Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η εργασία πρέπει να γίνει κοινή μας σημαία"
  • [02] "Μάχη" για να ελεγχθεί η φωτιά στη Ρόδο
  • [03] Αιματηρές συμπλοκές στην Αίγυπτο
  • [04] «Γίνετε αθλητές του Χριστού» λέει στους βραζιλιάνους νέους ο Πάπας
  • [05] Απεβίωσε ο διάσημος τραγουδιστής και μουσικός JJ Cale

  • [01] "Η εργασία πρέπει να γίνει κοινή μας σημαία"

    «Έρχομαι στην Αθήνα για να ενθαρρύνω την ελληνική κοινή γνώμη και για να πω ότι υπάρχει μια Ευρώπη που θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε να βοηθήσει και τον εαυτό της», υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα σε συνέντευξή την οποία παραχώρησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

    Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, ο οποίος φτάνει στην Αθήνα σήμερατο μεσημέρι καιτηΔευτέρα θα έχει συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σημειώνει πως πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες επισκέψεις του, γεγονός που καθορίζεται από πολλούς λόγους- κυρίως από το περιεχόμενό της. Διευκρινίζει ότι «[το] κύριο θέμα στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά θα είναι το μέλλον της Ευρώπης, της γηραιάς ηπείρου που πρέπει να γίνει διαφορετική από τη σημερινή, ώστε οι πολίτες να πάψουν να την εκλαμβάνουν ως μητριά και τιμωρό, να τη δουν ως πηγή ελπίδας και ένα σύνολο που προσφέρει θετικές ευκαιρίες».

    "Ηανεργία των νέων, είναι η μάστιγα όλης της ηπείρου μας. Επείγει να δοθούν απαντήσεις, πρέπει να γίνουν η κοινή μας σημαία, διότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να καταστραφεί η ελπίδα" τονίζει ο Ενρίκο Λέτα.

    [02] "Μάχη" για να ελεγχθεί η φωτιά στη Ρόδο

    Έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα, τέσσερα ελικόπτερα, περισσότεροι από 250 πυροσβέστες με 30 και πλέον οχήματα, «παλεύουν» από τις 5 τα ξημερώματα να ελέγξουν τα μέτωπα του πύρινου εφιάλτη στη Νότια Ρόδο.

    Με σύμμαχο τις καιρικές συνθήκες, όπως τονίζει σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, δίνεται συντονισμένη μάχη, ώστε να «χτυπηθούν» γρήγορα τα μέτωπα της φωτιάς. Περιμετρικά των χωριών στη Νότια Ρόδο έχουν ανοιχτεί ζώνες πυρασφάλειας, προκειμένου να μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές.

    Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις του δασαρχείου, της πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από χθες το απόγευμα, που εκδηλώθηκε η φωτιά, έχουν αποτεφρωθεί περισσότερα από 30.000 στρέμματα δασικής εκτασης.

    «Το μόνο ευχάριστο από την τραγωδία, που πλήττει τη Ρόδο, είναι ότι ο αέρας κόπασε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στις επίγειες δυνάμεις να ανασυνταχθούν και να κινηθούν ευέλικτα για να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς» δηλώνει ο κ. Μαχαιρίδης.

    Μετά τις 8 το βράδυ έφθασε στο νησί ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο οποίος βρίσκεται στον τόπο της φωτιάς.

    Επίσης, όπως έγινε γνωστό, 65 πυροσβέστες και οχήματα διαφόρων υπηρεσιών έφτασαν στη Ρόδο από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Υπάρχει, πάντως, συγκρατημένη αισιοδοξία ότι έως το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα καταφέρουν να θέσουν υπό ελεγχο την φωτιά.

    [03] Αιματηρές συμπλοκές στην Αίγυπτο

    Η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου δήλωσε ότι τουλάχιστον 200 υποστηρικτές του τέως προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι σκοτώθηκαν από το στρατό και την αστυνομία το Σάββατο στο Κάιρο και όχι 65 όπως είχε αναγγείλει η κυβέρνηση.

    Ο Μόρσι ανατράπηκε από τον στρατό στις 3 Ιουλίου, κάτι που η Αδελφότητα και οι υποστηρικτές της χαρακτήρισαν ως πραξικόπημα. Από την πλευρά του ο στρατός και οι υποστηρικτές αυτού κατηγορούν την Αδελφότητα και τον Μόρσι για υποκίνηση της βίας στην Αίγυπτο. Ο πρώην πρόεδρος της χώρας κρατείται από τον στρατό σε άγνωστη τοποθεσία αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

    Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο τελευταίος γύρος συγκρούσεων, που εκτυλίχθηκαν στη πρωτεύουσα, μεταξύ των υποστηρικτών του Μόρσι και των δυνάμεων ασφαλείας κόστισε τη ζωή σε 65 ανθρώπους, ενώ τουλάχιστον 269 τραυματίστηκαν. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών αντηλλάγησαν πυροβολισμοί.

    Από την πλευρά της η Μουσουλμανική Αδελφότητα δήλωσε ότι τουλάχιστον 200 άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ περίπου 4.500 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια «σφαγής» από το στρατό και την αστυνομία-αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο- σε περιοχή βορειοανατολικά του Καΐρου, όπου οπαδοί είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απομάκρυνση του Μόρσι από την εξουσία.

    Εξάλλου, η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάθριν Άστον «καταδίκασε σθεναρά» τους θανάτους οι οποίοι σημειώθηκαν κατά τις διαδηλώσεις στην Αίγυπτο και κάλεσε όλες τις πλευρές στη χώρα να απόσχουν από τη βία, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Τις αιματηρές συμπλοκές στηνΑιγυπτο καταδίκασε καιο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν,καλώντας τις δυνάμεις ασφαλείας να σεβαστούν την ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα της συνάθροισης και προτρέποντας τους διαδηλωτές για ειρηνικές διαμαρτυρίες.

    [04] «Γίνετε αθλητές του Χριστού» λέει στους βραζιλιάνους νέους ο Πάπας

    Ο Ιησούς μας προσφέρει κάτι καλλίτερο από το Παγκόσμιο Κύπελλο» ποδοσφαίρου, υποστήριξε χθες βράδυ ο Πάπας Φραγκίσκος από τη Βραζιλία, διοργανώτρια χώρα του Μουντιάλ 2014 και μόνη εθνική ομάδα που έχει κατακτήσει το τρόπαιο πέντε φορές.

    «Ο Ιησούς μας ζητεί να παίξουμε στην ομάδα του. Πιστεύω πως η πλειοψηφία των όσων βρίσκεσθε εδώ αγαπά τον αθλητισμό», δήλωσε ο ποντίφικας ενώπιον των δύο εκατ. νέων που είχαν συγκεντρωθεί στην διάσημη παραλία Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Ζανέιρο, για μία ολονυκτία αφιερωμένη στην προσευχή.

    Ανατρέχοντας σε μία μεταφορά δανεισμένη από τον αθλητισμό, ο Πάπας?που σαν καλός Αργεντίνος αγαπά κι ο ίδιος το ποδόσφαιρο?κάλεσε τους νέους να τον βοηθήσουν να οικοδομήσει την Εκκλησία του αύριο.

    «Εδώ στη Βραζιλία, όπως και σε άλλες χώρες, το ποδόσφαιρο αποτελεί το εθνικό πάθος. Και λοιπόν, τι κάνει ένας ποδοσφαιριστής όταν καλείται να συμμετέχει σε μία ομάδα; Θα πρέπει να προπονηθεί! Το ίδιο ισχύει και στη ζωή μας ως ακόλουθοι του Κυρίου», εξήγησε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

    «Αγαπητοί μου νέοι! Γίνετε οι πραγματικοί αθλητές του Χριστού», ανέκραξε ο Πάπας.

    [05] Απεβίωσε ο διάσημος τραγουδιστής και μουσικός JJ Cale

    Απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών ο διάσημος αμερικανός τραγουδιστής και μουσικός, Τζέι Τζέι Κέιλ, μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη το Σάββατο, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του καλλιτέχνη.

    Ο Κέιλ κέρδισε το 2008 το βραβείο Grammy για το τραγούδι «The Road to Escondido», το οποίο ηχογράφησε μαζί με τον διάσημο τραγουδιστή Έρικ Κλάπτον. Ο καλλιτέχνης έγραψε πολλά τραγούδια, τα οποία έγιναν μεγάλες επιτυχίες, όπως το «After Midnight» το οποίο ερμήνευσε ο Κλάπτον, το «Call Me The Breeze» για το συγκρότημα Λίναρντ Σκίναρντ και το «Louisiana Women» για τον Γουέιλον Τζένινγκς.

    «Θεωρώ τον εαυτό μου ως ένα στιχουργό? Υποθέτω ότι η επιχείρηση είναι τα τραγούδια μου και η διασκέδαση, το παίξιμο της κιθάρας μου», είχε πει ο Κέιλ σε τηλεοπτική συνέντευξη το 2004.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 July 2013 - 8:30:20 UTC