Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νομοθετικές βελτιώσεις στο πολυνομοσχέδιο καταθέτει το υπουργείο Εσωτερικών
  • [02] Πορεία των συνδικάτων κατά των απολύσεων στο δημόσιο τομέα
  • [03] Ισχυρές καταιγίδες από το βράδυ στην Αττική
  • [04] Αποπληθωρισμό εμφάνισε η Ελλάδα και τον Ιούνιο
  • [05] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Σχινιά
  • [06] Κατατέθηκε το αίτημα του Εντ. Σνόουντεν για πολιτικό άσυλο στις ρωσικές αρχές
  • [07] Νέες έφοδοι της αστυνομίας και συλλήψεις στην Τουρκία
  • [08] Αυξάνουν οι στρατιές των ανέργων στην Ευρωζώνη
  • [09] Σε Βελιγράδι - Πρίστινα ο Επίτροπος της ΕΕ Στ. Φίλε
  • [10] ΟΔΔΗΧ: Άντληση 1,625 δισ. ευρώ με αμετάβλητο επιτόκιο

  • [01] Νομοθετικές βελτιώσεις στο πολυνομοσχέδιο καταθέτει το υπουργείο Εσωτερικών

    Νομοθετικές βελτιώσεις καταθέτει το υπουργείο Εσωτερικών στο πολύνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

    Νωρίτερα, στις 9 το πρωί, είχε συγκληθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Εσωτερικών.

    Σύμφωνα με τις βελτιώσεις, ικανοποιείται το αίτημα της ΚΕΔΕ και αφαιρείται η ΚΥΑ για την κατάρτιση των προϋπολογισμών, η οποία όριζε έλεγχο του προσχεδίου κατάρτισης των προϋπολογισμών των 325 δήμων από τον Γενικό Δ/ντη Οικονομικών του υπουργείου Εσωτερικών και από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

    Εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα οι δημοτικοί αστυνόμοι και οι σχολικοί φύλακες που έχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών.

    Αλλάζει η τροπολογία που είχε υποβάλει το υπουργείο Εσωτερικών, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, σύμφωνα με την οποία θα καθορισθούν με Π.Δ. τα προσόντα, οι διαδικασίες αξιολόγησης, ένταξης των δημοτικών αστυνόμων στην ΕΛ.ΑΣ. και οι αρμοδιότητές τους. Το Π.Δ. αντικαθίσταται με ΚΥΑ.

    Εισάγεται πρόβλεψη για τον τρόπο που θα γίνει η άσκηση των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας, μετά την κατάργησή της, σε συνεργασία με τους δήμους.

    Επίσης, μέχρι την απορρόφηση των δημοτικών αστυνόμων θα υπάρξει μεταβατικό στάδιο, στο οποίο οι δήμοι θα μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους στα υπουργεία Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, ώστε να εκδίδονται ΚΥΑ για την άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν τους δήμους από την ΕΛ.ΑΣ.

    [02] Πορεία των συνδικάτων κατά των απολύσεων στο δημόσιο τομέα

    Με κεντρικό σύνθημα «όχι στις απολύσεις» και συνθήματα κατά της «κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας», χιλιάδες διαδηλωτές, πραγματοποίησαν νωρίτερα το μεσημέρι, πορεία προς τη Βουλή, ζητώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

    Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου πραγματοποιήθηκε, στις 11.00 το πρωί, η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

    Στην κινητοποίηση, συμμετείχαν εργαζόμενοι των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, εκπαιδευτικοί, αλλά και εργαζόμενοι στον στενό δημόσιο τομέα στους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και τις μονάδες παροχής υγείας. Στην πορεία προς τη Βουλή προηγήθηκαν μοτοσικλετιστές της δημοτικής αστυνομίας.

    «Το δίλημμα των Ελλήνων βουλευτών είναι αν θα συνταχθούν με τα μνημόνια ή με το λαό» τόνισε από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης.

    «Ικανοποιητική» χαρακτήριζαν τη συμμετοχή στην απεργία στελέχη της ΓΣΕΕ που εκτιμούσαν τον αριθμό των διαδηλωτών στις 30.000.

    Χωριστή πορεία προς τη Βουλή, μέσω της οδού Πανεπιστημίου πραγματοποίησαν τα μέλη του ΠΑΜΕ. Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ παρέμειναν για λίγη ώρα μπροστά από το κοινοβούλιο φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών λιτότητας και στη συνέχεια αποχώρησαν προς τους στύλους του Ολυμπίου Διός από όπου διαλύθηκαν.

    Ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε πριν από λίγη ώρα στο περιστύλιο της Βουλής και ξεδίπλωσε προς την πλευρά των συγκεντρωμένων πανό με το σύνθημα «να απολύσουμε την κυβέρνηση».

    Διαδηλωτές παραμένουν έως αυτή την ώρα μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου, ενώ κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, καθώς και οι οδοί Σταδίου και Πανεπιστημίου.

    [03] Ισχυρές καταιγίδες από το βράδυ στην Αττική

    Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Τρίτη κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά), τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το μεσημέρι και το απόγευμα στην Πελοπόννησο με ισχυρές καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους άνεμους.

    Ειδικότερα για την Αττική, είναι πιθανόν πρόσκαιρα μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης (17-07-2013) να σημειωθούν ισχυρές βροχές ή καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια του νομού.

    Ταυτόχρονα θα επικρατήσουν βοριάδες 7 με 8 μποφόρ.

    [04] Αποπληθωρισμό εμφάνισε η Ελλάδα και τον Ιούνιο

    Αποπληθωρισμό -0,3% εμφάνισε η Ελλάδα τον Ιούνιο, σημειώνοντας το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, αμετάβλητο σε σχέση με το Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

    Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 1,6% τον Ιούνιο από 1,4% το Μάιο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν στο 2,4%.

    Στην ΕΕ ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 1,7% από 1,4% την ίδια περίοδο , ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 2,5%.

    [05] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Σχινιά

    Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε ξηρά χόρτα στην οδό Νεφέλης, στην περιοχή του Σχινιά.

    Στην περιοχή βρίσκονται διάσπαρτες κατοικίες και αυτή την ώρα γίνονται ενέργειες από την Πυροσβεστική ώστε να προστατευτούν.

    Αυτή την ώρα πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι.

    Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα.

    [06] Κατατέθηκε το αίτημα του Εντ. Σνόουντεν για πολιτικό άσυλο στις ρωσικές αρχές

    Ο καταζητούμενος από τις αρχές των ΗΠΑ για κατασκοπεία πρώην σύμβουλος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος παραμένει αποκλεισμένος εδώ και τρεις εβδομάδες στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας Σερεμέτιεβα, ζήτησε επίσημα σήμερα προσωρινό πολιτικό άσυλο στη Ρωσία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρώσος δικηγόρος Ανατόλι Κουτσέρενα, ο οποίος είχε διαβουλεύσεις μαζί του για το θέμα.

    «Το αίτημα εστάλη στις ρωσικές αρχές», δήλωσε ο δικηγόρος αφού συναντήθηκε με τον νεαρό Αμερικανό πληροφορικό στο αεροδρόμιο.

    [07] Νέες έφοδοι της αστυνομίας και συλλήψεις στην Τουρκία

    Μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της τουρκικής αστυνομίας συνέλαβαν τουλάχιστον 30 ανθρώπους σε εφόδους που πραγματοποίησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε διάφορες περιοχές της Κωνσταντινούπολης και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για την οργάνωση αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    Οι συλληφθέντες κατηγορούνται επίσης ότι είχαν λάβει μέρος σε επεισόδια βίας κατά την διάρκεια των πρόσφατων κινητοποιήσεων, ανέφεραν τουρκικά ΜΜΕ. Οι υπηρεσίες ασφαλείας πραγματοποίησαν έρευνες σε πάνω από 100 τοποθεσίες, περιλαμβανομένων φοιτητικών εστιών.

    Τον Ιούνιο, ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για θέματα που σχετίζονται με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς είχε προειδοποιήσει ότι η αστυνομία επρόκειτο στο εξής να αντιμετωπίζει τους διαδηλωτές ως εάν να πρόκειται για υποστηρικτές τρομοκρατικής οργάνωσης.

    Νέες κινητοποιήσεις σημειώθηκαν παρ' όλ' αυτά στην Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις της Τουρκίας το σαββατοκύριακο, με την αστυνομία να κάνει χρήση αντλιών νερού υπό πίεση, δακρυγόνων και βλημάτων με περίβλημα από καουτσούκ εναντίον των διαδηλωτών, προκαλώντας πολυάριθμους τραυματισμούς, σύμφωνα με ακτιβιστές.

    [08] Αυξάνουν οι στρατιές των ανέργων στην Ευρωζώνη

    Η ανεργία αναμένεται να φθάσει σε νέο επίπεδο ρεκόρ στα τέλη του 2014 στην Ευρωζώνη, κατά μέσον όρο στο 12,3% (+0,1% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2013), ενώ οι νέοι θα συνεχίσουν να πλήττονται περισσότερο, σύμφωνα με μια έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα.

    Στην έκθεση αυτή ο ΟΟΣΑ επισημαίνει τις «σημαντικές και διευρυνόμενες αποκλίσεις μεταξύ των χωρών» μελών του. Ενώ η ανεργία αναμένεται να φθάσει ή ακόμη και να είναι υψηλότερο από το 28% στην Ισπανία και στην Ελλάδα, τις χώρες που πλήττονται περισσότερο, στην Γερμανία αντιθέτως το ποσοστό της ανεργίας αναμένεται ότι πρόκειται να μειωθεί ακόμη και κάτω του 5%.

    Στις Ηνωμένες Πολιτείες το ποσοστό της ανεργίας επίσης εκτιμάται στην έκθεση ότι θα υποχωρήσει περαιτέρω, κάτω από το 7% στα τέλη του 2014.

    Σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με την έκθεση «Προοπτικές της απασχόλησης 2013», το μέσο ποσοστό της ανεργίας στις 34 χώρες μέλη του ΟΟΣΑ, τις πλουσιότερες του πλανήτη, δεν αναμένεται να «μειωθεί παρά μόνο ελαφρά» κατά την διάρκεια των επόμενων 18 μηνών, από το 8% τον Μάιο του 2013 στο 7,8% στα τέλη του 2014.

    Συνολικά, περίπου 48 εκατ. πρόσωπα ?ήτοι περίπου 16 εκατ. περισσότερα από ό,τι το 2007, πριν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης? δεν έχουν απασχόληση στην περιοχή του ΟΟΣΑ, στους κόλπους του οποίου ανήκουν περίπου 20 ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και οι χώρες της βόρειας Αμερικής, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Χιλή και το Ισραήλ.

    [09] Σε Βελιγράδι - Πρίστινα ο Επίτροπος της ΕΕ Στ. Φίλε

    Στο Βελιγράδι και στην Πρίστινα μεταβαίνει αύριο και μεθαύριο ο ευρωπαίος επίτροπος Διεύρυνσης Στέφαν Φίλε, ενόψει της νέας φάσης στις σχέσεις της Σερβίας με την ΕΕ και των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με το Κόσοβο. Σε ότι αφορά τη Σερβία, οι συζητήσεις του κοινοτικού επιτρόπου με την πολιτική ηγεσία της χώρας θα επικεντρωθούν στα επόμενα βήματα μετά την απόφαση της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της ΕΕ να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με το Βελιγράδι. Ειδικότερα, θα εξεταστούν η ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, η εφαρμογή όλων των συμφωνιών στο διάλογο με την Πρίστινα και ο ρόλος της Σερβίας στην προώθηση βιώσιμης συμφιλίωσης στην περιοχή. Στην Πρίστινα ο Στ. Φίλε αναμένεται να υπογραμμίσει τη σημασία εντατικοποίησης των μεταρρυθμίσεων, κυρίως ενόψει των εκλογών, αλλά και να δώσει έμφαση σε ζητήματα του κράτους δικαίου και σε εμπορικά θέματα.

    [10] ΟΔΔΗΧ: Άντληση 1,625 δισ. ευρώ με αμετάβλητο επιτόκιο

    Ποσό ύψους 1,625 δισ. ευρώ άντλησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων.

    Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,02%, αμετάβλητο σε σχέση με την προηγούμενη δημοπρασία. Η έκδοση καλύφθηκε κατά 1,70 φορές (1,72 στην προηγούμενη δημοπρασία).

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ, σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 1.250 εκατομμυρίων ευρώ.

    Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,02%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 2.125 εκατομμυρίων Ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,70 φορές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 July 2013 - 12:30:26 UTC