Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
  • [02] Διακόπτεται η καταβολή του ΕΚΑΣ σε 1624 περιπτώσεις δικαιούχων που ξεπερνούν τα 850 ευρώ το μήνα
  • [03] Συλλαλητήρια των καταστηματαρχών σήμερα για τη λειτουργία τις Κυριακές
  • [04] Η εφημερίδα The Sun μετονομάστηκε σε "The Son" προς τιμήν του βασιλικού μωρού
  • [05] Κατέρρευσε το μπροστινό τμήμα αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια των ΗΠΑ
  • [06] Τέσσερις νεκροί από τον καύσωνα στη Νέα Υόρκη

  • [01] Συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, συνεδριάζει στις 10 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Χθες, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι 2.000 καθηγητές των 53 τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα τεχνικά και τα επαγγελματικά λύκεια.

    Η ΟΛΜΕ, που πραγματοποίησε συγκέντρωση στο Σύνταγμα προειδοποίησε με " θερμό" ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβριο.

    [02] Διακόπτεται η καταβολή του ΕΚΑΣ σε 1624 περιπτώσεις δικαιούχων που ξεπερνούν τα 850 ευρώ το μήνα

    Διακόπτεται από την ημερομηνία καταβολής της σύνταξης του μηνός Αυγούστου 2013, δηλαδή στις 30 Ιουλίου, η καταβολή του ΕΚΑΣ, για 1624 περιπτώσεις συνταξιούχων, που δεν πληρούσαν το κριτήριο της μη υπέρβασης του ποσού των 850 ευρώ, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ.

    Οι περιπτώσεις αυτές εντοπίσθηκαν μέσω του συστήματος «Ήλιος» του υπουργείου Εργασίας και του συσχετισμού Α.Φ.Μ. και Α.Μ.Κ.Α που πραγματοποιείται από τη ΗΔΙΚΑ.

    Στην εγκύκλιο του ΙΚΑ επισημαίνεται, επίσης, ότι θα αναζητηθούν τα ποσά που καταβλήθηκαν από 1/1/2011 και μετά, οπότε και τέθηκε σε ισχύ ο νόμος 3996 του 2011 που έθετε ως προαπαιτούμενο το όριο των 850 ευρώ ανά μήνα.

    [03] Συλλαλητήρια των καταστηματαρχών σήμερα για τη λειτουργία τις Κυριακές

    Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων των φορέων του εμπορικού κόσμου εισάγεται σήμερα στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

    Αναφορικά με πληροφορίες για αλλαγές στο νομοσχέδιο πριν την ψήφισή του πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι οι τελικές θέσεις θα διατυπωθούν στη Βουλή.

    Η ΓΣΕΒΕΕ θα πραγματοποιήσει το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κοραή και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας προς την Βουλή.

    Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιεί στην Ομόνοια και το ΠΑΜΕ , στην οποία θα παραστεί ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

    [04] Η εφημερίδα The Sun μετονομάστηκε σε "The Son" προς τιμήν του βασιλικού μωρού

    Με μια πρωτοτυπία επέλεξε να τιμήσει τον ερχομό του βασιλικού μωρού, η ευρείας κυκλοφορίας βρετανική σκανδαλοθηρική εφημερίδα του Λονδίνου, "The Sun". Άλλαξε την επωνυμία της σε "The Son" προς τιμήν του νεογέννητου παιδιού, του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της δούκισσας του Κέιμπριτζ, Κέιτ.

    Το σύνολο του βρετανικού τύπου ασχολήθηκε με ειδικές εκδόσεις, με το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης του τρίτου στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου. Η Daily Telegraph, η Daily Star και Daily Express κυκλοφόρησαν με τον τίτλο «Είναι αγόρι» και με φωτογραφία της νέας μητέρας.

    Οι Times του Λονδίνου έγραψαν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κοινοπολιτεία «θα νιώθουν «υπερηφάνεια και χαρά» για τη γέννηση, ενώ όπως πολλές εφημερίδες προσέφεραν «συμβουλές» στον μελλοντικό διάδοχο.

    [05] Κατέρρευσε το μπροστινό τμήμα αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια των ΗΠΑ

    Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια της Νέας Υόρκης, όταν το ρύγχος ενός αεροσκάφους Boeing 737-700 της εταιρείας Σαουθουέστ, που μετέφερε 150 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, κατέρρευσε στο διάδρομο προσγείωσης. Το αεροσκάφος εκτελούσε εσωτερική πτήση από το Νάσβιλ, προσγειώθηκε στο διάδρομο 4 και αφού έφτασε σε ασφαλή στάση, το ρύγχος του ακούμπησε βίαια στο έδαφος.

    Το πλήρωμα έδωσε εντολή στους επιβάτες να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, ενώ οχήματα έκτακτης ανάγκης εισήλθαν στην πίστα, σταματώντας τις εισερχόμενες πτήσεις με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο να κλείσει.

    Η αεροπορική εταιρεία Σαουθουέστ, ο μεγαλύτερος εσωτερικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Πολιτειών, επιβεβαίωσε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Νέα Υόρκη και δεσμεύτηκε να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες αργότερα.

    Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών ενημερώθηκε για το περιστατικό και έστειλε ερευνητή για να εξετάσει τα αίτια του ατυχήματος.

    [06] Τέσσερις νεκροί από τον καύσωνα στη Νέα Υόρκη

    Τέσσερις ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους από τον καύσωνα που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη Νέα Υόρκη, έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές.

    Δυο γυναίκες, 81 και 83 ετών πέθαναν το Σάββατο στο Μανχάταν και το Μπρονξ. Την Παρασκευή, δυο άνδρες, ηλικίας 88 και 78 ετών έχασαν τη ζωή τους στο Στέιτεν 'Αιλαντ και το Μπρούκλιν, αντίστοιχα.

    Η θερμοκρασία ξεπέρασε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας του 40 βαθμούς Κελσίου στη Νέα Υόρκη.

    Την Κυριακή και ύστερα από καταιγίδες, η θερμοκρασία άρχισε να πέφτει στην πόλη και χθες δεν ξεπερνούσε τους 27 βαθμούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 July 2013 - 6:30:21 UTC