Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύξηση των προσλήψεων δείχνουν τα στοιχεία εξαμήνου του ΣΕΠΕ
  • [02] Στο Δημόσιο εκχωρεί τα ακίνητα, που κατηγορείται ότι απέκτησε με «παράνομο χρήμα» του πατέρα της, η Αρετή Τσοχατζοπούλου
  • [03] Απορρίπτει κάθε ιδέα για κατάργηση της τρόικας η Κρ. Λαγκάρντ
  • [04] Ελεύθερος χωρίς όρους ο Σ. Κόκκαλης για την υπόθεση συμβάσεων ΙΝΤΡΑΛΟΤ - ΟΠΑΠ
  • [05] Εφ' όλης της ύλης η συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - Γ. Παπανδρέου

  • [01] Αύξηση των προσλήψεων δείχνουν τα στοιχεία εξαμήνου του ΣΕΠΕ

    Σημαντική αύξηση των προσλήψεων το πρώτο εξάμηνο του 2013, που αφορά όλους τους τύπους συμβάσεων, κατά 37,29%, σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2012, προκύπτει από τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου.

    Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, εμφανής είναι και η σχετική μεταστροφή της τάσης που υπήρχε τα τρία τελευταία χρόνια της κρίσης, για συνεχή αύξηση του μεριδίου των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στις νέες συμβάσεις εργασίας.

    Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί 431.917 προσλήψεις έναντι 314.595 το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου χρόνου, ενώ στο σύνολο των νέων προσλήψεων διαπιστώνεται αύξηση των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης με αντίστοιχη υποχώρηση του μεριδίου των συμβάσεων ευέλικτης απασχόλησης.

    «Τα εξαμηνιαία στοιχεία του ΣΕΠΕ φανερώνουν ότι σταδιακά αποκαθίσταται ισορροπία στην αγορά εργασίας», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

    [02] Στο Δημόσιο εκχωρεί τα ακίνητα, που κατηγορείται ότι απέκτησε με «παράνομο χρήμα» του πατέρα της, η Αρετή Τσοχατζοπούλου

    Συμβόλαιο, με το οποίο εκχωρεί στο Ελληνικό Δημόσιο τα τρία ακίνητα που κατέχει και της καταλογίζεται ότι απέκτησε με «παράνομο χρήμα» του πατέρα της, προσκόμισε σήμερα στο δικαστήριο η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου.

    Η κατηγορουμένη, μέσω του συνηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, παρέδωσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων συμβολαιογραφική πράξη δωρεάς στο Δημόσιο, για το ακίνητο στην οδό Δεινοκράτους και για τα δύο ακίνητα της οδού Κεφαλληνίας, υποστηρίζοντας ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μείνει στην Ελλάδα με τα τρία παιδιά της και να είναι «ξεκάθαρη με τους συμπολίτες της».

    Όπως ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος, «η Αρετή Τσοχατζοπούλου δίνει στο Ελληνικό Δημόσιο τα τρία ακίνητα για τα οποία κατηγορείται. Δεινοκράτους, Κεφαλληνίας 40 και 38. Η εντολέας μου είναι αθώα. Έχει τρία παιδιά, εκ των οποίων το ένα έχει σοβαρότατο πρόβλημα στον εγκέφαλο. Θέλει να μείνει στην Ελλάδα και θέλει, απέναντι στους συμπολίτες της, να είναι ξεκάθαρη».

    [03] Απορρίπτει κάθε ιδέα για κατάργηση της τρόικας η Κρ. Λαγκάρντ

    Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ απέρριψε σήμερα τις προτάσεις να παρακαμφθεί ο μηχανισμός της τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) σε περίπτωση που απαιτηθεί ένα νέο σχέδιο έκτακτου δανεισμού για κάποια από τις χώρες της Ευρωζώνης.

    «Τα μέλη της τρόικας είχαν μία πολύ στέρεη και παραγωγική σχέση κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας», δήλωσε η Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας πως «κάθε θεσμικό όργανο πρόσφερε τον καλύτερο εαυτό του προκειμένου να συμβάλει στην επίλυση των κρίσεων».

    «Είναι ένας εξαιρετικά καινοτόμος τρόπος εργασίας για εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις», επισήμανε η ίδια, αντιδρώντας στις δηλώσεις της ευρωπαίας επιτρόπου για θέματα Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ, η οποία υποστήριξε πως «η τρόικα εξάντλησε» τη χρησιμότητά της.

    [04] Ελεύθερος χωρίς όρους ο Σ. Κόκκαλης για την υπόθεση συμβάσεων ΙΝΤΡΑΛΟΤ - ΟΠΑΠ

    Ελεύθεροι χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς Γ. Μαλλή, ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης και τρεις συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση των καταγγελιών για μη επωφελείς συμβάσεις του ΟΠΑΠ με την ΙΝΤΡΑΛΟΤ την περίοδο 2006- 2007.

    Η κατηγορία σε βάρος του επιχειρηματία κ. Κόκκαλη αφορά το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, που φέρονται να διέπραξαν οι υπεύθυνοι του ΟΠΑΠ με την υπογραφή συμβάσεων για την παροχή τεχνολογικής υποστήριξης με την εταιρία ΙΝΤΡΑΛΟΤ, συνολικού ύψους 350 εκ. ευρώ.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ΟΠΑΠ δεν απευθύνθηκε για το συγκεκριμένο έργο στην θυγατρική του εταιρία «Glory Technology», παρά τη συμβατική υποχρέωση που είχε και παρά το γεγονός ότι η εν λόγω εταιρία, που κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση, μπορούσε να εκτελέσει το έργο με το 1/3 του τιμήματος .

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κόκκαλης στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται, υποστήριξε ότι οι συμβάσεις ήταν επωφελείς για τον Οργανισμό, φέρεται δε να επεσήμανε ότι η θυγατρική του ΟΠΑΠ δεν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον επίμαχο διαγωνισμό.

    [05] Εφ' όλης της ύλης η συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - Γ. Παπανδρέου

    Όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση που είχαν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του κ. Παπανδρέου.

    Όπως αναφέρεται σχετικά, στη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, καθώς τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και μεταβάλλουν σημαντικά τα μέχρι σήμερα δεδομένα και μάλιστα, σε μια περίοδο που η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη κρίση.

    Στο πλαίσιο αυτό, αντάλλαξαν απόψεις για τοn διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη, σχετικά με την ανάγκη μεγάλων θεσμικών αλλαγών στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τις εξελίξεις τις Αραβικές χώρες και τη Συρία, καθώς και τα τεκτενόμενα ευρύτερα στη Μέση Ανατολή.

    Ιδιαιτέρη αναφορά έγινε στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, καθώς αύριο ο Ευάγγελλος Βενιζέλος, επισκέπτεται την 'Αγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

    Επίσης, συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, η πορεία της οικονομίας, οι προτεραιότητες των προοδευτικών δυνάμεων, καθώς και η στάση της δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ στα μεγάλα θέματα που αφορούν τη χώρα και την πορεία της στην Ευρώπη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 July 2013 - 14:30:21 UTC