Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε συνταγματική την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος
  • [02] Υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας διαδήλωσαν στο Κάιρο
  • [03] Άντεξαν για ένα ημίχρονο τα κορίτσια του πόλο στον πλουραλισμό των ΗΠΑ
  • [04] Απόλυτος κυρίαρχος ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε
  • [05] Για συνθήκες «κοινωνικού νεκροταφείου» κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
  • [06] Σχόλιο του ΚΚΕ για την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού των Οικονομικών στην Αθήνα

  • [01] Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε συνταγματική την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με σειρά αποφάσεων της έκρινε ότι είναι συνταγματική και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η επιβολή, του τέλους επιτηδεύματος.

    Οι σύμβουλοι Επικρατείας με πέντε αποφάσεις τους (2527-2531/2013) απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Βόλου και Χαλκίδας, του Σωματείου Έλληνες Φορολογούμενοι και ιδιωτών επιτηδευματιών, οι οποίοι στρέφονταν κατά του τέλους επιτηδεύματος, το οποίο επιβλήθηκε το 2011 στους επιτηδευματίες και τους ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα, που τηρούν βιβλία Β' ή Γ' κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Διευκρινίζεται ότι οι δικηγόροι θεωρούνται επιτηδευματίες.

    Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι ζητούσαν την ακύρωση του Ν. 3986/2011 που προβλέπει την επιβολή του επίμαχου τέλους, καθώς και την ακύρωση της από 2.8.2011 απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών που καθορίζει τη διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης του τέλους επιτηδεύματος.

    [02] Υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας διαδήλωσαν στο Κάιρο

    Υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Αιγύπτου κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους του Καΐρου για να καταγγείλουν τη δολοφονία τριών ισλαμιστριών γυναικών την προηγουμένη και για να ανανεώσουν την απαίτησή τους για αποκατάσταση του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

    Οπαδοί της ισλαμικής οργάνωσης, στην οποία ανήκει ο Μόρσι, διαδήλωσαν προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στο κεντρικό Κάιρο, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας τους εμπόδισαν να προσεγγίσουν το συγκρότημα.

    Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την ανατροπή του Μόρσι από το στρατό και αυτό που αποκαλούν "αισχρή θέση της Δύσης για το στρατιωτικό πραξικόπημα".

    Κρατώντας πορτρέτα του Μόρσι οι διαδηλωτές φώναζαν "παράνομη", αναφερόμενοι στην ανατροπή του από το στρατό στις 3 Ιουλίου.

    Ένα άλλο συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετείχαν κυρίως γυναίκες, πραγματοποιήθηκε κοντά στο υπουργείο Άμυνας στο Κάιρο, όπου οι συμμετέχοντες κατηγόρησαν το στρατό ότι χρησιμοποιεί βία εναντίον των ισλαμιστών, δήλωσαν μάρτυρες.

    [03] Άντεξαν για ένα ημίχρονο τα κορίτσια του πόλο στον πλουραλισμό των ΗΠΑ

    Κάθε αρχή και δύσκολη, όμως έγινε δυσκολότερη για τα παγκόσμια κορίτσια μας, τις "χρυσές γοργόνες" του πόλο, αφού στην πρεμιέρα του 15ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και υπό το βάρος της υπεράσπισης του τίτλου, που είχαν κατακτήσει στην Σανγκάη το 2011, δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στον πλουραλισμό, την εμπειρία και την συνοχή των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να χάσουν με 12-8 (ημίχρονο 4-4). Σίγουρα το σκορ και η διάφορα δεν αντικατοπτρίζει την δυναμική των δυο ομάδων, αφού η εικόνα του παιχνιδιού ήταν τελείως διαφορετική, καθώς στα δυο πρώτα οκτάλεπτα τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση πάλεψαν στα ίσα με τις Αμερικανίδες.

    [04] Απόλυτος κυρίαρχος ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε

    Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε κέρδισε τις εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα για τη Γερουσία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που μεταδίδουν τα τηλεοπτικά κανάλια, κάτι που του δίνει την άνεση να συνεχίσει την πολιτική της οικονομικής ανάκαμψης και της διπλωματικής ισχύος.

    Με τη λήξη της ψηφοφορίας στις 20:00 (τοπική ώρα) και με βάση τις πρώτες καταμετρήσεις, ο συνασπισμός που σχηματίστηκε από το δεξιό Φιλελεύθερο-Δημοκρατικό Κόμμα (PLD) και το κεντρώο Νέο Κομέιτο εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία της Άνω Βουλής, σύμφωνα με το κανάλι NHK.

    Μόνο του, το PLD, του οποίου ηγείται ο Άμπε, εξασφάλισε τουλάχιστον 63 έδρες (και τουλάχιστον 73 μαζί με το Νέο Κομέιτο) από τις 121 που κρίνονταν σήμερα.

    Το αποτέλεσμα αυτό αποφέρει στο συνασπισμό ένα ελάχιστο 132 εδρών, δέκα περισσότερες από την απόλυτη πλειοψηφία.

    [05] Για συνθήκες «κοινωνικού νεκροταφείου» κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

    «Οι συνθήκες κοινωνικού νεκροταφείου που βιώνει καθημερινά ο φτωχοποιημένος ελληνικός λαός, λόγω του μνημονίου, αποτελούν μια σκληρή πραγματικότητα, την οποία δεν μπορούν να αποκρύψουν τα επικοινωνιακά τρικ του κ. Στουρνάρα, ότι δήθεν δεν θα ληφθούν νέα μέτρα», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς για τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών.

    [06] Σχόλιο του ΚΚΕ για την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού των Οικονομικών στην Αθήνα

    «Μετά την επίσκεψη Σόιμπλε, ένας ακόμη εκπρόσωπος του κεφαλαίου, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ έρχεται στην Ελλάδα, για να στηρίξει την κυβέρνηση στο αντιλαϊκό της έργο, αποδεικνύοντας ότι είτε με το μοντέλο διαχείρισης Μέρκελ, είτε με το μοντέλο Ομπάμα, το οποίο θαυμάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός οδηγείται σε ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή» επισημαίνει με σχόλιό του για την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, το ΚΚΕ.

    «Το ποια ιμπεριαλιστική συμμαχία θα προτιμήσει περισσότερο η ελληνική αστική τάξη είναι για το λαό αδιάφορο, αφού αυτός σε κάθε περίπτωση θα έρθει αντιμέτωπος με νέα αντιλαϊκά μέτρα, με εμπλοκή της Ελλάδας σε νέους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις», προστίθεται στο σχόλιο του κόμματος, το οποίο καταλήγει: «μόνη φιλολαϊκή διέξοδος είναι να επιλέξει ο λαός την αποδέσμευση από την ΕΕ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, να κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια και να πάρει στα χέρια του τις τύχες και την εξουσία».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 July 2013 - 16:30:22 UTC