Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε συνεργείο αυτοκινήτων, στην Καλλιθέα
  • [02] Ενεργοποίηση σε τμήμα του ρήγματος της Ανατολίας δείχνει ο σεισμός στη Σαμοθράκη
  • [03] Αύριο ή μεθαύριο η ετυμηγορία των δικαστών για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι
  • [04] Ηρεμία επικρατεί από το πρωί στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου
  • [05] Επτά κλιματιζόμενοι χώροι του δήμου Αθηναίων στη διάθεση του κοινού για την προστασία από τον καύσωνα
  • [06] Υποχώρησε ο ρυθμός συρρίκνωσης του ισπανικού ΑΕΠ

  • [01] Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε συνεργείο αυτοκινήτων, στην Καλλιθέα

    Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 11.30 σε υπόγειο συνεργείο αυτοκινήτων στη λεωφόρο Θησέως 322, στην Καλλιθέα.

    Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία εκκενώθηκαν τρεις όροφοι πάνω από το συνεργείο και δεν κινδυνεύουν άνθρωποι.

    Επί τόπου βρίσκονται 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα, που προσπαθούν να θέσουν έλεγχο τη φωτιά.

    [02] Ενεργοποίηση σε τμήμα του ρήγματος της Ανατολίας δείχνει ο σεισμός στη Σαμοθράκη

    Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης, που σημειώθηκε στις 8.33 το πρωί, στον υποθαλάσσιο χώρο ανάμεσα στη Σαμοθράκη και την Τένεδο, με εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιομέτρων, έδειξε ότι ενεργοποιήθηκε τμήμα του ρήγματος της Ανατολίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμης Λέκκας.

    Ο σεισμός, που "ταρακούνησε" τη Σαμοθράκη και την ευρύτερη περιοχή, μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών αλλά και το σεισμολογικό σταθμό του ΑΠΘ, σημειώθηκε στο σημείο όπου το ρήγμα της Ανατολίας εξέρχεται από τον τουρκικό χώρο στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

    "Είναι ένα φαινόμενο με σπουδαίο επιστημονικό ενδιαφέρον, μιας και το ρήγμα της Ανατολίας - ένα ρήγμα μήκους 1500 μέτρων - μπορεί να "δώσει" πολύ μεγάλους σεισμούς, αλλά εν προκειμένω δεν ανησυχούμε επειδή το επίκεντρο είναι στον υποθαλάσσιο χώρο, μακριά από κατοικημένες περιοχές" είπε ο κ.Λέκκας.

    Παρόλο που το ρήγμα της Ανατολίας μπορεί να ευθύνεται για μεγάλες σεισμικές δονήσεις, όπως ο σεισμός του 1999 στο Ιζμίτ της Τουρκίας (άνω των 7 Ρίχτερ), στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, σύμφωνα με τον καθηγητή. "Ακόμη κι αν ακολουθήσει μεγαλύτερος σεισμός, θα σημειωθεί στον υποθαλάσσιο χώρο του βόρειου Αιγαίου και μακριά από οικιστικές μονάδες" επεσήμανε ο ίδιος.

    Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Σαμοθράκης Γιώργος Χανός, οι κάτοικοι του νησιού έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους δονήσεις κι έτσι, παρά το γεγονός ότι ο σεισμός έγινε αισθητός, δεν προκλήθηκε αναστάστωση.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά αναφορά για ζημιές.

    [03] Αύριο ή μεθαύριο η ετυμηγορία των δικαστών για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

    Αύριο ή μεθαύριο αναμένεται τελικά η ετυμηγορία του ιταλικού Αρείου Πάγου σχετικά με τις κατηγορίες της απάτης σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

    Οι ανώτατοι δικαστές της χώρας πρόκειται να αρχίσουν να εξετάζουν σήμερα την υπόθεση, αλλά, λόγω του πολυσύνθετου χαρακτήρα της, δεν θεωρείται πιθανό να δημοσιοποιήσουν την απόφασή τους πριν από αύριο το απόγευμα.

    Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει επιτραπεί η είσοδος σε τηλεοπτικές κάμερες ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα δοθεί άδεια αποκλειστικά και μόνο για να γίνουν τηλεοπτικές λήψεις την ώρα της ανάγνωσης της ετυμηγορίας.

    Χθες το απόγευμα, μέλη του «μοβ κινήματος» που εναντιώνεται εδώ και χρόνια στην πολιτική του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πραγματοποίησαν συμβολική διαδήλωση έξω από το 'Αρειο Πάγο της Ρώμης με την οποία ζήτησαν «να κριθεί ανεπηρέαστα και αμερόληπτα ο Καβαλιέρε, όπως όλοι οι άλλοι ιταλοί πολίτες».

    Υπενθυμίζεται ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για την υπόθεση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, καταδικάσθηκε από το εφετείο του Μιλάνου σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης (τα τρία παραγράφονται) και σε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

    Αν η απόφαση αυτή επιβεβαιωθεί και από τους ανώτατους δικαστές της Ρώμης, ο «μίστερ τιβί» αναμένεται να βρεθεί αναγκασμένος να εγκαταλείψει τον δημόσιο βίο της χώρας.

    [04] Ηρεμία επικρατεί από το πρωί στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου

    Ηρεμία επικρατεί προς το παρόν στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου, στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, τις Καρυές. Χθες σημειώθηκε ένταση όταν μοναχοί απέτρεψαν την επίδοση δικογράφου για την εκκένωση του αντιπροσωπείου. "Προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτε νεότερο" επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου.

    Για το θέμα της εισαγγελικής παρέμβασης ώστε να υπάρξουν συλλήψεις για τα χθεσινά γεγονότα ο κ. Κασμίρογλου σχολίασε: "οπωσδήποτε υπάρχουν εισαγγελικές αποφάσεις καθώς διαπράχθηκαν αδικήματα σε ποινικό επίπεδο. Πρόκειται, ωστόσο, για θέμα της αστυνομίας και των εισαγγελικών αρχών".

    Το ήρεμο κλίμα στην περιοχή επιβεβαιώνει και ο εκπρόσωπος της παλαιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος, Ηρακλής Μωραϊτης.

    [05] Επτά κλιματιζόμενοι χώροι του δήμου Αθηναίων στη διάθεση του κοινού για την προστασία από τον καύσωνα

    Συνθήκες καύσωνα σήμερα στην πρωτεύουσα και ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε να παραμείνουν ανοιχτοί έως τις 20:00, επτά κλιματιζόμενοι χώροι σε αντίστοιχες Λέσχες Φιλίας, προκειμένου να βρουν καταφύγιο δροσιάς πολίτες και μέλη ευπαθών ομάδων.

    Οι Λέσχες Φιλίας που θα παραμείνουν σήμερα ανοιχτές είναι:

    1ο Δημοτικό Διαμέρισμα:

    Άγιος Παύλος- Μαμούρη & Δύμης

    Κουκάκι- Δράκου 26 -28.

    2o Δημοτικό Διαμέρισμα:

    Νέος Κόσμος- Χελντράιχ 15.

    3ο Δημοτικό Διαμέρισμα:

    Κάτω Πετράλωνα- Αθηνοδώρου 4.

    4ο Δημοτικό Διαμέρισμα:

    Κολοκυνθού- Αίμωνος 9.

    5ο Δημοτικό Διαμέρισμα:

    Άγ. Ελευθέριος- Αχαρνών 372.

    7ο Δημοτικό Διαμέρισμα:

    Βαφέως και Πανόρμου.

    [06] Υποχώρησε ο ρυθμός συρρίκνωσης του ισπανικού ΑΕΠ

    Η οικονομία της Ισπανίας συρρικνώθηκε με ρυθμό -0,1% το δεύτερο τρίμηνο εν σχέσει με το προηγούμενο, ποσοστό αισθητά βελτιωμένο από τη συρρίκνωση -0,5% του ισπανικού Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) που είχε καταγραφεί το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά επίσημα στοιχεία τα οποία ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας INE.

    Σε ετήσια βάση το ισπανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε -1,7%, από -2% το πρώτο τρίμηνο. Η κυβέρνηση προέβλεπε πτώση του κατά -1,3%.

    Η INE απέδωσε τη βελτίωση στην αύξηση των εξαγωγών μάλλον, παρά στην αύξηση της εγχώριας ζήτησης.

    Η ισπανική οικονομία, η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, βρίσκεται σε ύφεση επί οκτώ συναπτά τρίμηνα. Ωστόσο η σταδιακή υποχώρηση του ρυθμού της ύφεσης ωθεί την κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι στην πρόβλεψη ότι η κατάσταση θα μεταβληθεί σύντομα προς το καλύτερο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 July 2013 - 10:30:21 UTC