Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Υπαρκτός πάντα ο κίνδυνος της αναδίπλωσης»
  • [02] Στην Αθήνα οι δύο προσαχθέντες ύποπτοι για συμμετοχή στους «Πυρήνες»
  • [03] Ο Σνόουντεν θα συναντηθεί στη Μόσχα με δικηγόρους, Ρώσους βουλευτές και ακτιβιστές
  • [04] «Δεν βλέπουν» νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους οι Μέρκελ και Σόιμπλε
  • [05] B. Σόιμπλε: «Μοναδική παράσταση» ήταν το ελληνικό «κούρεμα»
  • [06] Η κυπριακή Βουλή «άνοιξε τον δρόμο» για την έκδοση Κυπρίων πολιτών
  • [07] Η Μάντσεστερ Σίτι θέλει τον Νεγκρέδο

  • [01] «Υπαρκτός πάντα ο κίνδυνος της αναδίπλωσης»

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ μάχεται για μια κυβέρνηση της Αριστεράς και όχι της Κεντροαριστεράς ή της Κεντροαριστεροδεξιάς» τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ, με αφορμή το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Εκτιμά ότι «ο δρόμος για να αποκτήσει ισχυρό προβάδισμα ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική ζωή είναι μόνο ένας: η περαιτέρω, βαθύτερη και ουσιαστικότερη, ριζοσπαστικοποίησή του και όχι η αναδίπλωσή του ή ενδεχόμενη συστημική αναπροσαρμογή του».

    Σημειώνει ότι «ο κίνδυνος της αναδίπλωσης, της αφυδάτωσης και της προσαρμογής πάντα καιροφυλακτεί και είναι υπαρκτός» και προσθέτει ότι «η ριζοσπαστικότητα ενός πολιτικού εγχειρήματος δεν είναι δοσμένη με "αυτόματο πιλότο", ούτε μια δια παντός κατάκτηση».

    Ο κ.Λαφαζάνης τάσσεται υπέρ της εκλογής του προέδρου του κόμματος από την Κεντρική Επιτροπή και όχι από το συνέδριο και υποστηρίζει ότι «οι στόχοι του ιδρυτικού Συνεδρίου δεν έχουν καμία σχέση με τον ρόλο κανενός προσώπου».

    [02] Στην Αθήνα οι δύο προσαχθέντες ύποπτοι για συμμετοχή στους «Πυρήνες»

    Στην Αντιτρομοκρατική στην Αθήνα βρίσκονται από τα ξημερώματα και εξετάζονται οι δύο 30χρονοι που προσήχθησαν από τη Θεσσαλονίκη, ως ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς".

    Οι δύο, εξετάζονται κυρίως για τις τελευταίες ενέργειες της άτυπης αναρχικής ομοσπονδίας- Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI-IRF) που έχει αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένου φακέλου που εξουδετερώθηκε στον τέως διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρη Χωριανόπουλο, τις βομβιστικές ενέργειες στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στη Δάφνη και σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλιου στο Άργος καθώς και για εμπρησμό ξενοδοχείου στη Τζακάρτα.

    Χθες το βράδυ, η αστυνομία σφράγισε τον αναρχικό κοινωνικό χώρο ΝΑΔΙΡ στη Θεσσαλονίκη, όπου έμενε ο ένας από τους δύο προσαχθέντες και σήμερα θα γίνει έρευνα από την Αντιτρομοκρατική. 'Ερευνα πραγματοποιήθηκε, επίσης, και σε διαμέρισμα στη Σταυρούπολη, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

    Όπως έγινε γνωστό, από αστυνομικές πηγές, σε βάρος των δύο 30χρονων σχηματίζεται δικογραφία και πιθανόν να οδηγηθούν το απόγευμα στον εισαγγελέα.

    [03] Ο Σνόουντεν θα συναντηθεί στη Μόσχα με δικηγόρους, Ρώσους βουλευτές και ακτιβιστές

    Με εκπροσώπους οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικηγόρους και ρώσους βουλευτές θα συναντηθεί σήμερα ο Έντουαρντ Σνόουντεν στον χώρο μετεπιβίβασης του αεροδρομίου της Μόσχας Σερεμέτιεβο όπου βρίσκεται από τότε που έφυγε από το Χονγκ Κονγκ, δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    "Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα πραγματοποιηθεί μία τέτοια συνάντηση", δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου και πρόσθεσε ότι αυτή θα λάβει χώρα μετά το μεσημέρι.

    Η συνάντηση θα γίνει κατόπιν αιτήματος του ιδίου του Σνόουντεν.

    Το γραφείο της Διεθνούς Αμνηστίας στη Μόσχα επιβεβαίωσε την πληροφορία στο Γερμανικό Πρακτορείο.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 16: 00 (ώρα Ελλάδος), μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ επικαλούμενο τον δικηγόρο της Μόσχας Γκένρικ Πάντβα, ενώ νωρίτερα είχε μεταδώσει ότι ο Σνόουντεν θα κάνει δηλώσεις.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [04] «Δεν βλέπουν» νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους οι Μέρκελ και Σόιμπλε

    «Δεν βλέπει» νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, η οποία τονίζει ότι το Βερολίνο στηρίζει, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διμερές επίπεδο, την Ελλάδα. Χαρακτηρίζει δε τις μεταρρυθμίσεις δύσκολες, αλλά αναπόφευκτες.

    Σε συνέντευξή της στις εφημερίδες «Maerkische Oderzeitung» και στην «Suedwest Presse», η κ. Μέρκελ ερωτάται εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο «κούρεμα» του χρέους της, για να απαντήσει: «Δεν το βλέπω. Στηρίζουμε την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως και με δικές μας, γερμανικές, πρωτοβουλίες και συνοδεύουμε τη δύσκολη διαδικασία ανοικοδόμησης της Ελλάδας».

    Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι «οι χώρες με χαμηλή ανταγωνιστικότητα πρέπει να περάσουν ένα δύσκολο διάστημα με τις αναπόφευκτες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές προσαρμογές» και αναγνωρίζει ότι αυτό συνεπάγεται δυσάρεστες συνέπειες και για τους Γερμανούς εξαγωγείς.

    Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, απαντά αρνητικά στην ερώτηση σχετικά με ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

    [05] B. Σόιμπλε: «Μοναδική παράσταση» ήταν το ελληνικό «κούρεμα»

    Μοναδική παράσταση», χαρακτηρίζει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που έχει ήδη γίνει, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τονίζει ότι περαιτέρω στήριξη για την Ελλάδα θα εξετασθεί, εάν το πρόγραμμα, στο τέλος του 2014, έχει υλοποιηθεί πλήρως. Αναγνωρίζει, πάντως, ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο στον τομέα της ανταγωνιστικότητας και της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα την επόμενη Πέμπτη, απαντά αρνητικά στην ερώτηση σχετικά με ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε απώλεια της εμπιστοσύνης των επενδυτών, συνολικά για την Ευρωζώνη. «Το κούρεμα χρέους ήταν μια μοναδική παράσταση. Πάνω σε αυτό υπάρχει συναίνεση στην Ευρώπη. Όποιος το κλονίσει αυτό, θα πρέπει να γνωρίζει τι κάνει: κανένας επενδυτής δεν θα αγόραζε πλέον ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα» δηλώνει και υπενθυμίζει ότι «το ισχύον πρόγραμμα βοήθειας τρέχει ως το 2014».

    Σε ερώτηση της Bild αν μπορεί να εγγυηθεί στους Γερμανούς πολίτες ότι και μετά τις εκλογές δεν θα χρειαστεί «να ξεγράψουν γερμανικό χρήμα για την Ελλάδα», ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περιορίζεται να απαντήσει ως εξής: «Εγγυώμαι ότι θα κάνω το παν ώστε το πρόγραμμα να είναι επιτυχές. Οι πρώτες επιτυχίες ήδη φαίνονται. Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Η χώρα γίνεται πάλι πιο ανταγωνιστική και εξυγιαίνει τα δημοσιονομικά της».

    [06] Η κυπριακή Βουλή «άνοιξε τον δρόμο» για την έκδοση Κυπρίων πολιτών

    Ομόφωνα, η Βουλή, άνοιξε τον δρόμο για την έκδοση Κυπρίων πολιτών στο εξωτερικό, για αδικήματα που διέπραξαν πριν την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

    Η ολομέλεια της Βουλής ψήφισε τροποποίηση του Συντάγματος, με την οποία υιοθετείται ευρωπαϊκή οδηγία, διορθώνοντας ουσιαστικά λάθος που έγινε στο παρελθόν και δεν προβλεπόταν η έκδοση πολιτών για διάπραξη αδικημάτων πριν το 2004.

    Το θέμα προέκυψε μετά το αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοση του πρώην υπουργού Ντίνου Μιχαηλίδη για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

    [07] Η Μάντσεστερ Σίτι θέλει τον Νεγκρέδο

    Η Μάντσεστερ Σίτι θέλει να αποκτήσει τον Αλβάρο Νεγκρέδο της Σεβίλλης την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο συλλόγων βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο 27χρονος διεθνής επιθετικός βρίσκεται στα σχέδια του νέου τεχνικού των «πολιτών», Μανουέλ Πελεγκρίνι, ο οποίος τον θεωρεί ως τον ιδανικό για να ενισχυθεί η επιθετική γραμμή της ομάδας του. Σύμφωνα με τη «SUN» ο Χιλιανός τεχνικός είναι έτοιμος να δαπανήσει περίπου 30 εκατ. ευρώ για να πάρει τον Ισπανό επιθετικό στο Μάντσεστερ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 July 2013 - 8:30:25 UTC