Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ λόγω ΕΤΜΕΑΡ
  • [02] Τριανταεννέα χρόνια από την αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής
  • [03] Πρώτη συνεδρίαση για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Γ. Χαμπερμας: Η αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη είναι το κλειδί για τη λύση των προβλημάτων στην Ελλάδα
  • [05] Κατακόρυφα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια οι δηλητηριάσεις ζώων
  • [06] Με ενθουσιασμό έγινε δεκτός από τους υποστηρικτές του ο Αλεξέι Ναβάλνι, κατά την επιστροφή του στη Μόσχα
  • [07] Πανσέληνος με Ευ. Ρεμπούτσικα και «To αστέρι κι η ευχή» στους κήπους του Μεγάρου
  • [08] Πωλείται στο eBay η πραγματική "Λίστα του Σίντλερ"

  • [01] Αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ λόγω ΕΤΜΕΑΡ

    Σε επιβάρυνση της τάξης των 18 ευρώ ανά τετράμηνο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για ένα μέσο καταναλωτή (1.600 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο) οδηγεί η αύξηση του τέλους χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ), που αποφάσισεχθες η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

    Η μεσοσταθμική τιμή του ΕΤΜΕΑΡ καθορίστηκε σε 14,96 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 9,3 ευρώ που ήταν στο πρώτο εξάμηνο (προκύπτει δηλαδή μέση αύξηση 60%). Έγιναν ωστόσο και μειώσεις για τις βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης.

    Αναλυτικά οι νέες τιμές για το ΕΤΜΕΑΡ ισχύουν για το δεύτερο εξάμηνο του έτους έχουν ως εξής, ανά κατηγορία πελατών:

    -Υψηλής Τάσης 1,79 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 3,55, μείωση 49%).

    -Αγροτικής χρήσης (Μέση Τάση) 6,97 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 5,57, αύξηση 25%).

    -Λοιπές χρήσεις Μέσης Τάσης (βιομηχανίες, εμπορικές αλυσίδες) 8,87 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 7,76, αύξηση 14%).

    -Αγροτικής χρήσης (Χαμηλή Τάση) 7,33 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 6,48, αύξηση 13%)

    -Οικιακής χρήσης (Χαμηλή Τάση) 20,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 9,53 αύξηση 118%)

    -Λοιπές χρήσεις Χαμηλής Τάσης (γραφεία, καταστήματα κ.λπ.) 21,77 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 14,91, αύξηση 46%).

    [02] Τριανταεννέα χρόνια από την αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής

    Τριανταεννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το μαύρο πρωινό της 20ης Ιουλίου του 1974, που οι ορδές του Αττίλα εισέβαλαν στην Κύπρο, σκορπώντας το θάνατο και την καταστροφή.

    Σχεδόν τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκατοντάδες αγνοούνται και διακόσιες χιλιάδες εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους. Επί τριανταεννέα χρόνια η Τουρκία με τη βία των όπλων συνεχίζει να κρατά υπό κατοχή το 40% της Κύπρου.

    Στις 05:30, ώρα κατά την οποία άρχισε η τουρκική εισβολή ήχησαν οι σειρήνες, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση για τους αξιωματικούς και οπλίτες πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή, που εψάλη στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

    «Ο τερματισμός της κατοχής και των συνεπειών της, η επανένωση της Κύπρου μέσω μίας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στη βάση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της ιδιότητας της Κύπρου ως Κράτους Μέλους της ΕΕ παραμένει ο στόχος της Ελλάδας για την οποία το Κυπριακό αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της», τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος σε δήλωσή του, με αφορμή την 39η επέτειο της τουρκικής εισβολής.

    [03] Πρώτη συνεδρίαση για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

    Σήμεραπραγματοποιείται σε πολυχώρο στον Κεραμεικό, η πρώτη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα θέματα της συνεδρίασης θα είναι η εκλογή γραμματέα της Κ.Ε. και η εκλογή Πολιτικής Γραμματείας.

    Οι εργασίες της Κ.Ε. θα ανοίξουν με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

    [04] Γ. Χαμπερμας: Η αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη είναι το κλειδί για τη λύση των προβλημάτων στην Ελλάδα

    «Μόνο μία Ευρώπη ενωμένη σε πολιτικό επίπεδο και με επαρκή οικονομική ευρωστία, μπορεί να δαμάσει τον ξέφρενο οικονομικό καπιταλισμό», τονίζει σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιούργκεν Χάμπερμας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», λίγες μέρες πριν την έλευσή του στην Αθήνα, για το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας (4-10 Αυγούστου).

    Αναφορικά με τη σημερινή οικονομική κρίση, επισημαίνει πως «στην περίπτωση που η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας ήταν αποτέλεσμα μίας πολιτικής ρύθμισης, οι ανεξέλεγκτες χρηματοπιστωτικές αγορές θα μπορούσαν να τεθούν ξανά υπό πολιτικό έλεγχο».

    Προσθέτει ότι «η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να ασκεί μία πολιτική συγχύσεων χωρίς προοπτικές και να θέσει σε εφαρμογή τη διαδικασία τροποποίησης των Συνθηκών (...) Μια διορατική κυβέρνηση, την οποία δυστυχώς δεν έχουμε, θα παραδεχόταν ότι, μόνο μέσω μιας κοινής πολιτικής, μπορεί και πάλι να σταθεί στα πόδια της η Ευρώπη».

    Σχολιάζοντας την κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, διαπιστώνει:

    «Οι όροι αυτοί μου θυμίζουν τις συνθήκες της όψιμης Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, που οδήγησαν στην κατάληψη της εξουσίας από το φασισμό. Στην περίπτωση της Ελλάδος, είναι φανερό ότι η αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη, αποτελεί το κλειδί για τη λύση των προβλημάτων».

    [05] Κατακόρυφα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια οι δηλητηριάσεις ζώων

    Κατακόρυφα έχουν αυξηθεί τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια οι δηλητηριάσεις ζώων και πουλιών. Τα περισσότερα περιστατικά καταγράφονται σε αγροτικές και κτηνοτροφικές περιοχές της Βορείου Ελλάδας και της Ηπείρου, ενώ η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων (φόλες) αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες μη-φυσικού θανάτου πολλών προστατευόμενων ειδών της πανίδας, εγκυμονώντας, ταυτόχρονα, τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

    «Η χρήση των δηλητηριασμένων δολωμάτων ως μέσο ελέγχου και θανάτωσης της πανίδας είναι ιδιαίτερα εύκολη και «αποτελεσματική», καθώς έχει χαμηλό κόστος, δεν απαιτεί εξειδικευμένο εξοπλισμό, ιδιαίτερη οργάνωση και σχεδιασμό, είναι αθόρυβη και επομένως παραμένει εύκολα ανώνυμη», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαλάμω Κορμπέτη, υπεύθυνη Θεμάτων Πολιτικής Περιβάλλοντος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

    Ομάδες κτηνοτρόφων και γεωργών, ως επί το πλείστον, με φυτοφάρμακα και παρόμοια σκευάσματα, τοποθετούν τα δηλητηριασμένα δολώματα, για να «προστατέψουν» τα κοπάδια και τα κτήματά τους από επιθέσεις άγριων ζώων (τσακάλια, αρκούδες, λύκοι, ασβοί). Έχουν παρατηρηθεί και περιστατικά δηλητηρίασης λόγω αντιδικίας γειτόνων.

    [06] Με ενθουσιασμό έγινε δεκτός από τους υποστηρικτές του ο Αλεξέι Ναβάλνι, κατά την επιστροφή του στη Μόσχα

    Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι επέστρεψε σήμερα στη Μόσχα, μετά την αποφυλάκισή του από τη φυλακή του Κίροφ.

    Ο 37χρονος δικηγόρος και η σύζυγός του έφτασαν στον σιδηροδρομικό σταθμό της ρωσικής πρωτεύουσας με το νυχτερινό δρομολόγιο από το Κίροφ, όπου δικάστηκε και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 ετών για υπεξαίρεση. Ο Ναβάλνι, που έχει ήδη ασκήσει έφεση στην υπόθεση, αποφυλακίστηκε την Παρασκευή λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του.

    Εκατοντάδες υποστηρικτές του είχαν συγκεντρωθεί στον σταθμό και τον υποδέχτηκαν με λουλούδια, τραγούδια και συνθήματα. "Είμαστε ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα. Δεν πίστευα ότι είμαστε τόσο δυνατοί", είπε ο Ναβάλνι, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Γιούλια.

    Επιβεβαίωσε επίσης ότι θα είναι υποψήφιος για δήμαρχος της Μόσχας στις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Σεπτεμβρίου. "Θα νικήσουμε σ' αυτές τις εκλογές", είπε, και οι συγκεντρωμένοι του απάντησαν: "Ο Ναβάλνι είναι ο δήμαρχός μας".

    Η αστυνομία είχε αποκλείσει τον σταθμό Γιαροσλάφσκι, στο κέντρο της πρωτεύουσας και οι μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είχαν τεθεί σε επιφυλακή. Νωρίτερα, άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στις αρχές προειοδοποιώντας για τοποθέτηση βόμβας στον σιδηροδρομικό σταθμό.

    [07] Πανσέληνος με Ευ. Ρεμπούτσικα και «To αστέρι κι η ευχή» στους κήπους του Μεγάρου

    Μια παράσταση με μουσικές γεννημένες μέσα από εικόνες. Με μουσικές από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το θέατρο, με χρώματα κι αρώματα Ανατολής και Δύσης. Αυτή είναι - με λίγα λόγια - η μουσική παράσταση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με τίτλο «To αστέρι κι η ευχή» και η πρόταση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την πανσέληνο του Ιουλίου. Μια παράσταση που κατέκτησε την αγάπη του κόσμου και γέμισε ασφυκτικά τις πρόσφατες εμφανίσεις της δημοφιλούς μουσικού στο Gazarte στην Αθήνα.

    Με φόντο την πανσέληνο το βράδυ της Δευτέρας (22 Ιουλίου), η Ευανθία Ρεμπούτσικα, η συνθέτης με το κόκκινο βιολί, θα βρεθεί στον Κήπο του Μεγάρου και θα αφηγηθεί μουσικές ιστορίες φορτισμένες με συναίσθημα. Με κανονάκι, ακορντεόν, πιάνο, κοντραμπάσο, τύμπανα, και βιολί, με αγαπημένες μελωδίες και μουσική από το «Αστέρι και την ευχή», τις «Μικρές ιστορίες» και τη «Φωνή Αιγαίου», την «Πολίτικη Κουζίνα» και τις τούρκικες ταινίες «Babam ve Oglum» και «Ulak», με ένα πρόγραμμα λιτά δομημένο που στις κορυφαίες του στιγμές γίνεται μοιραία «διαδραστικό».

    [08] Πωλείται στο eBay η πραγματική "Λίστα του Σίντλερ"

    Η πραγματική "Λίστα του Σίντλερ", οι 14 σελίδες με τα ονόματα των 801 Εβραίων που σώθηκαν από τον γερμανό βιομήχανο Όσκαρ Σίντλερ, βγαίνει προς πώληση στο eBay με τιμή εκκίνησης τα τρία εκατομμύρια, ανακοίνωσε ο πωλητής της.

    Η 14 σελίδων λίστα με ημερομηνία 18 Απριλίου 1945, ήταν δακτυλογραφημένη σε χαρτί από τον Ιτζακ Στερν, λογιστή και «δεξί χέρι» του Σίντλερ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ειδικός σε παλαιά έγγραφα Γκάρι Ζίμετ

    Ο βιομήχανος Όσκαρ Σίντλερ έσωσε τις ζωές περισσότερων από χιλίων Εβραίων κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με την λίστα με το προσωπικό που εκτελούσε βασικές εργασίες για το γερμανικό στρατό. Πέθανε σχεδόν ξεχασμένος το 1974. Η ιστορία του έχει μια επιτυχημένη ταινία σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλπμπεργκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 July 2013 - 8:30:22 UTC