Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Σόιμπλε: «Η Ελλάδα σημείωσε σημαντική πρόοδο αλλά πρέπει να καταβληθούν ακόμα περισσότερες προσπάθειες»
  • [02] Ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού από τους Έλληνες εφοπλιστές
  • [03] Απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για την ΕΡΤ
  • [04] Γ. Άσμουσεν: Συνολικά 6,8 δισ. ευρώ θα λάβει η Ελλάδα μέχρι τον Οκτώβριο, εάν τηρήσει τις δεσμεύσεις της
  • [05] Δεκάδες διαδηλωτές υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθησαν

  • [01] Β. Σόιμπλε: «Η Ελλάδα σημείωσε σημαντική πρόοδο αλλά πρέπει να καταβληθούν ακόμα περισσότερες προσπάθειες»

    Προς το τέλος του 2014 και εφόσον η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όσα πρέπει και έχει επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, τότε ενδεχομένως να συζητηθεί η λήψη επιπρόσθετων μέτρων για το δημόσιο χρέος και την παροχή νέας βοήθειας προς τη χώρα. Αυτό δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος και νωρίτερα σήμερα είχε ζητήσει να σταματήσει η όποια συζήτηση την τρέχουσα περίοδο για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

    Παράλληλα, ο ίδιος διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, δεν συζήτησαν για «νέα μέτρα το φθινόπωρο» και για το χρηματοδοτικό κενό. «Δεν μιλήσαμε για το θέμα αυτό και εγώ δεν είμαι ο καθηγητής που θα κάνει μάθημα από άμβωνος στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα προχωρά όπως αναμενόταν», δήλωσε, προσθέτοντας, πάντως, ότι «οι αποφάσεις για το 4ο τρίμηνο θα ληφθούν όταν η τρόικα επανέλθει και ολοκληρώσει την αποστολή της». Επιπλέον, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα σημείωσε σημαντική πρόοδο αλλά πρέπει να καταβληθούν ακόμα περισσότερες προσπάθειες». Και επανέφερε το θέμα των αλλαγών στο Δημόσιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπολείπονται πολλά, όπως, για παράδειγμα, στη δημόσια διοίκηση».

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε ότι «για την Ελλάδα σήμερα, αλλά και για τις άλλες χώρες που βρίσκονται σε κρίση, η μεγάλη πρόκληση είναι ο συνδυασμός περαιτέρω δημοσιονομικής προσαρμογής και οικονομικής ανάπτυξης. Όλα μας τα εργαλεία πρέπει να αποβλέπουν στην επίτευξη αυτού του συνδυασμού. Εάν αυτό δεν το πετύχουμε, κινδυνεύουμε να περιθωριοποιήσουμε μεγάλες κοινωνικές ομάδες και έτσι να οδηγήσουμε όλη αυτή την προσπάθεια, που έχουμε καταβάλει μέχρι σήμερα, σε αποτυχία».

    Εξάλλου,ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στο Μαξίμου, ενώ ακολούθησε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Ιω. Στουρνάρας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Στ. Παπασταύρου και ο βουλευτής Επικρατείας Χρ. Λαζαρίδης.

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Σόιμπλε φέρεται να είπε ότι "το ποτήρι είναι πιο πολύ γεμάτο" ενώ αναγνώρισε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Επίσης, φέρεται να έκανε θετική αναφορά στη χθεσινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και ειδικότερα στις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση, αναγνώρισε ότι υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις, ενώ υπογράμμισε ότι στο εξής θα επιταχυνθούν περισσότερο οι ρυθμοί των μεταρρυθμίσεων.

    [02] Ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού από τους Έλληνες εφοπλιστές

    Την απόφασή της για την ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού, ανακοίνωσε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η Ένωση Ελλήνων εφοπλιστών, σε συνάντηση που είχε μαζί του απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθούν άμεσα σε πρώτη φάση 75 εκατ. ευρώ και από εκεί και πέρα η Ένωση θα ενισχύει τον κρατικό προϋπολογισμό με 140 εκατ. το χρόνο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

    [03] Απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για την ΕΡΤ

    Απορρίφθηκε με 163 ψήφους κατά έναντι 84 υπέρ, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ.

    Την πρόταση καταψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ την υπερψήφισαν εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ. Η Χρυσή Αυγή απουσίαζε από την ψηφοφορία.

    [04] Γ. Άσμουσεν: Συνολικά 6,8 δισ. ευρώ θα λάβει η Ελλάδα μέχρι τον Οκτώβριο, εάν τηρήσει τις δεσμεύσεις της

    Περίπου 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ θα εκταμιευθούν συνολικά ως τον Οκτώβριο για την Ελλάδα από τις χώρες της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εφόσον εκπληρωθούν οι όροι της τρόικας, δήλωσε το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Γιεργκ Άσμουσεν και πρόσθεσε ότι, υπό τις ίδιες προϋποθέσεις, την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Μεταξύ των προϋποθέσεων για την εκταμίευση των χρημάτων, ο κ. Άσμουσεν, σε συνέντευξή του στη «Rheinische Post», αναφέρει τις μειώσεις θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα και την ψήφιση νέου νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει το φόρο εισοδήματος και την αναμόρφωση του οικονομικού τομέα.

    [05] Δεκάδες διαδηλωτές υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθησαν

    Περίπου 15 διαδηλωτές που επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν μπροστά από το Κρεμλίνο εκφράζοντας την υποστήριξή τους στον καταδικασθέντα αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθησαν σήμερα, καθώς η πλατεία στην οποία συγκεντρώθηκαν ήταν κλειστή για το κοινό.

    Η πλατεία Μανέζ, σε πολύ μικρή απόσταση από το Κρεμλίνο, που είχαν ορίσει ως σημείο συνάντησης -στις 18:00 ώρα Ελλάδας- οι υποστηρικτές του Ναβάλνι, ήταν κλειστή «λόγω έργων», όπως και η Κόκκινη Πλατεία και ο Κήπος του Αλεξάνδρου, που γειτνιάζουν με αυτήν.

    Πολλές χιλιάδες κόσμου είχε συγκεντρωθεί κοντά σε εκείνα τα σημεία, φωνάζοντας «Ελευθερία» μετά την καταδίκη του Ναβάλνι σε πενταετή καταναγκαστικά έργα, μία απόφαση που η αντιπολίτευση χαρακτήρισε ως «πολιτικά υποκινούμενη» και ως προσπάθεια «πολιτικής καταστολής».

    Πολλές προσωπικότητες της αντιπολίτευσης, μεταξύ τους και ο ηγέτης του κόμματος Γιάμπλακο Σεργκέι Μιτρόχιν και ο συγγραφέας Μπαρίς Ακούνιν είχαν ανακοινώσει πως θα παραβρεθούν στην κινητοποίηση.

    Η διαδήλωση είχε απαγορευθεί από τις αρχές και η δημαρχία είχε προειδοποιήσει από σήμερα το πρωί πως οι συμμετέχοντες ενδέχεται να διωχθούν ποινικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 July 2013 - 18:30:22 UTC