Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για το κλείσιμο της ΕΡΤ συζητά η Ολομέλεια
  • [02] Ν. Χουντής: «Το ευρώ είναι σαν την Μπαρτσελόνα»
  • [03] «Ο Π. Κουκουλόπουλος θα δώσει κάποιες εξηγήσεις»
  • [04] Για μεθόδευση «σκηνικού εμπαιγμού και πίεσης» κατηγορούν τη κυβέρνηση οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ
  • [05] Διαβουλεύσεις με την τρόικα για την έξοδο της Τρ. Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης
  • [06] Ένοχος για κατάχρηση εξουσίας και δημοσίου χρήματος κρίθηκε ο κυριότερος επικριτής του Πούτιν

  • [01] Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για το κλείσιμο της ΕΡΤ συζητά η Ολομέλεια

    Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το κλείσιμο της ΕΡΤ συζητά σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής.

    Πρόκειται για την πρόταση που υπογράφουν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και 71 βουλευτές του κόμματος να συσταθεί εξεταστική επιτροπή η οποία θα διερευνήσει «τις άκρως επιζήμιες για τη Δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον ενέργειες, πράξεις και παραλείψεις, παντός υπευθύνου που σχετίζονται με την απόπειρα βίαιης κατάργησης της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και την παρεμπόδιση λειτουργίας και εκπομπής της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Επικράτεια».

    Το θέμα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης θα κυριαρχήσει των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, το διήμερο, με δεδομένο ότι για αύριο έχει προγραμματιστεί η συζήτηση του σχεδίου νόμου «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση».

    [02] Ν. Χουντής: «Το ευρώ είναι σαν την Μπαρτσελόνα»

    Αναφερόμενος στην πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του ευρώ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ - ΜΠΕ, χρησιμοποιεί μια «ποδοσφαιτρική έκφραση». Οπως λέει «το ευρώ είναι σαν τη Μπαρτσελόνα: Κάτι παραπάνω από μια ομάδα, κάτι παραπάνω από ένα νόμισμα, καθώς συμπυκνώνει διάφορες πολιτικές. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, γιατί και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Για παράδειγμα, ο προϋπολογισμός μιας μελλοντικής κυβέρνησης της Αριστεράς που θα θελήσει να έχει κοινωνικές προτεραιότητες και αναπτυξιακή πολιτική, με τον έλεγχο που έχουν καθιερώσει, θα απορρίπτεται. Και αν εσύ προχωράς, θα σου επιβάλουν κυρώσεις. Θα καθυστερούν ή δεν θα εκταμιεύουν τα κονδύλια της κοινωνικής συνοχής. Αυτό το οικοδόμημα φτιάχνεται. Επομένως πάμε σε πιο σκληρές πολιτικές στην Ευρώπη. Να μην έχουμε λοιπόν ψευδαισθήσεις, ακόμη κι αν η κ. Μέρκελ μετά τις εκλογές χαλαρώσει λίγο»

    «Είναι επιτακτική πολιτική ανάγκη να φύγει το γρηγορότερο δυνατό αυτή η κυβέρνηση, να ανατραπεί, για να μπορέσει να αλλάξει δρόμο η χώρα» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ- ΜΠΕ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

    Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείει τις πρόωρες εκλογές ,εκτιμώντας ότι «τα νέα σκληρά μέτρα θα προκαλέσουν νέα κοινωνική αντίδραση».

    [03] «Ο Π. Κουκουλόπουλος θα δώσει κάποιες εξηγήσεις»

    Η καταψήφιση του άρθρου 81 για τη δημοτική αστυνομία από τον κοινοβουλευτικό εκπροσώπο του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλο, δημιουργεί ζήτημα όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

    «Ο Π.Κουκουλόπουλος θα δώσει κάποιες εξηγήσεις, θα συζητήσει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και θα ληφθούν οι αποφάσεις» ανέφερε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

    «Όταν κάποιος είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος καλό είναι να έχει ξεκαθαρίσει τα θέματα από την αρχή. Αυτό είναι πιο έντιμο, γιατί εκφράζει τη γραμμή της παράταξης....» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

    Για τον Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος κατά την ομιλία του στη Βουλή εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός για διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε πως, όπως ενημερώθηκε, μετά την ομιλία του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής αισθάνθηκε άσχημα και πήγε στο νοσοκομείο.

    [04] Για μεθόδευση «σκηνικού εμπαιγμού και πίεσης» κατηγορούν τη κυβέρνηση οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

    Για επικοινωνιακούς ελιγμούς και μεθόδευση ενός "σκηνικού εμπαιγμού και πίεσης" κατηγορούν τη κυβέρνηση οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ κατηγορώντας την ότι «λύση για αυτήν είναι η συναίνεση των εργαζομένων στη συγκάλυψη ενός πολιτικού λάθους και στη διαρκή εκτροπή από τη νομιμότητα».

    Όπως τονίζεται στην ανακοίνωσή τους «οι επικοινωνιακοί ρόλοι εναλλάσσονται με "δεξιοτεχνία" από τους κυβερνώντες. Από τον "σκληρό" Στουρνάρα που περιόριζε τις "γενναιόδωρες" αποζημιώσεις των απολυμένων της ΕΡΤ, όπως τις χαρακτήρισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, περάσαμε στον "συναινετικό" Παντελή Καψή, που δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει την εργατική νομοθεσία».

    Σε άλλο σημείο της ανακοίνωση τους υπογραμμίζουν πως «το άρθρο για τις αποζημιώσεις γίνεται τώρα "το καρότο και το μαστίγιο" για το μόνο που τελικά φαίνεται να ενδιαφέρει την κυβέρνηση: Ο έλεγχος του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος και της ενημέρωσης».

    Παράλληλα, σημειώνουν πως «το μαύρο και οι απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ δεν ήταν μόνο παράνομες και αυθαίρετες πράξεις, αλλά κυρίως εκδικητικές», επαναλαμβάνοντας πως οι εργαζόμενοι «επειδή θέλουν να βρεθεί λύση που δεν αποσκοπεί στην "εξόντωσή" τους, συνεχίζουν να καλούν σε πραγματικό διάλογο επί πραγματικών προτάσεων».

    Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων για να καθορίσουν τη στάση τους.

    [05] Διαβουλεύσεις με την τρόικα για την έξοδο της Τρ. Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης

    Η έξοδος της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης μέχρι το τέλος Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου είναι ένας από τους πιο βασικούς στόχους των επαφών της τρόικας στη Λευκωσία για την αξιολόγηση της εφαρμογής του κυπριακού μνημονίου. Με την έξοδο της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης θα τεθούν χρονοδιαγράμματα για άρση των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων.

    Καθοριστικής σημασίας για την έξοδο της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης είναι η ολοκλήρωση της αποτίμησης του ενεργητικού της από την KPMG. Στελέχη του οίκου θα συναντηθούν σήμερα με τεχνοκράτες της τρόικας και μέχρι αύριο θα πρέπει να έχουν ετοιμάσει ενδιάμεση έκθεση.

    Εξάλλου, σήμερα ομάδα τεχνοκρατών της τρόικας θα έχουν διαβουλεύσεις στο υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα για θέματα, όπως τα δημοσιονομικά, οι μακροοικονομικές εξελίξεις, η πλήρης υλοποίηση της ευρωπαϊκής οδηγίας για τις υπηρεσίες, κά.

    [06] Ένοχος για κατάχρηση εξουσίας και δημοσίου χρήματος κρίθηκε ο κυριότερος επικριτής του Πούτιν

    Ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο κυριότερος επικριτής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κρίθηκε σήμερα ένοχος για κατάχρηση εξουσίας και δημοσίου χρήματος, σε μία δίκη που ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι πολιτικά υποκινούμενη εξαιτίας της αντικυβερνητικής του στάσης.

    Οι εισαγγελείς ζήτησαν στο δικαστήριο να επιβάλει στον Ναβάλνι εξαετή ποινή κάθειρξης.Ο δικαστής αναμένεται να ανακοινώσει την ποινή αργότερα σήμερα στη δίκη που διεξάγεται στη βιομηχανική πόλη Κίροφ, 900 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας.

    Ο 37χρονος Ναβάλνι καθόταν αμίλητος και έδειχνε προβληματισμένος όταν ο δικαστής ανακοίνωνε την απόφαση με την οποία ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση το 2009 περίπου 400.000 ευρώ σε βάρος της κρατικής εταιρίας υλοτομίας Kirovles, την εποχή που ήταν σύμβουλος του κυβερνήτη της Κίροφ.

    Ο Ναβάλνι, ο οποίος έγινε γνωστός πέρυσι ως η πιο δυναμική προσωπικότητα της αντιπολίτευσης με τις διαμαρτυρίες κατά του Πούτιν, έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να γίνει πρόεδρος και χθες έθεσε υποψηφιότητα για τις δημοτικές εκλογές στη Μόσχα τον Σεπτέμβριο.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 July 2013 - 8:30:21 UTC