρια παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποιούν ελέγχους, ενώ τα αντικείμενα που έχουν βρεθεί απομακρύνονται με φορτηγά. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο «Μαραγκοπούλειο», περίπου δέκα άτομα, που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, έκαναν πορεία, αλλά ανακόπηκαν από διμοιρία των ΜΑΤ.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της εκκένωσης των κτιρίων ήταν παρόντες εκπρόσωποι των ιδιοκτητών. Σημειώνεται ότι το κτίριο του πρώην παραρτήματος του πανεπιστημίου Πατρών ανήκει στον δήμο Πατρέων και το «Μαραγκοπούλειο» στο υπουργείο Υγείας.

    Όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται, η αστυνομία, σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες, αναμένεται να λάβει μέτρα, ώστε να μην καταληφθούν εκ νέου τα κτίρια.

    [02] Παρατείνειται το κλείσιμο πρεσβειών των ΗΠΑ σε Μέση Ανατολή και Αφρική

    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι αποφάσισε να παρατείνει για αρκετές ημέρες το κλείσιμο πολλών πρεσβειών και προξενείων σε χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ορισμένες πρεσβείες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι τις 10 Αυγούστου αλλά αυτό δεν οφείλεται στη διατύπωση νέων απειλών για τρομοκρατικό χτύπημα αλλά είναι αποκλειστικά ένα προληπτικό μέτρο.

    Η απόφαση της Ουάσινγκτον να κλείσει περί τις είκοσι αμερικανικές διπλωματικές αποστολές προκλήθηκε από μηνύματα που προέρχονται από υψηλόβαθμα στελέχη της Αλ Κάιντα, δήλωσαν χθες αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι και μέλη του Κονγκρέσου.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, σύμφωνα με τον Μάικλ ΜαΚόλ, πρόεδρο της επιτροπής εσωτερικής ασφαλείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο οποίος έκανε λόγο για "τις πιο αξιόπιστες και ακριβείς απειλές που έχουν διατυπωθεί από την 11η Σεπτεμβρίου".

    Ορισμένες διπλωματικές αποστολές, όπως αυτές της Καμπούλ, της Βαγδάτης και του Αλγερίου που παρέμειναν κλειστές την Κυριακήθα επιτραπεί να ξαναλειτουργήσουν από σήμερα Δευτέρα. Θα παραμείνουν όμως κλειστές οι πρεσβείες και τα προξενεία στο Άμπου Ντάμπι, το Αμάν, το Κάιρο, το Ριάντ, το Νταρχάν της Μογγολίας, την Τζέντα, την Ντόχα, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ, τη Μανάμα, τη Μουσκάτ, τη Σαναά, την Τρίπολη της Λιβύης, το Ανταναρίβο, τη Μπουζουμπούρα, το Τζιμπουτί, το Χαρτούμ, το Κιγκάλι και το Πορτ Λουί, την πρωτεύουσα του Μαυρίκιου.

    Κανονικά θα λειτουργήσουν επίσης απόσήμερα οι διπλωματικές αποστολές στη Νουαξότ, τη Χεράτ, το Μαζάρ ελ Σαρίφ, τη Βασόρα και το Ερμπίλ.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου, Ε. Κωτσάκη

    [03] Οι «Διακοπές του Μαιγκρέ»: Καλοκαιρινό μυστήριο στις ακτές του Ατλαντικού

    Κατάκοπος από τις υποθέσεις που αντιμετωπίζει καθημερινώς στη Δικαστική Αστυνομία, ο επιθεωρητής Μαιγκρέ θα πάρει επιτέλους άδεια για να ταξιδέψει μαζί με τη γυναίκα του στη Σαμπλ ντ' Ολόν, μια παραθαλάσσια πόλη της Γαλλίας στην πλευρά του Ατλαντικού. Οι διακοπές του, όμως, δεν θα ξεκινήσουν καλά. Η γυναίκα του θα καταλήξει από την πρώτη μέρα στο τοπικό νοσοκομείο καλογραιών μετά από ένα πιάτο με μύδια κι ίδιος θα αρχίσει να "σκοτώνει" τον χρόνο του σε διάφορα μπιστρό, πίνοντας λευκό κρασί και ερχόμενος σε επαφή με όλους τους διακεκριμένους παράγοντες της μικρής πόλης.

    Την πλήξη του Μαιγκρέ θα σπάσει ένα σημείωμα που θα βάλει στην τσέπη του σακακιού του μια καλόγρια του νοσοκομείου στο οποίο βρίσκεται η γυναίκα του. Το σημείωμα ζητάει αορίστως αλλά σε απεγνωσμένο τόνο τη βοήθειά του για μια ασθενή σε παρακείμενο θάλαμο. Μέχρι να αξιολογήσει ο Μαιγκρέ το βάρος του σημειώματος, η ασθενής έχει πεθάνει και η περιπέτεια είναι προ των πυλών. Τι ακριβώς έχει συμβεί με την ασθενή του θαλάμου 15; Είναι υπεράνω υποψίας το αυτοκινητικό ατύχημα που την οδήγησε σε κωματώδη κατάσταση στις καλόγριες ή ευθύνεται γι? αυτό ο γαμπρός της νεκρής, που ήταν ο οδηγός του μοιραίας κούρσας;

    Οι «Διακοπές του Μαιγκρέ», που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις εκδόσεις Άγρα (σελ. 235), σε μετάφραση Αργυρώς Μακάρωφ, γράφτηκαν το 1947 στην Τουσόν της Αριζόνας και εκπροσωπούν την αμερικανική περίοδο του Ζωρζ Σιμενόν.

    [04] Πρόβλημα με Καββαδά στην εθνική μπάσκετ

    Μια δυσάρεστη έκπληξη έκρυβε η χθεσινή προπόνηση της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών για τον Ιταλό ομοσπονδιακό τεχνικό, Αντρέα Τρινκιέρι, καθώς ο Βασίλης Καββαδάς υπέστη τράβηγμα στο δεξί πόδι.

    Αμέσως ο άσος του Πανιωνίου άρχισε θεραπεία και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί την Τρίτη, καθώς αύριο οι διεθνείς έχουν ρεπό. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις προπονήσεις απέχει για λίγες ημέρες και ο Γιάννης Μπουρούσης, που έχει υποστεί ράγισμα στα πλευρά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 August 2013 - 6:30:21 UTC