Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατηγορείται ο μηχανοδηγός
  • [02] "Η χώρα έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα"
  • [03] "Θέλουμε ένα κράτος, που να μην περισσεύει εκεί που δεν χρειάζεται, και να μην λείπει, όταν το έχει ανάγκη ο πολίτης"
  • [04] Μ. Χαρακόπουλος: Η ανασυγκρότηση περνάει μέσα από την ΚΑΠ και τους νέους αγρότες
  • [05] Συνάντηση Κουτσούμπα - Κέμπελε στον Περισσό

  • [01] Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατηγορείται ο μηχανοδηγός

    Ο μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας η οποία εκτροχιάστηκε την Τετάρτη στο Σαντιάγο δε Κομποστέλα στοιχίζοντας τη ζωή σε 78 ανθρώπους έχει τεθεί υπό κράτηση από το βράδυ της Πέμπτης και κατηγορείται για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας» κατά συρροή, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

    «Από την Πέμπτη στις 19:40 [20:40, ώρα Ελλάδας, ο μηχανοδηγός], συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας», δήλωσε ο εκπρόσωπος, Χόρχε Φερνάντεθ Δίαθ, κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

    [02] "Η χώρα έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα"

    «Η χώρα έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα. Αυτή, όμως, δεν ταυτίζεται με τη συντηρητική πολιτική και τη διαρκή υποχώρηση στις πιέσεις της τρόικας» σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και προσθέτει: «Η θέση της κυβέρνησης, ότι εάν κάποιο νομοσχέδιο, που είναι κρίσιμο και καίριο, δεν ψηφιστεί, την επόμενη κιόλας μέρα θα προκηρυχθούν εκλογές, υποβαθμίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία και ακυρώνει κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα».

    Αναφερόμενος σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Κουβέλης σημειώνει πως το ζητούμενο δεν είναι «ένας πρόωρος νέος εκλογικός κύκλος 13 μήνες μετά τις δύο διαδοχικές εκλογές», αλλά το ότι «η χώρα χρειάζεται ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση και τις μέγιστες δυνατές συνθέσεις για την προώθηση αποτελεσματικών πολιτικών εξόδου από την κρίση». Όπως, δε, τονίζει αυτό «αφορά όλο το πολιτικό σύστημα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, καθώς και τη μεταξύ τους σχέση».

    [03] "Θέλουμε ένα κράτος, που να μην περισσεύει εκεί που δεν χρειάζεται, και να μην λείπει, όταν το έχει ανάγκη ο πολίτης"

    Ο προσδιορισμός του ανθρώπινου δυναμικού, που θα τεθεί σε κινητικότητα, η κάλυψη των υφιστάμεων κενών και η διασφάλιση της προσφοράς καλύτερων υπηρεσιών στον πολίτη, θα καταστούν δυνατά εφόσον γίνει αξιολόγηση δομών και ανθρώπινου δυναμικού, τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επενδυτής» ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και διευκρινίζει: «Θέλουμε ένα κράτος που να μην περισσεύει εκεί που δεν χρειάζεται και να μην λείπει όταν το έχει ανάγκη ο πολίτης. Αυτό το διττό στόχο έρχεται να υπηρετήσει η κινητικότητα».

    Σχετικά με έργα σε δήμους τα οποία χρηματοδοτήθηκαν, αλλά δεν έγιναν, ο υπουργός αναφέρει περιπτώσεις μελετών, που εντάχθηκαν σε προγράμματα, χρηματοδοτήθηκαν, αλλά έμειναν αξιοποίητες και προσθέτει πως έχει ήδη ξεκινήσει συστηματική προσπάθεια για την ένταξη των δήμων σε αναπτυξιακά έργα, μέσω προγραμμάτων ΣΔΙΤ, την αξιοποίηση του ενδιαφέροντος, που εκδηλώνεται από ξένες εταιρείες, τη δυνατότητα χρηματοδότησης από ξένες τράπεζες, αλλά και τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση κοινοτικών πόρων, το ταχύτερο δυνατό.

    Ο κ. Μιχελάκης σημειώνει πως «δεν πρόκειται να υπάρξουν οποιαδήποτε άλλα οριζόντια μέτρα ούτε στην πλευρά των φόρων ούτε στην πλευρά της περικοπής εισοδημάτων, ούτε στην Κεντρική Διοίκηση ούτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς «δεν αντέχουν τέτοια μέτρα ούτε η πραγματική οικονομία, ούτε η κοινωνία, ούτε η κυβέρνηση».

    [04] Μ. Χαρακόπουλος: Η ανασυγκρότηση περνάει μέσα από την ΚΑΠ και τους νέους αγρότες

    Την ανάγκη για ποιοτική παραγωγή, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο περιοδικό «ΑΓΡΟTERRA», ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος δηλώνει ότι την περίοδο 2014-2020 θα διατεθούν για προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης 3,9 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της νέα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

    Ο αναπληρωτής υπουργός κάνει σαφές ότι δεν υπάρχει θέμα «κουρέματος» των αγροτικών δανείων, τονίζει ωστόσο πως διερευνάται κάθε δυνατή διευκόλυνση για τους αγρότες και μάλιστα «σύντομα επίκειται νομοθετική ρύθμιση με ευνοϊκούς όρους για τα ενυπόθηκα δάνεια των αγροτών στην "κακή ΑΤΕ", ενώ υποστηρίζει την αλλαγή του νόμου για τους συνεταιρισμούς, προκειμένου -όπως επισημαίνει- να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία τους.

    Σε ό,τι αφορά τη νέα ΚΑΠ, ο κ. Χαρακόπουλος σημειώνει ότι «αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για τη στήριξη της ποιοτικής πρωτογενούς παραγωγής», δίνει βαρύτητα στους νέους αγρότες -το μέλλον της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα, ταυτίζεται με το μέλλον των νέων αγροτών, λέει- καθώς «για πρώτη φορά καθίσταται υποχρεωτική η ενίσχυσή τους από τα κράτη μέλη, σε ποσοστό έως 2% επί του εθνικού δημοσιονομικού φακέλου».

    [05] Συνάντηση Κουτσούμπα - Κέμπελε στον Περισσό

    Με τον πρόεδρο του γερμανικού κομμουνιστικού κόμματος, Πάτρικ Κέμπελε, συναντήθηκε σήμερα στον Περισσό ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Ο κ. Κέμπελε πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, φιλοξενούμενος από το ΚΚΕ.

    Στο επίκεντρο της συζήτησής τους, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΚΚΕ, ήταν «οι συνολικότερες εξελίξεις στην Ελλάδα και τη Γερμανία, η ανάπτυξη της ταξικής πάλης σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και η πείρα από την δράση των δύο κόμματων».

    Παράλληλα, έγινε «ουσιαστική συζήτηση για την ανάγκη της ενδυνάμωσης της συνεργασίας των κομμουνιστικών και εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης, προκειμένου οι κομμουνιστές να ανταποκριθούν ακόμα πιο αποφασιστικά στις ανάγκες του ταξικού αγώνα, στην ενίσχυση του μετώπου απέναντι στην ΕΕ και τη στρατηγική του κεφαλαίου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 July 2013 - 12:30:21 UTC