Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έως τις 3/8 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτημα για απασχόληση στη «Δημόσια Τηλεόραση»
  • [02] «Δεν θα γίνω κατήγορος του πατέρα μου» είπε απολογούμενη η Αρετή Τσοχατζοπούλου
  • [03] Πυρκαγιά σε εξέλιξη κοντά σε κατοικίες ανάμεσα σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη
  • [04] Ένα πολύτιμο αρχείο
  • [05] Ηλεκτρονικά η κατάθεση προτάσεων των δικηγόρων
  • [06] ΟΣΥΠΑ: 24ωρες απεργίες τον Αύγουστο

  • [01] Έως τις 3/8 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτημα για απασχόληση στη «Δημόσια Τηλεόραση»

    Παράταση έως το Σάββατο τα μεσάνυχτα για την υποβολή αιτήσεων πρόσληψης στη «Δημόσια Τηλεόραση» ανακοινώθηκε από το υφυπουργείο Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Έως χθες το βράδυ ο αριθμός των αιτούντων ανερχόταν σε 4.500 για τις πρώτες 589 θέσεις του μεταβατικού φορέα. Η αξιολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

    Εξάλλου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναμένεται εντός της ημέρας η δημοσίευση της νέας προκήρυξης των λοιπών 1.400 θέσεων και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από τη Δευτέρα.

    [02] «Δεν θα γίνω κατήγορος του πατέρα μου» είπε απολογούμενη η Αρετή Τσοχατζοπούλου

    Σε ομολογία ότι «κάλυψε» τον πατέρα της στο στάδιο της ανάκρισης προχώρησε, με δάκρυα στα μάτια, η Αρετή Τσοχατζοπούλου, απολογούμενη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση πολιτικής διαφθοράς του πρώην υπουργού Άμυνας.

    Η κόρη του βασικού κατηγορούμενου, συντετριμμένη, ομολόγησε στους δικαστές ότι ήταν απόφασή της να μην πει όλη την αλήθεια στον ανακριτή ως προς την προέλευση χρημάτων που διακινήθηκαν για αγοραπωλησία οικοπέδου στην Κυψέλη, ενώ τόνισε: «Δεν θα γίνω κατήγορός του».

    Σύμφωνα με τη δικογραφία, η Αρετή Τσοχατζοπούλου είναι, μεταξύ άλλων, υπόλογη για την αγορά οικοπέδου στην οδό Κεφαλληνίας, με τίμημα περίπου 400 χιλιάδες ευρώ, το οποίο σήμερα ομολόγησε ότι ήταν δώρο του πατέρα της. Επίσης, η κατηγορουμένη λογοδοτεί και για την αγορά του ακινήτου στην οδό Δεινοκράτους, στο Κολωνάκι, που όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο είναι ουσιαστικά εικονική, καθώς συνδέεται με διακίνηση παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού.

    [03] Πυρκαγιά σε εξέλιξη κοντά σε κατοικίες ανάμεσα σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη

    Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Χεροβούνι, ανάμεσα στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο και επεκτάθηκε κοντά σε κατοικίες.

    Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν ενισχυθεί.

    Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

    Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Μυρινούντος.

    [04] Ένα πολύτιμο αρχείο

    Άρχισε η ταξινόμηση των τεκμηρίων που περιέχονται στο αρχείο Δαρδάλη της ελληνικής διασποράς, τα οποία θα είναι προσβάσιμα στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

    Τα πολύτιμα αρχεία, δωρεές της ομογένειας, βρίσκονται σε 5.500 κιβώτια και υπάγονταν στο Εθνικό Κέντρο Ελληνικών Μελετών και Έρευνας (ΕΚΕΜΕ) του Πανεπιστήμιου La Trobe, το οποίο έκλεισε πριν λίγα χρόνια. Πρόκειται για περισσότερα από επτά εκατομμύρια αρχειακά τεκμήρια, που καταγράφουν την ιστορία της ελληνικής διασποράς στην Ωκεανία, την Αυστραλασία και τη Νότιο Αμερική από τη δεκαετία του 1880 και μετά.

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής των Αρχείων, του πανεπιστημίου La Trobe και επικεφαλής της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, καθηγητής Κρις Μακί, δήλωσε ότι επήλθε τελική συμφωνία μεταξύ του πανεπιστημίου και των πρώην ιδιοκτητών των αρχείων, τα οποία τώρα θα μεταφερθούν στην βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου. Το πανεπιστήμιο ανέθεσε σε τριμελή ομάδα την ταξινόμησή τους και θα διαθέσει μισό εκατομμύριο δολάρια για τον σκοπό αυτόν.

    [05] Ηλεκτρονικά η κατάθεση προτάσεων των δικηγόρων

    Μετά τις τηλεδίκες και τις τηλεσυνεδριάσεις, το υπουργείο Δικαιοσύνης καθιερώνει την ηλεκτρονική κατάθεση προτάσεων και αποδεικτικών μέσων ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων της χώρας.

    Ειδικότερα, από το υπουργείο Δικαιοσύνης κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που καθορίζει τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία της ηλεκτρονικής κατάθεσης προτάσεων κλπ στα πολιτικά δικαστήρια.

    Σκοπός της ηλεκτρονικής κατάθεσης προτάσεων είναι μεταξύ άλλων η επιτάχυνση και η διευκόλυνση της διαδικασίας ενώπιον των δικαστηρίων και η αποσυμφόρηση των γραμματειών των δικαστηρίων.

    Η κατάθεση των προτάσεων και των λοιπών εγγράφων θα υλοποιείται μέσω του ενιαίου πληροφοριακού συστήματος των Δικηγορικών Συλλόγων και με τη χρήση της ηλεκτρονικής υπογραφής.

    [06] ΟΣΥΠΑ: 24ωρες απεργίες τον Αύγουστο

    Tην κήρυξη τριών κυλιόμενων 24ωρων απεργιών από τα ξημερώματα της Παρασκευής, 9 Αυγούστου, έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 11 του μήνα, αποφάσισε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για απολύσεις 300 υπαλλήλων της ΥΠΑ.

    Η ΟΣΥΠΑ, σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «παράνομη, αντισυνταγματική και εκτός κάθε λογικής απόφαση της κυβέρνησης περί των απολύσεων, αδιαφορώντας για τα προβλήματα και το χάος που θα δημιουργηθούν στα αεροδρόμια και μάλιστα στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 August 2013 - 14:30:21 UTC