Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Yλοποιούνται και τα 22 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης
  • [02] Μεγάλη φοροδιαφυγή δείχνουν οι έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές
  • [03] Γεύση από Επίδαυρο και Σοφοκλή στους σταθμούς του Ηλεκτρικού
  • [04] Εγκρίθηκε το σχέδιο αναδιοργάνωσης του υπουργείου Παιδείας

  • [01] Yλοποιούνται και τα 22 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης

    Με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (έλαβε ήδη αριθμό ΦΕΚ και αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη) υλοποιούνται και τα 22 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.

    Αυτό επισημαίνεται από το υπουργείο Οικονομικών, μετά από σημερινά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας φέρεται να αναφέρει ότι η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα θα καθυστερήσει, διότι η χώρα δεν έχει εγκρίνει 5 από τα 22 προαπαιτούμενα μέτρα.

    Σημειώνεται ότι αύριο αναμένεται να συνεδριάσει το Euro Working Group για να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ενώ το ΔΝΤ συνεδριάζει στις 29 Ιουλίου για να συζητήσει την εκταμίευση του τμήματος της συνολικής δόσης που αναλογεί στο Ταμείο.

    [02] Μεγάλη φοροδιαφυγή δείχνουν οι έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές

    Υψηλή παραβατικότητα που φθάνει μέχρι και το 100% αποκαλύπτεται από τους ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ στο διάστημα από 16/07/2013 έως και 22/07/2013.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, στο διάστημα αυτό το ΣΔΟΕ διενήργησε 838 ελέγχους σε επιχειρήσεις εστίασης, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, ενοικιαζόμενες πολυτελείς κατοικίες και υπαίθριες αγορές. Από τους ελέγχους προέκυψε ότι 409 επιχειρήσεις ήταν παραβάτες και καταλογίστηκαν 2020 παραβάσεις.

    [03] Γεύση από Επίδαυρο και Σοφοκλή στους σταθμούς του Ηλεκτρικού

    Επιβάτες του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου, ηθοποιοί και μουσικοί του Εθνικού Θεάτρου συνταξίδεψαν το μεσημέρι στις ράγες του Ηλεκτρικού.

    Ήταν μια διαδρομή διαφορετική για τους επιβάτες, που επιλέγουν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους τα μέσα σταθερής τροχιάς, με το Χορό των «Τραχινιών» και τους μουσικούς της παράστασης να δίνουν μια πρόγευση της τραγωδίας, που θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

    Σταθμός επιβίβασης το «Μοναστηράκι», όπου οι καλλιτέχνες του Εθνικού Θεάτρου υποδέχθηκαν τους επιβάτες στην κεντρική είσοδο του σταθμού, παρουσιάζοντας αποσπάσματα της τραγωδίας του Σοφοκλή. Στη συνέχεια, η ομάδα των ηθοποιών και των μουσικών επιβιβάστηκε στο συρμό και κάνοντας διαδοχικές στάσεις στις αποβάθρες των σταθμών «Θησείο» και «Πετράλωνα» ολοκλήρωσε την πρωτότυπη διαδρομή της.

    [04] Εγκρίθηκε το σχέδιο αναδιοργάνωσης του υπουργείου Παιδείας

    Το σχέδιο αναδιοργάνωσης του υπουργείου Παιδείας ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδρίασε παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

    Το Συμβούλιο ενέκρινε την αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, καθώς και τη διαχείριση του προσωπικού, που αφορά στην Κεντρική Υπηρεσία, τις Περιφερειακές Υπηρεσίες, το σύνολο της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τα ΙΕΚ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 July 2013 - 18:30:24 UTC