Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση όσο πιο αδύναμη είναι τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται
  • [02] Για «νέες εξοντωτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ» κάνει λόγο το ΚΚΕ
  • [03] Σ. Κεδίκογλου: «Αστείες» οι υποσχέσεις του κ. Τσίπρα
  • [04] Ο δικαστής έκανε δεκτά όλα τα αιτήματα συμβιβασμού για το ναυάγιο του Costa Concordia, πλην εκείνου του καπετάνιου Σκετίνο

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση όσο πιο αδύναμη είναι τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται

    «Έχουμε μια κυβέρνηση που όσο πιο αδύναμη και πιο εύθραυστη είναι, τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται», τόνισε από το βήμα της συνεδρίασης της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

    «Δεν ορρωδεί προ ουδενός, μπροστά στην αγωνία της να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις στους δανειστές, για να έχει την εύνοιά τους και να κρατηθεί στις καρέκλες της εξουσίας.

    Έχουμε μια κυβέρνηση που καθόλου δεν θα την αδικήσουμε αν τη χαρακτηρίσουμε αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή τόσο στο περιεχόμενο των μέτρων που επιβάλλει και προτίθεται να επιβάλει, όσο και στα μέσα που χρησιμοποιεί για να τα επιβάλει», σημείωσε.

    Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «δεν έχουμε την πολυτέλεια στις σημερινές συνθήκες να μιλάμε για κάποια εναλλαγή στην εξουσία, για κάποια αλλαγή, έστω σημαντική, κυβέρνησης και πολιτικής», αλλά, όπως τόνισε «μιλάμε για τη σωτηρία της Ελλάδας. Για μια μεγάλη και ριζική ανατροπή».

    [02] Για «νέες εξοντωτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ» κάνει λόγο το ΚΚΕ

    «Τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των εργατικών - λαϊκών οικογενειών δεινοπαθεί από τη φοροκαταιγίδα, τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους ήδη πανάκριβους λογαριασμούς της ΔΕΗ, η κυβέρνηση και η ΡΑΕ αποφασίζει νέες εξοντωτικές αυξήσεις στα τιμολόγια» επισημαίνει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    Και προσθέτει:

    «Όλο το βάρος θα πέσει πάλι στις πλάτες των λαϊκών νοικοκυριών, καθώς σε αυτά η αύξηση θα αγγίξει το 118%, σε αντίθεση με τους βιομήχανους και ιδιαίτερα τους ιδιώτες επενδυτές ηλεκτρικής ενέργειας. Κανείς μόνος του στην κρίση, οργάνωση και συμμαχία για να μη μείνει κανένα σπίτι ανέργου, κανένα λαϊκό νοικοκυριό χωρίς ρεύμα, για να καταργηθούν όλα τα χαράτσια και τα φοροληστευτικά μέτρα».

    [03] Σ. Κεδίκογλου: «Αστείες» οι υποσχέσεις του κ. Τσίπρα

    «Προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις συνιστώσες του και να ελέγξει τα κομματικά του όργανα, ο κ. Τσίπρας προσέφερε μία από τα ίδια: αστείες υποσχέσεις και άρνηση σε μία νέα Ελλάδα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Ξεχασμένος στο παρελθόν, δεν μπορεί να δει το αύριο», επισήμανε ο κ. Κεδίκογλου.

    [04] Ο δικαστής έκανε δεκτά όλα τα αιτήματα συμβιβασμού για το ναυάγιο του Costa Concordia, πλην εκείνου του καπετάνιου Σκετίνο

    Όλα τα αιτήματα συμβιβασμού για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, πλην εκείνου του καπετάνιου Φραντσέσκο Σκετίνο, έγιναν δεκτά από τον δικαστή αρμόδιο για τις προκαταρκτικές έρευνες της πόλης Γκροσέτο.

    Πιο αναλυτικά, ο δικαστής Πιέτρο Μολίνο συναίνεσε στην καταδίκη σε δυο χρόνια και δέκα μήνες φυλάκισης του υπεύθυνου της μονάδας διαχείρισης κρίσεων της πλοιοκτήτριας εταιρίας, Ρομπέρτο Φεραντίνι.

    Ο υπεύθυνος εξυπηρέτησης επιβατών Μανρίκο Τζαμπεντρόνι καταδικάζεται σε δυο χρόνια και έξι μήνες φυλάκισης, ενώ για τους δυο αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού, τον Τσίρο Αμπόζιο και τον Σίλβια Κορόνικα, έγινε δεκτός ο συμβιβασμός που είχαν προτείνει οι συνήγοροι υπεράσπισής τους: φυλάκιση ενός χρόνου και έντεκα μηνών και ενός χρόνου και έξι μηνών αντίστοιχα.

    Ο Ινδονήσιος πηδαλιούχος, τέλος, Ρούσλι Μπιν καταδικάσθηκε σε ένα χρόνο και οκτώ μήνες φυλάκισης.

    Ο μόνος για τον οποίο δεν έχει γίνει δεκτό το αίτημα συμβιβασμού είναι ο κυβερνήτης Φραντσέσκο Σκετίνο, ο οποίος πρέπει να απολογηθεί για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και εγκατάλειψη πλοίου.

    Τους περασμένους μήνες η εισαγγελία εκφράσθηκε αρνητικά. Αναμένεται τώρα η σχετική απόφαση του δικαστηρίου του Γκροσέτο, στα πλαίσια της δίκης η οποία ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη.

    Οι συνήγοροι του Ιταλού πρώην καπετάνιου πρότειναν αίτημα συμβιβασμού, με μερική παραδοχή ευθυνών του και καταδίκη σε φυλάκιση 3,5 ετών.

    Οι σχολιαστές θεωρούν ότι η είναι πλέον πιθανό να μην γίνει δεκτό το σχετικό αίτημα από το δικαστήριο, δεδομένων των κατηγοριών που του έχουν απαγγελθεί.

    Υπενθυμίζεται ότι κατά το ναυάγιο του Costa Concordia, με πρόσκρουση σε ύφαλο στα ανοικτά των ακτών της Τοσκάνης, στις 13 Ιανουαρίου του 2012, έχασαν τη ζωή τους τριάντα δυο άτομα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 July 2013 - 12:30:21 UTC