Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με διοικήσεις ΤΧΣ και τραπεζών
  • [02] Πρεμιέρα για τις θερινές εκπτώσεις
  • [03] Διαδηλώσεις στις ΗΠΑ για την απαλλαγή Ζίμερμαν
  • [04] Νέα εποχή, από σήμερα, για την Eurobank και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα
  • [05] Αποφασίζει η Βουλή για την παραπομπή ή μη του Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [06] Ινδονησία: Τουλάχιστον 18 νεκροί από ταραχές σε αγώνα πυγμαχίας
  • [07] Αιματηρή επίθεση σε λεωφορείο που μετέφερε εργαζομένους, στην Αίγυπτο

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με διοικήσεις ΤΧΣ και τραπεζών

    Με τη διοίκηση του ΤΧΣ και τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών «Εθνική», «Eurobank», «Alpha» και «Πειραιώς», θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις 10 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα.

    [02] Πρεμιέρα για τις θερινές εκπτώσεις

    Ιδιαίτερες προσδοκίες τρέφει ο εμπορικός κόσμος της χώρας από τις φετινές θερινές εκπτώσεις, οι οποίες ξεκινούν σήμερα και θα λήξουν το Σάββατο, 31 Αυγούστου, καθώς μπορεί να δώσουν στις δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις μία ανάσα μέσα στη βαθύτατη κρίση.

    Με την ευκαιρία της διενέργειας των θερινών εκπτώσεων η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου καλεί τους εμπόρους όλης της χώρας να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω:

    1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.

    2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).

    3. Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

    4. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

    [03] Διαδηλώσεις στις ΗΠΑ για την απαλλαγή Ζίμερμαν

    Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το βράδυ της Κυριακής στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης μετά την απόφαση σώματος ενόρκων δικαστηρίου του Σάνφορντ της Φλόριντα να απαλλάξει τον Τζορτζ Ζίμερμαν από τις κατηγορίες για τη δολοφονία του νεαρού μαύρου Τρέιβον Μάρτιν. Διαδηλώσεις οργανώθηκαν επίσης στο Σικάγο, την Φιλαδέλφεια, την Ουάσινγκτον, την Ατλάντα και το Σαν Φρανσίσκο.

    Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με το πορτρέτο του 17χρονου θύματος, που δέχθηκε την μοιραία επίθεση με όπλο από τον Ζίμερμαν που περιπολούσε ένοπλος στην περιοχή του και τον θεώρησε ύποπτο, τον Φεβρουάριο 2012. Παρά τις συνθήκες καύσωνα πολλοί διαδηλωτές φορούσαν με κουκούλα στη μνήμη του 17χρονου.

    "Ο λαός λέει ένοχος", φώναζαν οι αρχικά εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στη Γιούνιον Σκουέρ στη νότια πλευρά του Μανχάταν, για να γίνουν στη συνέχεια χιλιάδες κατά την πορεία τους μέσω της 6ης λεωφόρου προς την Τάιμς Σκουέρ υπό ισχυρή αστυνομική επιτήρηση.

    Ανάμεσα στο πλήθος που φώναζε "χωρίς δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη", πολλοί μαύροι, αλλά επίσης μεγάλος αριθμός λευκών και ισπανόφωνων.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [04] Νέα εποχή, από σήμερα, για την Eurobank και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα

    Μια νέα εποχή για την Eurobank, αλλα και γενικότερα για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, ξεκινάει απο σήμερα με την ολοκλήρωση και τυπικά της απόκτησης του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά από σχετική απόφαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

    Πλέον, το εγχώριο τραπεζικό σύστημα πλήρως ανακεφαλαιοποιημένο και αναδιαρθρωμένο, βασιζόμενο στις 4 μεγάλες συστημικές τράπεζες που δημιουργήθηκαν, Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank, γυρίζει σελίδα και ρίχνεται στην μάχη χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να συμβάλει στο καθοριστικό στοίχημα της επανεκκινησης της ελληνικής οικονομίας. Μιας οικονομίας που βρίσκεται σε έκτο συνεχόμενο χρόνο ύφεσης, με ότι αρνητικό συνεπάγεται αυτό ιδιαίτερα στον τομέα της ανεργίας που έχει ανέλθει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

    Η δεσμευτική συμφωνία μεταξύ Εurobank και ΤΧΣ για την απόκτηση του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίουθα υπογραφεί σήμερακαι αμέσως μετά αναμένονται ανακοινώσεις.

    [05] Αποφασίζει η Βουλή για την παραπομπή ή μη του Γ. Παπακωνσταντίνου

    Συζητείται το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με το οποίο ζητείται η ποινική δίωξη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για δύο κακουργήματα, της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου και για ένα πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

    [06] Ινδονησία: Τουλάχιστον 18 νεκροί από ταραχές σε αγώνα πυγμαχίας

    Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί ακόμα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ταραχών που ξέσπασαν σε αγώνα πυγμαχίας στην επαρχία Παπούα της Ινδονησίας, μετέδωσαν τη Δευτέρα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

    Υποστηρικτές του ενός πυγμάχου άρχισαν να διαμαρτύρονται σθεναρά ότι ο διαιτητής του αγώνα «χάρισε» τη νίκη στον αντίπαλο εξαιτίας προσωπικής εύνοιας.

    Τα περισσότερα από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους όταν ποδοπατήθηκαν από το πλήθος που προσπαθούσε μανιωδώς να αποχωρήσει από το στάδιο, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο TV One.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [07] Αιματηρή επίθεση σε λεωφορείο που μετέφερε εργαζομένους, στην Αίγυπτο

    Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 17 τραυματίστηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στη βόρεια επαρχεία του Σινά, στην Αίγυπτο, όταν αντάρτες επιτέθηκαν σε λεωφορείο που μετέφερε εργαζομένους σε εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου, δήλωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

    Σύμφωνα με τις αναφορές, η επίθεση στο λεωφορείο πραγματοποιήθηκε στην πόλη Έλ Αρίς. Όπως ανέφεραν στο πρακτορείο Ρόιτερς αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες φώναζαν «ο Θεός είναι μεγάλος», αφότου επιτέθηκαν στο λεωφορείο.

    Τα περιστατικά βίας έχουν αυξηθεί μετά την ανατροπή του προέδρου της χώρας, Χόσνι Μουμπάρακ, από τον στρατό. Αντάρτες πραγματοποιούν επιθέσεις σε σημεία ελέγχου ασφαλείας σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με το Ρόιτερς, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να έχουν χάσει τη ζωή τους 13 άτομα, ενώ δεκάδες έχουν τραυματιστεί.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 July 2013 - 6:30:22 UTC