Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκλέγεται σήμερα η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Βίαιες συγκρούσεις τη νύχτα στο Μπέλφαστ
  • [03] Νταφόε, Μπαρίσνικοφ και Μπομπ Γουίλσον στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
  • [04] Αθώος ο Ζίμερμαν για το θάνατο του άοπλου αφροαμερικανού εφήβου στο Σάνφορντ το 2012
  • [05] Νεκρός σε ξενοδοχείο του Βανκούβερ βρέθηκε ο ηθοποιός Κόρι Μόντεϊθ
  • [06] Το Τέξας απαγόρευσε την άμβλωση μετά την περίοδο των 20 εβδομάδων

  • [01] Εκλέγεται σήμερα η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

    Με την ολοκλήρωση της συζήτησης για το καταστατικό του ενιαίου φορέα και την ψήφιση των άρθρων του, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 4ης ημέρας του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Το ενδιαφέρον εστιάζεται τώρα στην ψηφοφορία για την επιλογή των 200 μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Συμφώνα με πληροφορίες θα κατέλθουν τουλάχιστον τρία διαφορετικά ψηφοδέλτια.

    Το ένα θα περιλαμβάνει την ενιαία λίστα της πλειοψηφίας, με άλλο θα κατέβει η Αριστερή Πλατφόρμα, ενώ για ακόμα δυο η τρία ψηφοδέλτια ανεξαρτήτων συνέδρων γινόταν λόγος αργά το βράδυ του Σαββάτου.

    Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίζονται το πρωί στις 11:30 και αναμένεται να ολοκληρωθούν το απόγευμα.

    Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος πρόεδρος του ενιαίου κόμματος Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου, απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους «αριστερούς σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν, σε όλους τους πατριώτες και τους δημοκράτες, σε όσους ανήκαν σε μια παράταξη και προδόθηκαν και τώρα εδώ βρίσκουν τις αξίες και τα οράματα τους, στους διανοουμενους και ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες λέγοντας πως «ζητάμε συμπόρευση για να αλλάξει πορεία η χώρα».

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «απέναντι μας είναι ένας αντίπαλος που θα δώσει τη μάχη μέχρις εσχάτων γιατί θα χάσει τα πάντα, διαπλοκή, προνόμια και πρόσβαση στην εξουσία και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στο προσκήνιο όχι ως δύναμη εναλλαγής, αλλά ως δύναμη τεράστιων αλλαγών και ανατροπών.

    Επίσης, ο κ. Τσίπρας πρότεινε στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ να ισχύει η αρχή «ένα μέλος,μια ψήφος, όχι προνόμια, όχι αποκλεισμοί» και να υπάρχει απόλυτος σεβασμός στο καταστατικό και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος.

    [02] Βίαιες συγκρούσεις τη νύχτα στο Μπέλφαστ

    Η αστυνομία του Μπέλφαστ δέχθηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ, πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα για δεύτερη νύχτα χθες στη διάρκεια νέων ταραχών που προκάλεσαν προτεστάντες διαδηλωτές, έγινε γνωστό σήμερα από αστυνομική πηγή.

    Την προηγουμένη, 32 αστυνομικοί και ένα βουλευτής τραυματίσθηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων της αστυνομίας με τους προτεστάντες διαδηλωτές. Νεαροί προτεστάντες, πολλοί από τους οποίους φορούσαν κουκούλες, συμμετείχαν στις ταραχές στο βόρειο Μπέλφαστ.

    Η αστυνομία απάντησε ανοίγοντας πυρ με πλαστικές σφαίρες και κάνοντας χρήση αντλιών νερού.

    Παρόλα αυτά η χθεσινή νύχτα ήταν λιγότερο βίαιη από την προηγουμένη, όταν το πλήθος επιτέθηκε στην αστυνομία με βόμβες μολότοφ, πέτρες, κροτίδες, ακόμα και με σπαθιά. Πάνω από 600 αστυνομικοί από την Αγγλία είχαν αναπτυχθεί στη Βόρεια Ιρλανδία λόγω των επεισοδίων που σημειώνονται κάθε χρόνο στην παρέλαση της 12ης Ιουλίου, με την οποία κορυφώνονται οι πορείες των προτεσταντών που οργανώνει το τάγμα της Οράγγης.

    Περίπου 400 επιπλέον αστυνομικοί έφθασαν χθες στο Μπέλφαστ λόγω των επεισοδίων που είχαν σημειωθεί την προηγούμενη νύχτα.

    Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο όταν αστυνομικοί έστησαν οδόφραγμα για να εμποδίσουν τους προτεστάντες να περάσουν από την καθολική συνοικία στο βόρειο τμήμα της πόλης για να αποφευχθούν επεισόδια.

    Οι πορείες των προτεσταντών οργανώνονται παραδοσιακά κάθε χρόνο και κορυφώνονται με την παρέλαση της 12ης Ιουλίου, επέτειο της νίκης του προτεστάντη βασιλιά Γουλιέλμου ΙΙΙ επί του καθολικού αντιπάλου του Ιακώβου ΙΙ στη μάχη του Μπόιν το 1690.

    [03] Νταφόε, Μπαρίσνικοφ και Μπομπ Γουίλσον στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

    Συνάντηση ιερών τεράτων στην Αθήνα, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από τις 18 έως τις 21 Ιουλίου: ο μάγος του θεάτρου της εικόνας, Μπομπ Ουίλσον, με τον θρύλο του χορού Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, και τον Ουίλλεμ Νταφόε, διάσημο ηθοποιό με θητεία στο περίφημο Wooster Group, ζωντανεύουν το σουρεαλιστικό, ποιητικό και ειρωνικό σύμπαν ενός σπουδαίου λογοτέχνη της ρωσικής πρωτοπορίας.

    Ο Δανιήλ Χαρμς εξισορρόπησε το κανιβαλικό στοιχείο με την καθαρότητα, αλλά οι σταλινικές εκκαθαρίσεις έδωσαν τέρμα στη ζωή και το έργο του.

    Στο «The Old Woman» ένας συγγραφέας επιστρέφει για μία ακόμη φορά στη χώρα μας και στο Φεστιβάλ Αθηνών ο διάσημος σκηνοθέτης Μπομπ Ουίλσον, προκειμένου να παρουσιάσει στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου, την καινούργια του σκηνοθετική δουλειά, το έργο του Ρώσου συγγραφέα Δανιήλ Καρμς «The Old Woman», στο οποίο πρωταγωνιστούν ο διάσημος χορευτής Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ και ο Γουίλιαμ Νταφόε.

    Το έργο ανήκει σε έναν από τους συγγραφείς της ρωσικής πρωτοπορίας της δεκαετίας του 1920, τον Δανιήλ Χαρμς, που κινήθηκε στους κύκλους των φουτουριστών, σύντομα όμως αναγκάστηκε να βρει καταφύγιο στη συγγραφή παιδικής λογοτεχνίας, μετά τη στροφή της σοβιετικής τέχνης προς τη συντηρητική σκλήρυνση του σοσιαλιστικού ρεαλισμού. Την περίοδο της δεκαετίας του 1930 εξορίστηκε για ένα χρόνο στο Κουρσκ, ως μέλος μιας "ομάδας αντισοβιετικών συγγραφέων παιδικής λογοτεχνίας". Μετά την απελευθέρωσή του έζησε μέσα σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, μέχρι το 1941 που συνελήφθη ξανά, ως ύποπτος προδοσίας, και κλείστηκε στην ψυχιατρική φυλακή του Λένινγκραντ, όπου και πέθανε το 1942, πιθανότατα από πείνα, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της πόλης από τους Γερμανούς.

    Ανάμεσα στα σύντομα σε έκταση γραπτά του για ενήλικο κοινό, τα θεατρικά του έργα εγκαινιάζουν το είδος εκείνο που αργότερα θα ονομαστεί "Θέατρο του παραλόγου", όπως το «Ελισάβετ Μπαμ» του 1926. Η νουβέλα του «Η γριά» (1939) αποτελεί ίσως ένα από τα καλύτερα έργα της ρωσικής πρωτοπορίας, μια σκοτεινή πολιτική αλληγορία που φέρνει στο νου το θέατρο του Μπέκετ ή του Ιονέσκο.

    Κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, το έργο «The Old Woman» θα παρουσιαστεί επίσης στο Φεστιβάλ του Σπολέτο και σε εκείνο του Μάντσεστερ. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει.

    [04] Αθώος ο Ζίμερμαν για το θάνατο του άοπλου αφροαμερικανού εφήβου στο Σάνφορντ το 2012

    Ο Τζορτζ Ζίμερμαν κρίθηκε χθες αθώος για όλες τις κατηγορίες σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό από σφαίρες, τον Φεβρουάριο του 2012, του άοπλου αφροαμερικανού εφήβου Τρέιβον Μάρτιν στο Σάνφορντ της πολιτείας της Φλόριντα.

    Εάν κρινόταν ένοχος, ο 29χρονος Ζίμερμαν, πρώην μέλος μιας ομάδας εθελοντών ασφαλείας του Σάνφορντ, ο οποίος υποστήριξε ότι βρισκόταν σε αυτάμυνα όταν πυροβόλησε τον Μάρτιν, κινδύνευε με ποινή ισόβιας κάθειρξης ή άνω των 30 ετών.

    Η οικογένεια του Τρέιβον Μάρτιν δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο κατά την έκδοση της δικαστικής απόφασης.

    [05] Νεκρός σε ξενοδοχείο του Βανκούβερ βρέθηκε ο ηθοποιός Κόρι Μόντεϊθ

    Ο Kαναδός ηθοποιός Κόρι Μόντεϊθ, γνωστός από το ρόλο του στη δημοφιλή αμερικανική τηλεοπτική σειρά "Glee", βρέθηκε νεκρός χθες σε ξενοδοχείο του Βανκούβερ στον Καναδά, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Ο Μόντεϊθ, 31 ετών, βρέθηκε νεκρός στο ξενοδοχείο Fairmont Pacific Rim του Βανκούβερ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Νταγκ Λέπαρντ. Τα αίτια του θανάτου του ηθοποιού δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ωστόσο, σύμφωνα με τις αρχές, δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια.

    Τον Απρίλιο, εκπρόσωπος του ηθοποιού δήλωσε ότι ο Μόντεϊθ εισήχθη σε κέντρο αποκατάστασης λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Ο Μόντεϊθ κατέλυσε στο ξενοδοχείο στις 6 Ιουλίου και επρόκειτο ν' αναχωρήσει χθες.

    Σύμφωνα με τον Λέπαρντ, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του Μόντεϊθ ήσαν και άλλα άτομα τη νύχτα της Παρασκευής, όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ηθοποιός επέστρεψε στο δωμάτιό του μόνος νωρίς το πρωί του Σαββάτου και ήταν μόνος όταν πέθανε.

    [06] Το Τέξας απαγόρευσε την άμβλωση μετά την περίοδο των 20 εβδομάδων

    Η απαγόρευση της άμβλωσης μετά την περίοδο των 20 εβδομάδων εγκρίθηκε το Σάββατο από το νομοθετικό σώμα του Τέξας. Ο κυβερνήτης Ρικ Πέρι, ο οποίος πρόκειται να υπογράψει το εν λόγω νομοσχέδιο, χαρακτήρισε αυτή την κίνηση ως το «τελευταίο βήμα στην ιστορική προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τη ζωή».

    Η γερουσιαστής της πολιτείας, Γουέντι Ντέιβις, η οποία τον προηγούμενο μήνα μιλούσε επί 11 συνεχείς ώρες, ενώπιον της Γερουσίας του Τέξας, με στόχο να εμποδίσει τη νομοθεσία σχετικά με την άμβλωση, ανάρτησε το Σάββατο στο Tweeter ότι ο νέος νόμος είναι ντροπή και πρέπει να καταργηθεί. «Ο νόμος που ψηφίστηκε χθες το βράδυ θα αποτελέσει αναμφίβολα πρόκληση στα δικαστήρια», έγραψε η γερουσιαστής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 July 2013 - 8:30:22 UTC