Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιω. Στουρνάρας: Δεν είδα ισχυρές αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο
  • [02] Τουλάχιστον 6 νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Παρίσι
  • [03] Νέα ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΤ
  • [04] Απάντηση κύκλων του Π. Καψή στην ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΤ
  • [05] Την απελευθέρωση του Μοχάμεντ Μόρσι ζητούν οι ΗΠΑ

  • [01] Ιω. Στουρνάρας: Δεν είδα ισχυρές αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο

    Tο πολυνομοσχέδιο και τα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση ήταν το βασικό αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

    Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών σε ερώτηση για τις αντιδράσεις βουλευτών της συμπολίτευσης στο πολυνομοσχέδιο απάντησε: «Δε βλέπω εγώ κάποια αντίδραση. Δεν έχω δει κάποια αντίδραση. Εγώ βέβαια σήμερα δεν ήμουν στη Βουλή. Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων χθες δεν είδα ισχυρές αντιδράσεις» Σε άλλη ερώτηση για τις αντιδράσεις κι από την πλευρά των δημάρχων, ο κ. Στουρνάρας παρέπεμψε στον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μιχελάκη.

    Πάντως ειδικότερα για το θέμα των δημοτικών αστυνομικών αποφασίστηκε ότι όσοι έχουν πραγματικά πιστοποιητικά σπουδών και εμπειρίας δεν θα μείνουν άνεργοι. Η σύσκεψη εξελίχθηκε σε μία ευρύτερη συζήτηση για την πολιτική επικαιρότητα μέχρι και για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ στις 8 Αυγούστου.

    [02] Τουλάχιστον 6 νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Παρίσι

    Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν σοβαρά -οι εννέα εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση- στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε περίπου 40 χλμ νότια του Παρισιού σήμερα, δήλωσε ο Μισέλ Φιζό, ο νομάρχης της Εσόν, δίνοντας στην δημοσιότητα τον πιο πρόσφατο απολογισμό.

    Οι επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων συνεχίζονταν. Ο επικεφαλής της εθνικής αρχής σιδηροδρόμων SNCF Γκιγιόμ Πεπί είπε ότι τα αίτια του δυστυχήματος, που σημειώθηκε στις 17:15 τοπική ώρα (18:15 ώρα Ελλάδας), παραμένουν άγνωστα.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, τέσσερα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που εκτελούσε δρομολόγιο από το Παρίσι στη Λιμόζ, εκτροχιάστηκαν και το ένα έχει ανατραπεί. Ο Πεπί διευκρίνισε πως ο συρμός μετέφερε περίπου 370 επιβάτες.

    Το δυστύχημα σημειώθηκε στον σταθμό Μπρετινί-σιρ-Ορζ, που εξυπηρετεί τόσο τρένα Ιντερσίτι όσο και αμαξοστοιχίες που εκτελούν δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων, γεγονός που προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

    Ένας επιζώντας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ότι οι επιβάτες ένιωσαν πολλές αναταράξεις και συγκρούσεις πριν τελικά η αμαξοστοιχία συντριβεί στο σταθμό.

    "Ταρακουνιόμασταν βίαια. Κρατιόμασταν από τις θέσεις μας. Πρέπει να κράτησε 15 δευτερόλεπτα", είπε ο επιβάτης, σημειώνοντας πως το τρένο είχε γεμίσει καπνό. Ο ίδιος διέψευσε πως η αμαξοστοιχία ταξίδευε με υπερβολική ταχύτητα.

    Στο σημείο του δυστυχήματος αναμενόταν να μεταβεί απόψε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Οι αρχές δημιούργησαν ένα τηλεφωνικό κέντρο πληροφόρησης για τα μέλη των οικογενειών των επιβατών.

    Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστος. Νωρίτερα, είχε γίνει λόγος για οκτώ νεκρούς. Ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς έκανε αργότερα λόγο για επτά νεκρούς προειδοποιώντας πως ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί. "Ο απολογισμός των νεκρών εξελίσσεται διαρκώς σε αυτό το σημείο και δυστυχώς πιθανόν θα αυξηθεί", είπε ο Βαλς, προσθέτοντας πως από τους "δεκάδες" τραυματίες, "ορισμένοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση".

    Ο σοσιαλιστής δήμαρχος Μπερνάρ Ντεκό έδωσε την πληροφορία ότι τρία βαγόνια ακριβώς μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό έχουν πέσει το ένα πάνω στο άλλο.

    [03] Νέα ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΤ

    «Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων το "μαύρο" της 11ης Ιουνίου, προσφέροντας πολιτικό άλλοθι σε κανένα κόμμα. Δεν συμμετέχουν σε κανένα "παζάρι" με προαπαιτούμενο να "σφραγιστούν" έστω και για ένα λεπτό τα ραδιοφωνικά - τηλεοπτικά στούντιο και πλατώ των κεντρικών και περιφερειακών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ και να "αλυσοδεθούν" οι πόρτες του Ραδιομεγάρου» τονίζουν σε νέα ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Παράλληλα, καλούν τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή, να «αποδείξει ότι οι εργαζόμενοι είναι μέρος της λύσης» και να «να εγκαταλείψει την πρακτική της ασάφειας και της επικοινωνιακής ρητορικής περί κατάληψης που τον εμποδίζει να προχωρήσει στο σχεδιασμό του».

    Όπως τονίζουν, «αποδεχόμαστε τη σημερινή πρόσκλησή του, μέσω ραδιοφωνικής συνέντευξης, προκειμένου να φτιάξουμε μαζί μία ραδιοτηλεόραση που να φυσάει» και προσθέτουν πως «το μόνο που απομένει για την αποκατάσταση της νομιμότητας είναι να εκπέμψουν παντού οι δημόσιες συχνότητες και όχι η κακέκτυπη και παράνομη "ΔΤ"».

    [04] Απάντηση κύκλων του Π. Καψή στην ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΤ

    Απαντώντας στην ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΤ, κύκλοι προσκείμενοι στον υφυπουργό αρμόδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελή Καψή, σημείωσαν ότι «οι συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ επιμένουν να μην επιτρέπουν τη χρήση των εγκαταστάσεων της Αγ. Παρασκευής για την εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης.

    Η επιλεκτική «απελευθέρωση» του χώρου των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών απλώς επιβεβαιώνει τη συνεχιζόμενη κατάληψη».

    [05] Την απελευθέρωση του Μοχάμεντ Μόρσι ζητούν οι ΗΠΑ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα τον αιγυπτιακό στρατό και τη μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου να απελευθερώσουν τον ανατραπέντα πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση από τις 3 Ιουλίου.

    Η Ουάσινγκτον συμφωνεί με την έκκληση της Γερμανίας για την απελευθέρωση του Μόρσι και καταθέτει το ίδιο αίτημα, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Πσάκι. Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε τακτική επαφή με όλους τους εκπροσώπους της αιγυπτιακής κοινωνίας.

    Τις τελευταίες ημέρες η Πσάκι είχε καταδικάσει κατ' επανάληψη τις "αυθαίρετες συλλήψεις" αλλά δεν είχε διευκρινίσει εάν η αμερικανική κυβέρνηση ζητά την απελευθέρωση του Μόρσι.

    Νωρίτερα σήμερα η Γερμανία είχε ζητήσει από την Αίγυπτο "να άρει τα μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία των κινήσεων" του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, Μπαντρ Αμπντελάτι είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι ο Μόρσι βρίσκεται "σε ασφαλές σημείο, για τη δική του ασφάλεια" και ότι προς το παρόν δεν διώκεται ποινικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 July 2013 - 20:30:24 UTC