Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποκλείει νέα μέτρα για το 2013 και το 2014 ο Ι. Στουρνάρας
  • [02] Οριακό προβάδισμα 0,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου
  • [03] Πορείες σε 100 πόλεις στις ΗΠΑ με κεντρικό σύνθημα «Δικαιοσύνη για τον Τρέιβον»
  • [04] Επίορκοι αλλά με σύνταξη, αποφάσισε το Ελεγκτικό Συνέδριο
  • [05] Την επέκτασή τους στην Ελλάδα εξετάζουν τα γερμανικά ταμιευτήρια
  • [06] Συμφωνία "απόσβεσης χρέους" προτείνει ο γερμανός "σοφός" Κριστόφ Σμιντ
  • [07] Η ηγεσία του SPD κατηγορεί την ¶. Μέρκελ για την πολιτική της στην ευρωκρίση

  • [01] Αποκλείει νέα μέτρα για το 2013 και το 2014 ο Ι. Στουρνάρας

    "Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για το 2013 και το 2014 αν τηρηθούν πιστά τα χρονοδιαγράμματα και ο προϋπολογισμός" διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

    Για τις αποδείξεις λέει ότι το υπουργείο εξετάζει τρόπους επιβράβευσης των φορολογούμενων που συλλέγουν αποδείξεις μέσω των κατάλληλων κινήτρων", ενώ σημειώνει πως μετά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση άμεσος στόχος είναι η μείωση του κόστους των ασφαλιστικών εισφορών και στη συνέχεια η μείωση των φορολογικών συντελεστών σε ανταγωνιστικό ύψος με γειτονικές χώρες και η μείωση των έμμεσων φόρων, μόλις το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες.

    Αναφέρει ότι το χρηματοδοτικό κενό μετά τον Ιούλιο του 2014 "είναι μικρό για να δημιουργήσει το οποιοδήποτε πρόβλημα". Δεν αποκλείει εφόσον η χώρα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα στο πλαίσιο των αποφάσεων του Eurogroup να μπει και το κατοχικό δάνειο.

    [02] Οριακό προβάδισμα 0,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

    Οριακό προβάδισμα 0,5% στην εκτίμηση ψήφου έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής (Κάπα Research).

    Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,9% ,ο ΣΥΡΙΖΑ 28,4% , το ΠΑΣΟΚ 9,1%, οι Αν.Ελλ 5,6%, η Χρυσή Αυγή 12,1%, η ΔΗΜΑΡ 3,5% , το ΚΚΕ 6,1% και άλλο κόμμα επιλέγει το 6,2%.

    Καταλληλότερος πρωθυπουργός με 44,6% θεωρείται ο Α. Σαμαράς έναντι 31,4% του κ. Τσίπρα ενώ το 41,6% πιστεύει ότι καταλληλότερη κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της οικονομίας θα είναι μια συμμαχική κυβέρνηση ΝΔ έναντι 36,2% μιας συμμαχικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

    [03] Πορείες σε 100 πόλεις στις ΗΠΑ με κεντρικό σύνθημα «Δικαιοσύνη για τον Τρέιβον»

    Πάνω από 100 πορείες με κεντρικό σύνθημα «Δικαιοσύνη για τον Τρέιβον» προγραμματίζεται να γίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σήμερα, με αίτημα να διωχθεί ο Τζορτζ Ζίμερμαν από ομοσπονδιακό δικαστήριο με την κατηγορία της παραβίασης των πολιτικών δικαιωμάτων, μία εβδομάδα αφότου δικαστήριο τον έκρινε αθώο στην δίκη για το φόνο του μαύρου εφήβου Τρέιβον Μάρτιν.

    Το Δίκτυο Εθνικής Δράσης, του οποίου ηγείται ο ακτιβιστής των πολιτικών δικαιωμάτων και βαπτιστής ιερέας Αλ Σάρπτον, διοργανώνει τις κινητοποιήσεις αυτές, που συμπεριλαμβάνουν πορείες έξω από ομοσπονδιακά δικαστήρια σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα.

    Η μητέρα και ο αδελφός του Τρέιβον Μάρτιν αναμένεται να συμμετάσχουν σε μια πορεία στη Νέα Υόρκη, ενώ ο πατέρας του αναμένεται να παρευρεθεί σε μια επιμνημόσυνη δέηση στο Μαϊάμι.

    [04] Επίορκοι αλλά με σύνταξη, αποφάσισε το Ελεγκτικό Συνέδριο

    Δικαιούνται συντάξεως οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης (μέχρι 5 χρόνια) ή κάθειρξης (5 χρόνια και πάνω), αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δικαίωσε εφοριακό που είχε καταδικαστεί για παθητική δωροδοκία με αναστολή.

    Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκανε δεκτή προσφυγή πρώην εφοριακού που ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της Επιτροπής ελέγχου πράξεων κανονισμού συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με την οποία απορρίφθηκε ένστασή του σχετικά με την παροχή σύνταξης στην οικογένεια του, καθώς ο ίδιος είχε απολέσει το συνταξιοδοτικό του δικαίωμα, λόγω της αμετάκλητης καταδίκης του για δωροδοκία.

    [05] Την επέκτασή τους στην Ελλάδα εξετάζουν τα γερμανικά ταμιευτήρια

    Το ενδεχόμενο επέκτασής τους στην Ελλάδα εξετάζουν τα γερμανικά ταμιευτήρια, με επαφές που έχουν ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Ταμιευτηρίων (DSGV) Γκέοργκ Φάρενσον και ο προκάτοχός του και πρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ταμιευτηρίων Χάινριχ Χάασις και επικεφαλής του Ιδρύματος των ταμιευτηρίων για την διεθνή συνεργασία.

    Το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή και αξιόπιστη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη των μεσοαστικών οικονομικών δομών» και σημείωσε ότι το θέμα θα συγκεκριμενοποιηθεί με την ελληνική κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Frankfurter Rundschau", τα κατά τόπους ταμιευτήρια θα συγκεντρώνουν τις καταθέσεις της περιοχής τους και θα χορηγούν δάνεια, ενώ υπάρχει η σκέψη για δύο πιλοτικά ταμιευτήρια στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας και στην Πελοπόννησο, συμπεριλαμβανομένης και της σύστασης ενός ελληνικού συνδέσμου ταμιευτηρίων.

    [06] Συμφωνία "απόσβεσης χρέους" προτείνει ο γερμανός "σοφός" Κριστόφ Σμιντ

    Τα κράτη που βρίσκονται σε κρίση, όπως η Ελλάδα, πρέπει να βοηθηθούν με μία «συμφωνία απόσβεσης χρέους» που θα είναι συνδεδεμένη με μία «πολιτική απαιτήσεων και ενισχύσεων», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Neue Osnabruecker Zeitungο επικεφαλής των «σοφών» της γερμανικής οικονομίας Κριστόφ Σμιντ και τονίζει ότι «από μόνη της η αλληλεγγύη δεν οδηγεί στην επίτευξη του στόχου, ούτε όμως και από μόνη της η σκληρότητα».

    [07] Η ηγεσία του SPD κατηγορεί την ¶. Μέρκελ για την πολιτική της στην ευρωκρίση

    Περαιτέρω «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα πλήξει και τους πολίτες της Γερμανίας, προειδοποίησε ο υποψήφιος Καγκελάριος του SPD Πέερ Στάινμπρουκ και κατηγόρησε την 'Αγγελα Μέρκελ ότι αποκρύπτει από τους φορολογούμενους τους κινδύνους της ευρωκρίσης.

    «Φυσικά βρισκόμαστε σε μία ένωση ευθύνης. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι;», δήλωσε σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftswoche» και επισήμανε ότι για πρώτη φορά θα πρέπει να παραιτηθούν από αξιώσεις και οι δημόσιοι πιστωτές.

    Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση και του επικεφαλής του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην Γερμανική Ραδιοφωνία επισήμανε ότι ήταν λάθος να ξεκινήσουν προγράμματα λιτότητας ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες που βρίσκονταν σε κρίση και με απουσία επενδύσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 July 2013 - 16:30:24 UTC