Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στόχος, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • [02] Βουλή: Ξεκινά η συζήτηση του ν/σ για το νέο φορολογικό κώδικα
  • [03] Από σήμερα μπορούν οι γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς
  • [04] Στους 77 έφθασαν οι νεκροί από τον εκτροχιασμό του τρένου στην Ισπανία
  • [05] Κατά της απελευθέρωσης της χρήσης των ναρκωτικών, τάχθηκε ο Πάπας

  • [01] Στόχος, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

    Συνάντηση με τους εκπροσώπους των τραπεζών, θα έχει σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της προσπάθειας να φτάσουν στην αγορά ευρωπαϊκοί και εθνικοί πόροι που έχουν ως τελικό αποδέκτη τις επιχειρήσεις.

    Ο Επίτροπος, αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτική κ. Γιοχάνες Χαν, μετάτη χθεσινήσυνάντησή του με τον κ. Χατζηδάκη, απήυθυνεσύσταση προς τις τράπεζες να προχωρήσουν στην εκταμίευση των κονδυλίων που προορίζονται για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την ελπίδα να λειτουργήσει θετικά προς την κατεύθυνση αυτή η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τις οποίες κάλεσε να αξιοποιήσουν τα εργαλεία ρευστότητας που έχουν στη διάθεσή τους και μέσω των διαρθρωτικών ταμείων. «Η κρίσιμη χρονιά είναι εφέτος, πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

    Πριν τη συνάντησή του με τον Κωστή Χατζηδάκη, ο κ. Χαν είχε συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [02] Βουλή: Ξεκινά η συζήτηση του ν/σ για το νέο φορολογικό κώδικα

    Στην Ολομέλεια της Βουλής, ξεκινά σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου, του υπουργείου Οικονομικών για το νέο φορολογικό κώδικα.

    Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων στην Επιτροπή Οικονομικών, από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με τον Ιωάννη Στουρνάρα, η υπερψήφισή του μέχρι τις 29 Ιουλίου, συνιστά προαπαιτούμενο για την είσπραξη της επόμενης δόσης από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

    [03] Από σήμερα μπορούν οι γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς

    Ξεκινά απόσήμερα η υποβολή αιτήσεων για την ένταξη στους βρεφικούς-παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ).

    Δικαίωμα συμμετοχής έχουν γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους, καθώς και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.

    Για την ένταξη στο πρόγραμμα οι δικαιούχοι θα πρέπει να πληρούν τις παΒ­ρακάτω προϋποθέσεις:

    α) Να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή να είναι Έλληνες και Ελληνίδες ομογενείς ή να είναι αλλοδαποί και αλΒ­λοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

    β) Να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτοί ή αυτοαπασχολούμενοι ή αυΒ­τοαπασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα, ή να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης ή να είναι άνεργοι και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ή είναι άνεργοι και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας πρόσΒ­κλησης.

    γ) Να επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους στις δομές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

    δ) Να έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ για δικαιούχους που έχουν έως 2 παιδιά, 35.000 ευρώ για 3 ή 4 παιδιά και 40.000 ευρώ για 5 παιδιά και άνω.

    Οι αιτήσεις συμμετοχής διατίθεται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στις ισΒ­τοσελίδες της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr και www.eetaa1.gr/index1.html) και μπορούν να υποβάλλονται μόνο ταχυδρομικά στην ΕΕΤΑΑ, συΒ­νοδευόμενες από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

    Καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή των δικαιολογητικών, είναι η Παρασκευή 2 Αυγούστου και ώρα 14.00 βάσει απόδειξης του ταχυδρομείου.

    [04] Στους 77 έφθασαν οι νεκροί από τον εκτροχιασμό του τρένου στην Ισπανία

    Τουλάχιστον 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 143 τραυματίστηκαν κατά τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας που σημειώθηκε χθες βράδυ στη βορειοδυτική Ισπανία, σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το δικαστήριο της περιφέρειας της Γαλικίας.

    Οι διασώστες ανέσυραν 73 πτώματα από τα συντρίμμια της αμαξοστοιχίας, ενώ τέσσερις ακόμη άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο.

    Εν τω μεταξύ, ο Τύπος σε δημοσιεύματά του αναφέρει την υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει το τρένο, ως το πιθανότερο αίτιο της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

    « Η μεγάλη ταχύτητα σε μια στροφή, μια πιθανή αιτία του ατυχήματος», έγραψε η μεγάλη καθημερινή εφημερίδα της Ισπανίας, El Pais.

    Επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην έρευνα, η εφημερίδα ανέφερε, ότι το τρένο κατά τη στιγμή του δυστυχήματος, διερχόταν μια στροφή έχοντας αναπτύξει ταχύτητα, 180 χιλιομέτρων ανά ώρα, ενώ το σημείο είχε περιορισμό ταχύτητας, στα 80 χιλιόμετρα ανά ώρα.

    «Αυτή ήταν μια πολύ-πολύ δύσκολη κλειστή στροφή. Για το λόγο αυτό στο σημείο όπου το τρένο εκτροχιάστηκε, απαγορεύεται η ταχύτητα να είναι πάνω από 80 χιλιόμτερα ανά ώρα», πρόσθεσε η El Pais.

    Ένας εκπρόσωπος της Renfe, της ισπανικής εταιρείας σιδηροδρόμων, είπε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.«Πρέπει να περιμένουμε για να μάθουμε τα αίτια του δυστυχήματος, θα ξέρουμε σύντομα την ταχύτητα όταν αναλύσουμε τα μαύρα κουτιά του τρένου», πρόσθεσε.

    «Φονική ταχύτητα», έγραψε στον τίτλο της και η εφημερίδα El Mundo, αναφέροντας ότι το τρένο είχε αναπτύξει ταχύτητα 220 χιλιομέτρων την ώρα, σε ένα σημείο όπου η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα ήταν τα 80 χιλιόμετρα. «Η επιτάχυνση του τρένου είναι μία από τις κυρίαρχες εξηγήσεις για το δυστύχημα», έγραψε η εφημερίδα.

    «Η πρώτη υπόθεση είναι, ότι η αιτία του δυστυχήματος βρίσκεται στην ταχύτητα» σχολίασε η La Voz de Galicia, η μεγαλύτερη περιφερειακή εφημερίδα της Γαλικίας.

    Το τρένο από τη Μαδρίτη κατευθυνόταν προς την πόλη της Φερόλ, στις ακτές του Ατλαντικού, και μετέφερε 218 επιβάτες και τέσσερις υπαλλήλους της Renfe.

    Σήμερα, αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή του δυστυχήματος, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

    [05] Κατά της απελευθέρωσης της χρήσης των ναρκωτικών, τάχθηκε ο Πάπας

    Ο πάπας Φραγκίσκος ο Α', τάχθηκε, από το Ρίο, κατά της "απελευθέρωσης της χρήσης των ναρκωτικών", προτρέποντας τις λατινοαμερικανικές κοινωνίες να αντιμετωπίσουν τη ρίζα του προβλήματος, "τη μάστιγα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών".

    «Λύση δεν είναι η απελευθέρωση της χρήσης των ναρκωτικών, όπως συζητήθηκε σε διάφορα μέρη της Λατινικής Αμερικής, που θα μειώσει την εξάπλωση και την επιρροή της χημικής εξάρτησης», είπε ο πάπας επισκεπτόμενος μια καθολική νοσοκομειακή μονάδα που ειδικεύεται στη φροντίδα των τοξικομανών. Ο ποντίφικας μίλησε σε τοξικομανείς και στο προσωπικό του νοσοκομείου «Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης», στις παρυφές της φαβέλας Μπορέλ στα βόρεια του Ρίο.

    «Η μάστιγα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, η οποία προωθεί τη βία και σπέρνει τον πόνο και τον θάνατο, απαιτεί μια πράξη θάρρους του συνόλου της κοινωνίας για την καταπολέμησή της », είπε ο Φραγκίσκος. Σύμφωνα με τον προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας «είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αποτελούν τη βάση της χρήσης (ναρκωτικών), η προώθηση μιας καλύτερης δικαιοσύνης και η εκπαίδευση των νέων στις αξίες που οικοδομούν τη ζωή».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 July 2013 - 6:30:25 UTC