Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χαμηλότερο του στόχου το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το α' εξάμηνο
  • [02] Εφ' όλης της ύλης εξηγήσεις σκοπεύει να δώσει ο Μ. Ραχόι
  • [03] Στις 29 Ιουλίου η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου
  • [04] Σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα οι υγειονομικές υπηρεσίες για τον ιό του Δυτικού Νείλου
  • [05] Η ανεργία θα αυξηθεί, αλλά το τέλος της ύφεσης είναι πια ενόψει

  • [01] Χαμηλότερο του στόχου το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το α' εξάμηνο

    Στα 4,991 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το διάστημα Ιανουάριος-Ιούνιος 2013, έναντι ελλείμματος 12,477 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και στόχου για έλλειμμα 7,194 δισ. ευρώ.

    Το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώθηκε σε 1,511 δισ. ευρώ και είναι σημαντικά μειωμένο έναντι του πρωτογενούς ελλείμματος 3,316 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2012 και του στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 3,877 δισ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την πορεία εξέλιξης των μεγεθών του κρατικού προϋπολογισμού που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

    Διαβάστε επίσης:

    Στο 160,5% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της Ελλάδας

    [02] Εφ' όλης της ύλης εξηγήσεις σκοπεύει να δώσει ο Μ. Ραχόι

    Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε σήμερα ότι εντός των επόμενων ημερών σκοπεύει να εξηγήσει την κατάσταση της χώρας ενώπιον του κοινοβουλίου, καθώς η αντιπολίτευση τον πιέζει να σπάσει τη σιωπή του για το σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο έχει εμπλακεί το Λαϊκό Κόμμα.

    "Θα πάω στο Κοινοβούλιο για να δώσω όλες τις εξηγήσεις" για την κατάσταση της χώρας στα τέλη Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου, είπε ο Ραχόι μιλώντας σε δημοσιογράφους.

    Οι "εξηγήσεις" αυτές θα είναι εφ' όλης της ύλης αφού θα αφορούν τόσο την οικονομική όσο και την πολιτική κατάσταση. Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση που σκοπεύει να τηρήσει απέναντι στο σκάνδαλο της λεγόμενης "υπόθεσης Μπάρθενας" ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε στους δημοσιογράφους ότι "θα μιλήσει για το θέμα που τους ενδιαφέρει".

    [03] Στις 29 Ιουλίου η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου

    Αρνητική απάντηση έλαβε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός 'Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος ζήτησε να απολογηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου, αντί στις 29 Ιουλίου.

    Το δικαστήριο όρισε ως ημέρα έναρξης των απολογιών των κατηγορουμένων στην υπόθεση του λεγόμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος» από εξοπλιστικά προγράμματα την Δευτέρα 29 Ιουλίου, οπότε και ορίστηκε να ξεκινήσει η απολογία του βασικού κατηγορούμενου 'Ακη Τσοχατζόπουλου.

    Οι συνήγοροι, ωστόσο, του πρώην υπουργού σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους είπαν ότι το αν θα προσέλθει σε απολογία ή όχι την ορισμένη ημέρα ο εντολέας τους «είναι ανοικτό θέμα»

    Οι δικαστές αρνήθηκαν το χρόνο που ζήτησε ο πρώην υπουργός, καθώς έκριναν ότι το διάστημα που μεσολαβεί από την Πέμπτη 25 Ιουλίου που αναμένεται να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης είναι επαρκές για να προετοιμαστεί ο πρώην υπουργός.

    Η απόρριψη του αιτήματος του για την απολογία του, αλλά και η νέα άρνηση του δικαστηρίου στο αίτημα του κ. Τσοχατζόπουλου για κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ προκάλεσαν την αντίδραση του πρώην υπουργού, ο οποίος ανέφερε ότι το δικαστήριο τήρησε «απόλυτα συνεπή» στάση απέναντι του με την αντίθεση σε όσα ζήτησε.

    [04] Σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα οι υγειονομικές υπηρεσίες για τον ιό του Δυτικού Νείλου

    Σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας για τον ιό του Δυτικού Νείλου, όπως επισημάνθηκε σε νέα ευρεία σύσκεψη την οποία συγκάλεσε η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή και στην οποία συμμετείχαν η πρόεδρος και ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Τζένη Κρεμαστινού και Θεόδωρος Παπαδημητρίου αντίστοιχα, η εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Μαργαρίτα Μπέμπη και υπηρεσιακοί παράγοντες.

    Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες επισήμαναν ότι βρίσκονται σε επαγρύπνηση με σκοπό τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, υπογραμμίζοντας ότι η επιδημιολογική επιτήρηση, το συστηματικό και έγκαιρο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών και η ενημέρωση του κοινού για την προστασία από τα κουνούπια, αποτελούν αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της νόσου.

    [05] Η ανεργία θα αυξηθεί, αλλά το τέλος της ύφεσης είναι πια ενόψει

    Οι ουρές των ανέργων στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στην Ελλάδα θα μεγαλώσουν κι άλλο, αλλά είναι ορατό πλέον το τέλος της οικονομικής ύφεσης στις χώρες αυτές, σύμφωνα με μια έρευνα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς σε δείγμα 40 και πλέον οικονομολόγων με αντικείμενο τις πιο αδύναμες οικονομίες της ευρωζώνης που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα.

    Η έρευνα, η οποία διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα, δίνεται στην δημοσιότητα μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των Είκοσι (G20) βιομηχανικά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών το Σάββατο, κατά την οποία διατυπώθηκε η υπόσχεση να προταχθεί η ανάπτυξη των πολιτικών λιτότητας προκειμένου να αναζωογονηθεί η παγκόσμια οικονομία.

    Περισσότερο από οποιεσδήποτε άλλες σε διεθνές επίπεδο, οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου υφίστανται τις συνέπειες των πολιτικών λιτότητας, που έχουν προκαλέσει ένα πολύ βαρύτερο οικονομικό και ανθρώπινο κόστος από ό,τι προέβλεπαν οι υπέρμαχοί τους το 2010.

    Οι οικονομολόγοι του δείγματος αναμένουν ότι η ανεργία στην Ισπανία και στην Ελλάδα θα παραμείνει σε ένα επίπεδο ανώτερο του 27% και το 2015, σύμφωνα με την έρευνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 July 2013 - 16:30:23 UTC