Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Λαϊκή συμμαχία για να οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνία» το μήνυμα του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα
  • [03] "Θετική εξέλιξη η απόφαση της Κομισιόν για θέσπιση θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο"
  • [04] Μήνυση σε βάρος της NSA, του FBI και επτά εταιρειών για την υπόθεση των παρακολουθήσεων
  • [05] Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θέλει να μείνει ενωμένο το κόμμα του
  • [06] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα δείχνει δημοσκόπηση που έγινε στο νομό
  • [07] Νομοπαρασκευαστική βελτίωση για τους μετακλητούς θα καταθέσει αύριο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης
  • [08] «Αν κάποιο κόμμα το ζητήσει μπορούμε να ελέγξουμε αν παρακολουθείται», αναφέρει η ΑΔΑΕ
  • [09] Έξι στρατιώτες τραυματίσθηκαν ελαφρά σε τροχαίο στον Έβρο
  • [10] Κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων τις ημέρες συζήτησης του πολυνομοσχεδίου
  • [11] Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας
  • [12] Ξεκίνησαν από το ΤΑΙΠΕΔ οι διαγωνισμοί για τα ακίνητα
  • [13] WSJ: Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει το δάνειο και η ΕΕ δεν μπορεί να την αφήσει στη μοίρα της
  • [14] Ο Β. Σόιμπλε επικρίνει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τραπεζική ένωση

  • [01] «Λαϊκή συμμαχία για να οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνία» το μήνυμα του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ

    «Δυστυχώς δεν περνάει μέρα, που να μη φέρνουν νέα - όλο και πιο βάρβαρα - μέτρα ενάντια στο λαό. Πρέπει να σημάνει συναγερμός παντού. Εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, εργαζόμενοι σε όλες τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, πρέπει όλοι μαζί να βρεθούν στους δρόμους του αγώνα, μια γροθιά. Για να απαλλαγούμε επιτέλους μια και καλή από μνημόνια, από αφεντικά» δήλωσε από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

    «Λαϊκή συμμαχία για να οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνία. Αυτό είναι το μήνυμα και του αποψινού συλλαλητηρίου και των επόμενων απεργιακών αγωνιστικών κινητοποιήσεων τις επόμενες μέρες» κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα

    Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις, τόνισε από το Ηράκλειο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει το κράτος.

    «Οι θυσίες ήταν μεγάλες και χρειάζεται ακόμη ένα διάστημα να εφαρμόσουμε δύσκολες πολιτικές. Αλλά η Ελλάδα δεν αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα, δεν αντέχει ο κόσμος νέους εισοδηματικούς περιορισμούς. Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε εισοδήματα, σε μισθούς και συντάξεις. Αυτό που πρέπει είναι να αλλάξουμε το κράτος. Να ανταποκριθούμε στην κραυγή της αγωνίας της κοινωνίας που θέλει άλλο κράτος, κι εκεί πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος εμφανίσθηκε αισιόδοξος για τα θέματα της αγοράς και του τουρισμού και επεσήμανε ότι «βασικό μας μέλημα είναι να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, επισημαίνοντας ότι «χωρίς την ανακεφαλαιοποίηση δεν θα μπορούσαμε να στηρίξουμε τη μεσαία και μικρή επιχείρηση».«Η στήριξη των επιχειρήσεων στηρίζει την απασχόληση» πρόσθεσε.

    [03] "Θετική εξέλιξη η απόφαση της Κομισιόν για θέσπιση θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο"

    Για θετική εξέλιξη που ευνοεί τα ελληνικά συμφέροντα, κάνουν λόγο πολιτικοί κύκλοι αναφερόμενοι στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι η θέσπιση θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων των ΑΟΖ, θα μπορούσε να ωφελήσει τη λεγόμενη «Γαλάζια Ανάπτυξη» και τις γενικότερες πρωτοβουλίες βιωσιμότητας.

    Η απόφαση ελήφθη μετά από σχετική μελέτη που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία της Ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη.

    Η μελέτη εξετάζει το κόστος και τα οφέλη της θέσπισης θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο και αναλύει τις συνέπειες της καθιέρωσης ΑΟΖ για διάφορες θαλάσσιες δραστηριότητες.

    Πολιτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η απόφαση της Κομισιόν ενισχύει τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα προς την κατεύθυνση ανακήρυξης ΑΟΖ, θέμα που έχει θέσει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο επανειλημμένως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    [04] Μήνυση σε βάρος της NSA, του FBI και επτά εταιρειών για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

    Δύο οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπέβαλαν μήνυση σε βάρος της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI) και επτά εταιρειών που φέρονται να βοήθησαν την Ουάσινγκτον να παρακολουθεί τις τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των Γάλλων πολιτών.

    Η μήνυση, που βασίζεται στις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν για τις κατασκοπευτικές μεθόδους που ακολουθούσαν οι ΗΠΑ, στρέφεται "κατ' αγνώστων". Ωστόσο, στο έγγραφο κατονομάζονται οι εταιρείες Microsoft, Yahoo!, Google, Paltalk, Facebook, AOL και Apple ως "πιθανοί συνεργοί" της NSA και του FBI.

    Η Διεθνής Ομοσπονδία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (FIDH) και η Γαλλική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (LDH) ζητούν από τις γαλλικές δικαστικές αρχές να ερευνήσουν το ρόλο που έπαιξαν οι συγκεκριμένες εταιρείες, οι διακομιστές των οποίων φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν για την υποκλοπή μηνυμάτων, βίντεο, φωτογραφιών και άλλων προσωπικών δεδομένων.

    [05] Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θέλει να μείνει ενωμένο το κόμμα του

    Την καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας προκειμένου να παραμείνει αρραγής η κεντροδεξιά φέρεται να ζήτησε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά την συνεδρίαση της ηγετικής ομάδας του κόμματός του, που μόλις ολοκληρώθηκε στην Ρώμη.

    Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Μπερλουσκόνι εκτίμησε ότι «η επίσπευση της εξέτασης της υπόθεσης αγοραπωλησίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τον Άρειο Πάγο της Ρώμης οφείλεται στις πιέσεις που ασκεί μέρος της ιταλικής κεντροαριστεράς».

    Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης και πρώην πρωθυπουργός ζήτησε παράλληλα να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να καταργηθεί οριστικά ο φόρος στην πρώτη κατοικία και να ακυρωθεί η αύξηση του ΦΠΑ από το 20% στο 21% το φθινόπωρο, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα.

    Στενοί συνεργάτες του Μπερλουσκόνι διεμήνυαν ότι πρόκειται να οργανωθούν κινητοποιήσεις κατά της «πολιτικοποιημένης δικαιοσύνης» πριν από την κρίσιμη ημερομηνία της 30ής Ιουλίου, όταν ο Άρειος Πάγος θα ασχοληθεί με την υπόθεση Μπερλουσκόνι-Μέντιασετ.

    Στο μεταξύ εβδομήντα γερουσιαστές της κεντροαριστεράς υπέγραψαν σήμερα το απόγευμα ανοικτή επιστολή με την οποία ζητούν να προστατευθεί η αξιοπρέπεια του Δημοκρατικού Κόμματος και να μην υπάρξουν άλλα «αυτογκόλ» όπως χαρακτηρίζουν τις εξελίξεις που σημειώθηκαν χθες.

    Οι γερουσιαστές επέκριναν με την έκφραση αυτή την υποστήριξη που παρείχε η κεντροαριστερά στο αίτημα του κόμματος Λαός της Ελευθερίας να διακοπούν χθες οι εργασίες του κοινοβουλίου, ώστε η συντηρητική παράταξη να αποφασίσει την μελλοντική της πορεία «υπό το φως της δικαστικής επίθεσης κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

    [06] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα δείχνει δημοσκόπηση που έγινε στο νομό

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Αχαΐας δίνει το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρία DATA RC στην Αχαΐα, για λογαριασμό της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου στον νομό, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,8%, η Νέα Δημοκρατία 15,5%, το ΠΑΣΟΚ 5%, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» 6,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 3,1%, η Χρυσή Αυγή 7,6%, το ΚΚΕ 4,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,7% και άλλο κόμμα 5,4%.

    Στην ερώτηση «εάν γίνονταν σήμερα εκλογές ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα ερχόταν πρώτο σε ψήφους» το 52,5% των ερωτηθέντων απάντησε η Νέα Δημοκρατία και το 34,3% ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [07] Νομοπαρασκευαστική βελτίωση για τους μετακλητούς θα καταθέσει αύριο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

    Νομοπαρασκευαστική βελτίωση στο πολύνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα καταθέσει αύριο το πρωί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία θα καταργεί την αποτίμηση προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων που εμπίπτουν στο Π.Δ. 63/2005.

    Το σχετικό Π.Δ. κρίνει ως επιπλέον προσόν, κατά την αποτίμηση των προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων, την απόσπασή τους σε γραφεία υπουργών, βουλευτών κ.α.

    [08] «Αν κάποιο κόμμα το ζητήσει μπορούμε να ελέγξουμε αν παρακολουθείται», αναφέρει η ΑΔΑΕ

    Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε κληθεί σήμερα ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Ανδρέας Λαμπρινόπουλος και άλλα μέλη της ανεξάρτητης αρχής που ρωτήθηκαν για πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «το Βήμα», σύμφωνα με το οποίο τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη παρακολουθούνταν την περίοδο του '90.

    «Εμείς δεν μπορούμε να ελέγξουμε μια τόσο παλιά ιστορία», ανέφερε ο πρόεδρος της Αρχής, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και Θοδωρή Δρίτσα που του έθεσαν το θέμα.

    «Η πρόθεση δεν είναι απλά να ανατρέξουμε στο παρελθόν. Αλλά ένα τέτοιο θέμα πως να το αντιμετωπίσουμε; Σαν μια αμαρτία μιας εποχής ή κάτι που συμβαίνει συχνά; Παρακολουθούνται τα πολιτικά κόμματα από την ΕΥΠ; Ακόμη και κόμματα ισχυρά όπως ήταν τότε το ΠΑΣΟΚ;», επέμεινε ο κ. Δρίτσας.

    «Δεν γνωρίζουμε εμείς αν κινούνται με πράκτορες, τι, που κλπ. Αυτά δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε. Αυτά που ελέγχουμε και πιστεύουμε και ελπίζουμε αυτό να συμβαίνει μοναχά, είναι μόνο η νόμιμη παρακολούθηση που κάνει η ΕΥΠ και η ΔΑΕΕΒ. Ελπίζουμε εκεί να περιορίζεται η δραστηριότητά της. Τίποτα άλλο δεν ξέρουμε. Ούτε μπορούμε να επέμβουμε. Το αν έβαλαν κάποιοι κοριούς σε κάποια αίθουσα το 1990, πού θα βρει η ΑΔΑΕ τι έχει γίνει;», δήλωσε ο κ. Λαμπρινόπουλος επισημαίνοντας ότι οι υποκλοπές του 2004 ερευνήθηκαν ως προς τα ίχνη που είχαν αφήσει.

    [09] Έξι στρατιώτες τραυματίσθηκαν ελαφρά σε τροχαίο στον Έβρο

    Έξι στρατιώτες τραυματίσθηκαν ελαφρά, όταν το όχημα του στρατού στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε από την πορεία του και ανετράπη, στις Φέρες Αλεξανδρούπολης.

    Οι στρατιώτες διακομίσθηκαν, για προληπτικούς λόγους με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου μετά τις εξετάσεις που υποβλήθηκαν έγινε γνωστό ότι, εκτός από το σοκ που υπέστησαν είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, για άγνωστο λόγο ο οδηγός τουστρατιωτικού οχήματος έχασε τον έλεγχο και αυτό ανετράπη στον κεντρικό δρόμο του νέου συνοικισμού Φερών, κοντά σε φωτεινό σηματοδότη.

    Προανάκριση για το τροχαίο διενεργεί η Στρατονομία.

    [10] Κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων τις ημέρες συζήτησης του πολυνομοσχεδίου

    Το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, εκτός από τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.

    Το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων, με ψήφισμά του, τάσσεται υπέρ της σύμπλευσης με τη συντονισμένη αντίδραση των ΟΤΑ κατά των οριζόντιων και τυφλών -όπως σημειώνεται- απολύσεων των εργαζομένων και της οργάνωσης ενιαίου μετώπου με όλες τις δημοκρατικές και τις κοινωνικές δυνάμεις.

    Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κατά την εισήγησή του, πρότεινε κατά το αυριανό έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ να διοργανωθούν, όσο το δυνατόν συντομότερα σε όλη τη χώρα και υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, τοπικά δημοψηφίσματα για το ρόλο και τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    [11] Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας

    Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα το συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας κατά των μέτρων λιτότητας.

    Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας και μετά από πορεία μέσω της οδού Σταδίου, οι διαδηλωτές έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος.

    Λόγω της συγκέντρωσης, αυτή τη στιγμή είναι κλειστοί όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

    [12] Ξεκίνησαν από το ΤΑΙΠΕΔ οι διαγωνισμοί για τα ακίνητα

    Αρχισαν από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), οι διεθνείς διαγωνισμοί για τα ακίνητα στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου και για τα Ξενία 'Ανδρου, Σκιάθου και Τσαγκαράδας.

    Οι συγκεκριμένοι διαγωνισμοί θα διεξαχθούν σε μια φάση και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του δ΄ τριμήνου του 2013.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, προκηρύσσεται η διεθνής διαγωνιστική διαδικασία για τα παραθαλάσσια ακίνητα Γκολφ Αφάντου (έκτασης 1.539.648 τ.μ.) και Νότιο Αφάντου (256.766 τ.μ.). Παράλληλα, προκηρύσσεται διεθνής δημόσιος διαγωνισμός για το Ξενία 'Ανδρου ή/και του Ξενία Σκιάθου ή/και του Ξενία Τσαγκαράδας.

    Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν χωριστές προσφορές για κάθε ακίνητο, είτε για το ένα, είτε και για πέραν του ενός ακίνητα στον κάθε διαγωνισμό.

    [13] WSJ: Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει το δάνειο και η ΕΕ δεν μπορεί να την αφήσει στη μοίρα της

    Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει το δάνειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να την αφήσει στη μοίρα της, υποστηρίζεται σε σχετικό βίντεο που προβάλλει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ».

    Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει ποτέ να αποπληρώσει το χρέος της διάσωσής της και ότι χρειάζεται τα χρήματα που έλαβε. Όπως τονίζεται, κάθε φορά που η χώρα αξιολογείται, αποκαλύπτεται ότι για μια ακόμη φορά δεν έχει πετύχει τους στόχους της. Εντούτοις, σημειώνεται χαρακτηριστικά, η ΕΕ δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα στη μοίρα της, γιατί αυτό θα ισοδυναμούσε με παραδοχή της δικής της αποτυχίας. Το πιο πιθανό όμως, όπως υπογραμμίζεται, είναι και να μην πάρουν ποτέ τα χρήματα τους πίσω.

    Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι το υπέρογκο χρέος της Ελλάδας είναι βέβαιο ότι θα αναγκάσει την ΕΕ να παραδεχτεί ότι δίνει αυτά τα χρήματα απλώς γιατί αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, αυτό θα είναι πολύ πιο καταστρεπτικό για το ίδιο το ευρώ. Η ΕΕ θα μπορούσε να εξασφαλίσει ότι η Ελλάδα δεν θα ξοδεύει περισσότερα απ' αυτά που εισπράττει μέσω της φορολογίας και τότε ενδεχομένως να υπάρξει μια διαγραφή του χρέους, αποδεχόμενη εν μέρει την αποτυχία.

    Τότε, σύμφωνα πάντα με το βίντεο της εφημερίδας, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τα ηνία μέσα από ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, αν και είναι γνωστό ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν φημίζονται για ρηξικέλευθες αλλαγές. Απαιτείται, όπως και να έχει, ειλικρίνεια από όλες τις πλευρές.

    Στο μεταξύ, αμερικανικά ΜΜΕ προβάλλουν και σήμερα θέματα που αφορούν την Ελλάδα, σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

    [14] Ο Β. Σόιμπλε επικρίνει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τραπεζική ένωση

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε τις έντονες επιφυλάξεις της κυβέρνησής του σχετικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσον αφορά την δημιουργία ενός ενιαίου μηχανισμού εξυγίανσης ή εκκαθάρισης προβληματικών τραπεζών, εκτιμώντας ότι η ιδέα αυτή έχει «πήλινα πόδια», σύμφωνα με την εφημερίδα Μπιλντ.

    «Χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη, νομικά ορθή λύση αμέσως τώρα», φέρεται να είπε ο Σόιμπλε, σύμφωνα με την ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα, που προδημοσιεύει σήμερα αποσπάσματα ενός εκτενούς σχετικού άρθρου της που θα περιέχεται στο αυριανό της φύλλο.

    Ο Σόιμπλε είπε επίσης ότι δεν είναι σαφές εάν η Επιτροπή θα είναι πράγματι σε θέση να κλείνει μια τράπεζα και να την θέτει υπό διαδικασία εκκαθάρισης.

    «Παραμένει ανοικτό το εάν και κατά πόσον η Επιτροπή, με την περιορισμένη εμπειρία της [στον χρηματοοικονομικό τομέα] θα μπορεί να ενεργεί με επαρκή αποτελεσματικότητα», τόνισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 July 2013 - 18:30:26 UTC