Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Λευκό Οίκο στις 8 Αυγούστου ο Αντ. Σαμαράς
  • [02] «Μικροί Μουσικοί» στο Ωδείο Αθηνών
  • [03] Χρ. Λούλης, Μ. Παπαδημητρίου και Ν. Κουρής μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον «Πλούτο» και τον Δ. Σαββόπουλο
  • [04] ΔΗΜΑΡ: Δεν συνιστούν μεταρρύθμιση οι οριζόντιες μετασκινήσεις και απολύσεις στο Δημόσιο
  • [05] Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση του Μπ. Ομπάμα με τον Αντ. Σαμαρά
  • [06] Τηλεφώνημα για βόμβα στην κυπριακή Βουλή
  • [07] Θέλει να είναι υποψήφιος στις εκλογές ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ

  • [01] Στον Λευκό Οίκο στις 8 Αυγούστου ο Αντ. Σαμαράς

    Συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα θα έχει στις 8 Αυγούστου στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

    Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται, επίσης, ότι "θα συζητηθούν θέματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος".

    Διαβάστε επίσης: Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση του Μπ. Ομπάμα με τον Αντ. Σαμαρά

    [02] «Μικροί Μουσικοί» στο Ωδείο Αθηνών

    Τη συνεργασία του Ωδείου Αθηνών με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και την υλοποίηση προγράμματος υποτροφιών με τίτλο «Μικροί Μουσικοί» ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Αθηνών, οι εκπρόσωποι των αντίστοιχων φορέων.

    Το πρόγραμμα «Μικροί Μουσικοί» έχει ως στόχο την ενίσχυση της μουσικής παιδείας στην Ελλάδα, με τη διαμόρφωση ειδικού προγράμματος υποτροφιών για παιδιά των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το κόστος των διδάκτρων λόγω της οικονομικής κρίσης. «Για το Ωδείο Αθηνών η κρίση γεννά νέες υποχρεώσεις, εξαιρετικά επείγουσες.

    Όσο σκληρός και αν είναι ο αγώνας για την επιβίωση τέτοιων θεσμών όπως το Ωδείο Αθηνών, η επιτυχής έκβαση του αγώνα αυτού συνδέεται με την απάντηση ότι κάθε θεσμός πασχίζει να δώσει λύση σε φλέγοντα προβλήματα της εποχής», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ωδείου Αθηνών, Νίκος Τσούχλος.

    [03] Χρ. Λούλης, Μ. Παπαδημητρίου και Ν. Κουρής μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον «Πλούτο» και τον Δ. Σαββόπουλο

    Μία από τις πιο δημοφιλείς αρχαίες κωμωδίες, ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη έχει τροφοδοτήσει μέχρι σήμερα το όραμα σπουδαίων ανθρώπων του θεάτρου. Κάρολος Κουν, Σπύρος Ευαγγελάτος, Γιώργος Αρμένης, Σταμάτης Φασουλής, Διαγόρας Χρονόπουλος, Μίμης Κουγιουμτζής, Νίκος Μαστοράκης είναι ορισμένα από τα ονόματα που έχουν καταπιαστεί με το τελευταίο σωζόμενο έργο του μεγάλου ποιητή της αρχαιότητας.

    Φέτος, ήρθε η σειρά του Διονύση Σαββόπουλου σε μια παράσταση που του δίνει την ευκαιρία να δοκιμαστεί σε πολλούς ρόλους, καθώς προσεγγίζει το αριστοφανικό κείμενο με τις ιδιότητες του μεταφραστή, του ηθοποιού, του μουσικοσυνθέτη αλλά και για πρώτη φορά, του σκηνοθέτη.

    Σε αυτό το καινούριο ανέβασμα του έργου, το οποίο θα έχει την ευκαιρία ν' απολαύσει το κοινό αύριο και μεθαύριο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ο δημοφιλής τραγουδοποιός έχει συμμάχους του μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες ηθοποιούς.

    Συναντήσαμε τον Νίκο Κουρή, τον Χρήστο Λούλη και τον Μάκη Παπαδημητρίου μία εβδομάδα πριν την πρεμιέρα, σε πρόβες που έκαναν στο θέατρο του Λυκαβηττού και μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη παράσταση, αλλά και για τη συνεργασία τους με τον Δ. Σαββόπουλο.

    [04] ΔΗΜΑΡ: Δεν συνιστούν μεταρρύθμιση οι οριζόντιες μετασκινήσεις και απολύσεις στο Δημόσιο

    Η κινητικότητα, όπως σχεδιάστηκε επί υπουργίας Μανιτάκη, δεν αποσκοπούσε στην άμεση, μαζική και τυφλή μετακίνηση δημοσίων υπαλλήλων για την κάλυψη ακαθόριστων, χωρίς εκθέσεις αξιολόγησης και σχέδια στελέχωσης, υπηρεσιακών αναγκών, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, σχετικά με τις αποφάσεις για οριζόντιες μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων.

    Υπογραμμίζει ότι η υλοποίηση της κινητικότητας χωρίς σχέδιο και σε σύνδεση με την προοπτική απολύσεων, διαστρεβλώνει πλήρως τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια και οδηγεί σε απορρύθμιση.

    [05] Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση του Μπ. Ομπάμα με τον Αντ. Σαμαρά

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την 8η Αυγούστου.

    Το πλήρες δελτίο Τύπου που εξέδωσε η αμερικανική προεδρία έχει ως εξής:

    «Την Πέμπτη, 8η Αυγούστου [2013], ο Πρόεδρος Ομπάμα θα καλωσορίσει τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Λευκό Οίκο.

    »Η επίσκεψη θα υπογραμμίσει την ισχύ της σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας σήμερα ?τις [δύο χώρες] συνδέουν διαρκείς δεσμοί συγγένειας, κοινά συμφέροντα, και η συμμαχία του NATO? και θα υπογραμμίσει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες της Ελλάδας να αναμορφώσει την οικονομία της και να προωθήσει την επιστροφή της στην ευημερία.

    »Ο Πρόεδρος αναμένει να συζητήσει με τον Πρωθυπουργό ένα ευρύ φάσμα [θεμάτων] αμοιβαίου ενδιαφέροντας και προκλήσεων, περιλαμβανομένων της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας, της Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Εταιρικής Σχέσης, της περιφερειακής συνεργασίας, των κοινών προσπαθειών καταπολέμησης της τρομοκρατίας, των προοπτικών διευθέτησης στην Κύπρο, των εξελίξεων στη Βόρεια Αφρική, και της Συρίας».

    [06] Τηλεφώνημα για βόμβα στην κυπριακή Βουλή

    Η Κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων διέκοψε τη συνεδρίαση της μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας. Το τηλεφώνημα έκανε άνδρας στο γραφείο του προέδρου της Βουλής.

    Βουλευτές, προσωπικό της Βουλής και δημοσιογράφοι εξήλθαν του κτιρίου, προκειμένου πυροτεχνουργοί της αστυνομίας με ειδικό εξοπλισμό και εκπαιδευμένα σκυλιά να ερευνήσουν τους χώρους.

    Η αστυνομία έχει αποκλείσει τη λεωφόρο μπροστά από την είσοδο του κτιρίου της Βουλής.

    Τηλεφώνημα για βόμβα στα γραφεία της δέχτηκε και η εφημερίδα «Πολίτης».

    [07] Θέλει να είναι υποψήφιος στις εκλογές ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ

    Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι θέλει να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, αφού συναντήθηκε με τον Μεγάλο Δούκα Ερρίκο για να του ζητήσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

    «Θα ήθελα [να λάβω μέρος στις εκλογές], αλλά το κόμμα του θα πρέπει να το αποφασίσει αυτό», δήλωσε ο ηγέτης των χριστιανοδημοκρατών Γιούνκερ.

    «Παρουσίασα την κατάσταση στον Μεγάλο Δούκα από την δική μου οπτική γωνία, από την οπτική γωνία της κυβέρνησης», είπε ο Γιούνκερ. «Επαφίεται τώρα στον Μεγάλο Δούκα», πρόσθεσε αναφερόμενος στον αρχηγό του κράτους, «να λάβει την απόφασή του».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 July 2013 - 14:30:23 UTC