Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια στο Μαρκόπουλο
  • [02] "Σημαντικό βήμα για την πολεοδομική μεταρρύθμιση"
  • [03] Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για χτύπημα της Αλ Κάιντα
  • [04] «Κούρεμα» χρέους άνω των 100 χιλιάδων ευρώ
  • [05] Συνελήφθη 49χρονος για την πυρκαγιά στα Κύθηρα

  • [01] Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια στο Μαρκόπουλο

    Δεν υπάρχει, αυτή την ώρα,έντονο ενεργό μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Χεροβούνι, ανάμεσα σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, κι έχει περιοριστεί ο κίνδυνος για τις κατοικίες της περιοχής καθώς και για το δάσος του Κουβαρά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    Νωρίτερα, οι φλόγες πουεκδηλώθηκανσε δύσβατο σημείο και κοντά σε κατοικημένη περιοχή, εξαιτίας του ισχυρού ανέμου, είχαν κατευθυνθεί και προς τον Ιππόδρομο.

    Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, των οποίων το έργο δυσχεραίνεται από τους έντονους καπνούς και τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

    [02] "Σημαντικό βήμα για την πολεοδομική μεταρρύθμιση"

    «Ένα σημαντικό βήμα, τόσο για τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση όσο και για την απόκτηση εθνικής πολιτικής γης» χαρακτήρισε ο υπουργός αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, το οποίο ψηφίστηκε χθες από τη βουλή. Με την ψήφιση του νομοσχεδίου το ΥΠΕΚΑ προσβλέπει στην αντιμετώπιση ενός σοβαρού κοινωνικού προβλήματος, προσδοκώντας παράλληλα σημαντικά περιβαλλοντικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά οφέλη.

    Κατ΄ αρχήν, στόχος του εν λόγω νομοσχεδίου είναι να ενισχυθεί και να θωρακιστεί θεσμικά η «κόκκινη γραμμή» του Ιουλίου 2011 για τα αυθαίρετα, όπως προβλέπεται στον 4014, με στόχο την εξάλειψη της πιθανότητας δημιουργίας μίας νέας γενιάς αυθαιρέτων. Ταυτόχρονα, δε δίνεται καμία δυνατότητα ρύθμισης για τις μεγάλες αυθαιρεσίες σε δάση, αιγιαλό, ρέματα, κοινόχρηστους και αρχαιολογικούς χώρους.

    Παράλληλα, με την ενσωμάτωση βάσεων δεδομένων, με αεροφωτογραφίες και ψηφιακά υπόβαθρα χαρτών, θα δίνεται η δυνατότητα στη δημόσια διοίκηση να ελέγξει ποιος δικαιούται την υπαγωγή και ποιος όχι, με όριο για το χρόνο κατασκευής την 28.07.2011.

    Όσον αφορά την τακτοποίηση, η κατηγοριοποίηση των αυθαιρεσιών γίνεται σε σχέση με τη βαρύτητα της αυθαιρεσίας και την επίπτωσή της στο περιβάλλον, αλλά και τον χρόνο κατασκευής.

    [03] Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για χτύπημα της Αλ Κάιντα

    Ταξιδιωτική οδηγία για όλο τον κόσμο εξέδωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς πολίτες για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τρομοκρατικών επιθέσεων από την Αλ Κάιντα εντός του Αυγούστου, ιδίως σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

    Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρει ότι οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του αφήνουν να εννοηθεί ότι η Αλ Κάιντα και οι οργανώσεις που συνεργάζονται μαζί της συνεχίζουν να σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές, όπως στην αραβική χερσόνησο. Για τον λόγο αυτόν προειδοποιεί για ενδεχόμενες επιθέσεις σε μέσα μεταφοράς και σε άλλες τουριστικές υποδομές.

    [04] «Κούρεμα» χρέους άνω των 100 χιλιάδων ευρώ

    Το πλήρες «κούρεμα» του χρέους της, άνω των 100 χιλιάδων ευρώ, αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Βάμου Αποκορώνου Κρήτης, για υπερχρεωμένη δανειολήπτρια με σοβαρά προβλήματα υγείας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η δανειολήπτρια είναι έγγαμη, 68 ετών, μητέρα ενός ενηλίκου τέκνου, εργαζόταν ως κομμώτρια αλλά λόγω σοβαρής ασθένειας ζήτησε να συνταξιοδοτηθεί και σήμερα είναι συνταξιούχος γήρατος, από τον Ο.Α.Ε.Ε, με σύνταξη 515 ευρώ τον μήνα, που αποτελεί το μοναδικό της εισόδημα. Ο σύζυγός της είναι αγρότης, της ίδιας ηλικίας, με σχεδόν μηδενικό εισόδημα, ο οποίος έχει στην κυριότητα του μια οικία 97 τ.μ, στην οποία διαμένει με τη σύζυγο του, ενώ έχουν στην κυριότητά τους κατά 50% έκαστος, ένα Ι.Χ μικρής εμπορικής αξίας.

    Το χρέος της δανειολήπτριας σε τέσσερις τράπεζες, ανερχόταν σε 104.531,05 ευρώ και "κουρεύτηκε" από το Ειρηνοδικείο Βάμου, κατά 100% οριστικά, χωρίς επαναπροσδιορισμό δίκης.

    [05] Συνελήφθη 49χρονος για την πυρκαγιά στα Κύθηρα

    Συνελήφθη, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ένας 49χρονος, ως υπαίτιος πυρκαγιάς από αμέλεια, που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Αγία Ελλέσα στα Κύθηρα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά. Στο μεταξύ, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες είναι σε ύφεση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 August 2013 - 18:30:21 UTC