Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΠΑ και Κίνα διαφώνησαν για τον χειρισμό της υπόθεσης Σνόουντεν
  • [02] Πανελλαδική απεργία στο νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
  • [03] Αίγυπτος: Ένας αστυνομικός νεκρός σε επιθέσεις κατά μονάδων ασφαλείας
  • [04] Πέντε νεκροί μετά από εξέγερση σε φυλακές της βόρειας Σουμάτρας
  • [05] Πέρασε στην Ιρλανδία ο νόμος που επιτρέπει τις αμβλώσεις όταν είναι σε κίνδυνο η ζωή της μητέρας

  • [01] ΗΠΑ και Κίνα διαφώνησαν για τον χειρισμό της υπόθεσης Σνόουντεν

    Οι ανώτεροι αξιωματούχοι της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών διαφώνησαν έντονα την Πέμπτη, μετά από την ετήσια σινο-αμερικανική συνάντηση, για τον χειρισμό από την πλευρά της Κίνας, της περίπτωσης του αμερικανού πρώην κατασκόπου, Έντουαρντ Σνόουντεν.

    Οι εκπρόσωποι των Ηνωμένων Πολιτειών είπαν ότι είναι απογοητευμένοι με τη συμπεριφορά της Κίνας, καθώς επέτρεψε στον Σνόουντεν να εγκαταλείψει την επικράτεια του Χόνγκ Κονγκ, όπου ειχε βρει καταφύγιο πριν αναχωρήσει για τη Μόσχα.

    «Είμαστε απογοητευμένοι με το πώς οι αρχές του Πεκίνου και του Χονγκ Κονγκ χειρίστηκαν την υπόθεση Σνόουντεν, η οποία υπονόμευσε τις προσπάθειές μας για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης που απαιτείται για τη διαχείριση των δύσκολων θεμάτων» είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Μπερνς.

    Σύμφωνα με τον αμερικανό διπλωμάτη η διαχείριση της υπόθεσης από το Πεκίνο «δεν συνάδει» με την πρόσφατη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο κορυφαίων χωρών. Από την κινεζική πλευρά απάντησε το υψηλόβαθμο στέλεχος του κινεζικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας, Γιανγκ Γιετσί, λέγοντας ότι η ενέργεια και οι δράσεις του Χονγκ Κονγκ ήταν σύμφωνα με το νόμο.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [02] Πανελλαδική απεργία στο νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

    Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

    Όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση «οι εργαζόμενοι του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αφού ζήσαμε στις αρχές του χρόνου το καταφανώς άδικο και οδυνηρό «σπάσιμο» της τράπεζας σε «καλή» και «κακή», σήμερα βλέπουμε να της δίνεται η χαριστική βολή, μέσω μιας θολής διαδικασίας εκποίησής της.

    [03] Αίγυπτος: Ένας αστυνομικός νεκρός σε επιθέσεις κατά μονάδων ασφαλείας

    Ένοπλοι σκότωσαν έναν ανώτερο Aιγύπτιο αστυνομικό την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια επίθεσης με χειροβομβίδα, σε ένα σημείο ελέγχου στην περιοχή του Σινά, δήλωσαν αξιωματούχοι ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

    Ένα θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας, το οποίο βρισκόταν στο σημείο ελέγχου, δέχθηκε την επίθεση κατά την οποία τραυματίστηκε επίσης ένας νεαρός αστυνομικός, σύμφωνα με τις πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Ο αξιωματικός που σκοτώθηκε ήταν αντισυνταγματάρχης, δήλωσαν οι ίδιες πηγές.Ένα αστυνομικό τμήμα δέχθηκε επίσης επίθεση στην πόλη Ελ-Αρίς από ενόπλους, σύμφωνα με αξιωματούχους.

    Το βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά, η οποία αποτελεί τα σύνορα της χώρας, με τη Λωρίδα της Γάζας, έχει γίνει θέατρο δράσης ισλαμιστών μαχητών που έχουν εξαπολύσει πολλές επιθέσεις κατά των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας. Οι επιθέσεις έχουν πολλαπλασιαστεί, από την αποπομπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στις 3 Ιουλίου.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [04] Πέντε νεκροί μετά από εξέγερση σε φυλακές της βόρειας Σουμάτρας

    Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μεγάλης εξέγερσης σε φυλακές της βόρειας Σουμάτρας στην Ινδονήσια, από όπου κατάφεραν να αποδράσουν τουλάχιστον 150 κρατούμενοι, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής, την Παρασκευή.

    Οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στη φυλακή Τοανγιούκ Γκούστα στην επαρχιακή πρωτεύουσα Μοεντάν και δραπέτευσαν εκμεταλλευόμενοι τη αναταραχή που προκλήθηκε από τη διακοπή ρεύματος μετέδωσε το ειδησεογραφικό δίκτυο, TVOne.

    Τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι και δύο κρατούμενοι βρέθηκαν νεκροί από τα σοβαρά εγκαυμάτα που υπέστησαν από την πυρκαγιά, σύμφωνα με το TVOne. Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της Ινδονησίας επιβεβαίωσε την απόδραση των κρατουμένων μεγάλο τμήμα των οποίων ήταν κατάδικοι για θέματα τρομοκρατίας.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [05] Πέρασε στην Ιρλανδία ο νόμος που επιτρέπει τις αμβλώσεις όταν είναι σε κίνδυνο η ζωή της μητέρας

    Το ιρλανδικό κοινοβούλιο πέρασε την Παρασκευή ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο, που επιτρέπει την άμβλωση σε περιπτώσεις όπου η ζωή της μητέρας είναι σε κίνδυνο, ανέφερε η δημόσια ιρλανδική τηλεόραση (RTE).

    Το προτεινόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Κένι, εγκρίθηκε με 127 ψήφους υπέρ, έναντι 31 κατά. Με αυτό το σχέδιο νόμου, οι αμβλώσεις επιτρέπονται όχι μόνο όταν η ζωή της μητέρας είναι σε κίνδυνο, αλλά ακόμη και όταν υπάρχει ο κίνδυνος της αυτοκτονίας.

    Το νομοσχέδιο που πέρασε στην κάτω βουλή, μετά από ώρες συνεδριάσεων, είχε προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση από την ισχυρή καθολική εκκλησία της Ιρλανδίας. Στον πρωθυπουργό της χώρας, Έντα Κένι είχαν δε σταλεί επιστολές διαμαρτυρίας, από πολέμιους των αμβλώσεων, γραμμένες με αίμα, οι οποίες τον χαρακτήριζαν δολοφόνο. Η άνω βουλή, η οποία έχει περιορισμένες εξουσίες και κυριαρχείται από το κεντροδεξιό συνασπισμό, αναμένεται απλώς να επισφραγίσει την απόφαση, μετά την οποία θα γίνει και επίσημα νόμος της Ιρλανδίας

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 July 2013 - 4:30:23 UTC