Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 12 το μεσημέρι η συνάντηση Λέτα - Σαμαρά
  • [02] Αρχίζουν οι απολογίες στη δίκη του Α. Τσοχατζόπουλου
  • [03] Τριάντα έξι άτομα σκοτώθηκαν στην Ιταλία όταν λεωφορείο έπεσε από γέφυρα
  • [04] Χιλιάδες υποστηρικτές του Μόρσι πραγματοποιούν πορεία προς το αρχηγείο του στρατού

  • [01] Στις 12 το μεσημέρι η συνάντηση Λέτα - Σαμαρά

    ΟΙταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας, θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Έλληνα ομόλογό του Αντώνη Σαμαρά ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο.

    [02] Αρχίζουν οι απολογίες στη δίκη του Α. Τσοχατζόπουλου

    Αρχίζουν σήμερα οι απολογίες των 19 κατηγορουμένων στη δίκη για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Πρώτος αναμένεται να απολογηθεί ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.

    Σημειώνεται ότι το δικαστήριο απέρριψε αίτημα της υπεράσπισης Τσοχατζόπουλου να μετατεθεί η απολογία του πρώην υπουργού για τις 26 Αυγούστου.

    [03] Τριάντα έξι άτομα σκοτώθηκαν στην Ιταλία όταν λεωφορείο έπεσε από γέφυρα

    Τουλάχιστον 36 άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής, όταν υπεραστικό λεωφορείο παρέκκλινε από την πορεία του και έπεσε από οδογέφυρα ύψους 30 μέτρων στη νότια Ιταλία.

    Έντεκα άτομα μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, ανέφεραν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Το δυστύχημα συνέβη δυτικά της Νάπολης, μεταξύ της Μοντεφόρτε Ιρπίνο και του Μπαγιάνο.

    Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, το λεωφορείο δεν κατάφερε να επιβραδύνει όταν έπεσε σε μποτιλιάρισμα, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με πολλά αυτοκίνητα και στη συνέχεια να πέσει από ύψος 30 μέτρων.

    Το ειδησεογραφικόπρακτορείο ANSA αναφέρει πως υπάρχουν υποψίες για πρόβλημα στα φρένα του οχήματος.

    [04] Χιλιάδες υποστηρικτές του Μόρσι πραγματοποιούν πορεία προς το αρχηγείο του στρατού

    Υποστηρικτές του ισλαμιστή έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, ξεκίνησαν, τα ξημερώματα, πορεία προς το στρατιωτικό αρχηγείο πληροφοριών, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του στρατού να παραμείνουν μακριά από τις εγκαταστάσεις.

    Σύμφωνα μετο πρακτορείο Ρόιτερς,οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους από το τζαμί Ραμπάα αλ-Αντάιγια στο βόρειο Κάιρο, κοντά στο σημείο όπου τουλάχιστον 72 άτομα έχασαν το Σάββατο τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ υποστηρικτών του Μόρσι και των δυνάμεων ασφαλείας.

    Απεσταλμένος του Ρόιτερς στην Αίγυπτο ανέφερε ότι στην πορεία έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα «το αίμα και την ψυχή μας θυσιάζουμε για τον Μόρσι». Οι εγκαταστάσεις του στρατιωτικού αρχηγείου πληροφοριών βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου ξεκίνησε η πορεία.

    Ο στρατός, λέγοντας ότι γνώριζε πως επρόκειτο να πραγματοποιηθεί πορεία, είχε εκδώσει ανακοίνωση καλώντας τους διαδηλωτές «να μην πλησιάσουν γενικά οποιεσδήποτε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα το στρατιωτικό αρχηγείο πληροφοριών».

    Εν τω μεταξύ, ηεπικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον έφθασε στο Κάιρο και κάλεσε να υπάρξει μια διαδικασία πολιτικής μετάβασης στην οποία να μετάσχουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, το κίνημα του αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον οποίο απέπεμψε ο στρατός στις αρχές του μήνα.

    Σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε αμέσως μετά την άφιξή της, η Αστον τονίζει ότι "έρχεται στην Αίγυπτο για να συζητήσει με όλες τις πλευρές και να ενισχύσει το μήνυμά μας υπέρ μιας διαδικασίας πολιτικής μετάβασης στην οποία θα μετάσχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων και των Αδελφών Μουσουλμάνων".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 July 2013 - 6:30:22 UTC