Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε καταλήψεις προχωρά από αύριο η ΠΟΕ - ΟΤΑ
  • [02] Περιουσιακά στοιχεία και δαπάνες θα ελέγχει η εφορία
  • [03] Όλες οι μεγάλες συστημικές τράπεζες υπέβαλαν προσφορά για το ΤΤ
  • [04] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τα στρατόπεδα Αουσβιτς και Μπιρκενάου
  • [05] Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον Σίμο Κεδίκογλου
  • [06] Βρέφος βρέθηκε νεκρό σε ψυγείο
  • [07] Οριστική λύση στο πρόβλημα των καθυστερήσεων στην απονομή της σύνταξης δίνει η ψηφιοποίηση υπηρεσιών του ΙΚΑ
  • [08] Συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την ΑΔΕΔΥ
  • [09] Σύντομα οι μειώσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ στη μέση τάση
  • [10] Το ΔΝΤ αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις του για τη γερμανική οικονομία
  • [11] Ο Standard & Poor's υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ιταλίας
  • [12] Είκοσι μία παραγωγές περιλαμβάνει το ρεπερτόριο της προσεχούς σεζόν του Εθνικού θεάτρου

  • [01] Σε καταλήψεις προχωρά από αύριο η ΠΟΕ - ΟΤΑ

    Κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη, με καταλήψεις δημαρχείων και άλλων υπηρεσιών.

    Συγχρόνως, για αύριο έχει συγκληθεί γενική συνέλευση στις 10 το πρωί, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη μορφή και την έκταση των κινητοποιήσεων.

    Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα καλύπτει τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίζονται από τους κατά τόπους συλλόγους εργαζομένων.

    Το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ τη Δευτέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Σύνταγμα.

    Συγχρόνως, η ΠΟΕ-ΟΤΑ πρόκειται να προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο.

    Το ίδιο καλεί να κάνει η ΚΕΔΕ αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου, τις οποίες καλεί να συμμαχήσουν όλες μαζί σε ένα κοινό μέτωπο.

    [02] Περιουσιακά στοιχεία και δαπάνες θα ελέγχει η εφορία

    Αναλυτικά στοιχεία για όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία και για τις δαπάνες διαβίωσής τους θα πρέπει να υποβάλλουν στην εφορία οι φορολογούμενοι, επιτηδευματίες ή μη που θα ελέγχονται με βάση τις έμμεσες τεχνικές ελέγχου.

    Εγκύκλιος του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων Χάρη Θεοχάρη παρέχει οδηγίες προς τις εφορίες σχετικά με την διαδικασία των ελέγχων. Έτσι όπως διευκρινίζεται οι φορολογούμενοι θα καλούνται με επιστολή της εφορίας να συμπληρώσουν δύο έντυπα.

    Το πρώτο είναι το έντυπο με όλα τα διαθέσιμα περιουσιακά τους στοιχεία. Θα παρέχουν αναλυτική κατάσταση των στοιχείων αυτών καθώς και τα αποδεικτικά στοιχεία των δαπανών που σχετίζονται με αυτά. Και το δεύτερο είναι το ερωτηματολόγιο με τον τρόπο διαβίωσή τους και των υποχρεώσεων τους (δαπάνες κ.ά).

    Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο αν οι ελεγχόμενοι δεν συνεργάζονται με την εφορία θα πληρώνουν πρόστιμο από 1.000 ως 50.000 ευρώ.

    Με άλλη εγκύκλιο του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων ορίζεται ότι θα γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος στο το 2% των δηλώσεων που υπέβαλαν οι επαγγελματίες το 2012 και αφορούν τα εισοδήματα του 2011.

    [03] Όλες οι μεγάλες συστημικές τράπεζες υπέβαλαν προσφορά για το ΤΤ

    Όλες οι μεγάλες συστημικές τράπεζες υπέβαλαν τελικά προσφορά για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχει θέσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

    Πιο συγκεκριμένα η Alpha Bank και η Eurobank με επίσημες ανακοινώσεις αναφέρουν ότι υπέβαλαν δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας του 100% των μετοχών του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

    Από την πλευρά της η Εθνική Τράπεζα επιβεβαιώνει ότι υπέβαλε και αυτή προσφορά για την απόκτηση του Νέου ΤΤ, ενώ και η Τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με πληροφορίες υπέβαλε προσφορά για την απόκτηση του ΤΤ.

    Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση και μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

    Εξάλλου, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα που φέρουν την διευθύνουσα σύμβουλο του Ταμείου Αναστασία Σακελλαρίου να έχει υποβάλει την παραίτησή της.

    [04] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τα στρατόπεδα Αουσβιτς και Μπιρκενάου

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επισκέφθηκε σήμερα, δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψής του στη Πολωνία, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο 'Αουσβιτς και στο Μπιρκενάου, έξω από την Κρακοβία.

    Ο κ. Παπούλιας και η ελληνική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκαν, από τον διευθυντή του Μουσείου, στα κτίρια 4 και 5 του στρατοπέδου στο Αουσβιτς, όπου ο Πρόεδρος είδε συγκινημένος τα σημάδια της φρίκης του Ολοκαυτώματος.

    Αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των θυμάτων και επισκέφθηκε το κρεματόριο, όπου υπέγραψε στο βιλίο των επισκεπτών:«Τιμώ με την παρουσία μου τις χιλιάδες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας. Μεταξύ αυτών και χιλιάδες συμπολίτες μου».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν μεταβεί, με ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, στο γειτονικό στρατόπεδο του Μπιρκενάου, συγκλονισμένος από τη ναζιστική θηριωδία αποδοκίμασε τους θυσιώτες των ναζιστικών φρικαλαιοτήτων:

    «Όσες φορές ακουμπάει κανένας αυτό το «τείχος του θανάτου» γεμίζει από ντροπή για το κατρακύλισμα του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Χρέος όλων μας είναι να μην καθίσει η σκουριά πάνω σ' αυτό το τραγικό ιστορικό γεγονός της ναζιστικής βαρβαρότητας. Όποιοι αρνούνται τη μεγάλη αυτή θυσία των χιλιάδων ευρωπαίων πολιτών, δεν μπορεί να συγκαταλέγονται μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Πρέπει να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη αυτού που ζήσαμε σήμερα. Έτσι μονάχα θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ίσως μια νέα επέλαση αντιδημοκρατικών δυνάμεων».

    [05] Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον Σίμο Κεδίκογλου

    «Αυτός που βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος» αναφέρει απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Σίμο Κεδίκογλου για το σχόλιο που έκανε σχετικά με την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Χαλκίδα και προσθέτει:

    «Αντί να σχολιάζει κάθε τρεις και λίγο τις δηλώσεις του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ας ασχοληθεί λίγο και με την παρουσίαση του κυβερνητικού έργου και ας βρει λίγο χρόνο να μετρήσει πόσες επιχειρήσεις και εργοστάσια έχουν κλείσει επί της κυβέρνησής του».

    [06] Βρέφος βρέθηκε νεκρό σε ψυγείο

    Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ένα βρέφος τριών μηνών, το οποίο βρέθηκε νεκρό στο Αλεποχώρι Τριταίας στην Αχαΐα, εξετάζουν ιατροδικαστής και Αστυνομία.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, το βρέφος βρέθηκε σήμερα το απόγευμα νεκρό μέσα σε ψυγείο που βρίσκεται στην αποθήκη που διατηρεί η οικογένεια του στην κοινότητα. Το βρέφος βρήκε νεκρό ο πατέρας του και έσπευσε να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Αξιωματικοί της Αστυνομίας που μετέβησαν στην κοινότητα, άρχισαν να ερευνούν τους χώρους και να λαμβάνουν κατάθεση από μέλος της οικογένειας.

    Πάντως, η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να δώσει απαντήσεις για το τι ακριβώς προκάλεσε τον θάνατο του βρέφους και πριν πόσες ημέρες συνέβη.

    [07] Οριστική λύση στο πρόβλημα των καθυστερήσεων στην απονομή της σύνταξης δίνει η ψηφιοποίηση υπηρεσιών του ΙΚΑ

    Οριστική λύση στο θέμα των καθυστερήσεων στην απονομή των συντάξεων και μεγαλύτερες δυνατότητες στους ελέγχους για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και γενικότερη βελτίωση των λειτουργικών δυνατοτήτων παρέχει στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), η ένταξη 6 έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση του ΕΣΠΑ 2007-2013», σύμφωνα με τη Διοίκηση του Ιδρύματος.

    Ειδικότερα, με την ένταξη των έργων, αναμένεται να δοθεί οριστική λύση στην καθυστέρηση απόδοσης των συντάξεων.

    Τα έργα που έχουν ενταχθεί είναι τα εξής:

    - Διασφάλιση της ασφάλειας των πληροφοριών, του λογισμικού και των υποδομών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την εξασφάλιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες και επιχειρήσεις

    - Επιχειρησιακός Σχεδιασμός και Πληροφοριακό Σύστημα Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ)

    - Έκδοση σύνταξης σε μία ημέρα

    - Καταπολέμηση της Εισφοροδιαφυγής και Εισφοροαποφυγής στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

    - Αξιοποίηση Ακίνητης Περιουσίας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και Ανάπτυξη Συστήματος Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας

    - Οργανωτική Αναδιοργάνωση και Λειτουργικός Ανασχεδιασμός του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και Ανάπτυξη Συστήματος Διοικητικής Πληροφόρησης.

    Στο ίδιο πρόγραμμα έχει ενταχθεί και η ψηφιοποίηση της ασφαλιστικής ιστορίας για τα προγενέστερα του 2002 έτη.

    [08] Συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την ΑΔΕΔΥ

    Συνάντηση είχε σήμερα το μεσημέρι η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός και η υφυπουργός ενημέρωσαν την ΑΔΕΔΥ για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας και τη συμφωνία που επετεύχθη για την κινητικότητα των υπαλλήλων στο Δημόσιο.

    Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ σε νέα συνάντηση, την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συζητήσουν για το σχέδιο νόμου «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις».

    [09] Σύντομα οι μειώσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ στη μέση τάση

    Πολύ σύντομα η ΔΕΗ θα υπογράψει νέες, μειωμένες συμβάσεις με τους μεγάλους καταναλωτές στη Μέση Τάση, ενώ οριστικοποιείται η δυνατότητα διακοψιμότητας για την Υψηλή Τάση, με την οποία επιτυγχάνουμε μεγάλη εξοικονόμηση και ενίσχυση της παραγωγής από την μεγάλη βιομηχανία.

    Αυτό επεσήμανε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Ο κ. Παπαγεωργίου εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μετά την πρόσφατη απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας στη Χαμηλή Τάση, δεν υπήρξε καμία απολύτως αύξηση για τους καταναλωτές. Ο υφυπουργός παρουσίασε επίσης τις αλλαγές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ειδικότερα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που προωθεί η κυβέρνηση και επεσήμανε ότι στόχος είναι να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχείρηση, η ελληνική βιομηχανία, και φυσικά η ΔΕΗ που είναι πυλώνας της αγοράς ενέργειας, αλλά και να τονωθεί ο ανταγωνισμός στην παραγωγή και την προμήθεια ηλεκτρισμού.

    [10] Το ΔΝΤ αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις του για τη γερμανική οικονομία

    Στο 0,3% από 0,6% αναθεώρησε την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της οικονομίας της Γερμανίας το 2013 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεσή του, η οποία δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα στην Ουάσιγκτον.

    Σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ, η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να ξοδέψει περισσότερα χρήματα και να μην φρενάρει την ανάπτυξη μέσω προγραμμάτων λιτότητας καθώς δεν είναι απαραίτητη η εφαρμογή περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής, όπως σημειώνεται.

    Όπως τόνισε μάλιστα ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ, η επιβράδυνση οφείλεται εν μέρει και στις απαισιόδοξες προοπτικές για το μέλλον, λόγω της κρίσης στην Ευρωζώνη.

    [11] Ο Standard & Poor's υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ιταλίας

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε πριν από λίγο το κρατικό αξιόχρεο της Ιταλίας κατά μία βαθμίδα, σε BBB, με αρνητική προοπτική.

    [12] Είκοσι μία παραγωγές περιλαμβάνει το ρεπερτόριο της προσεχούς σεζόν του Εθνικού θεάτρου

    Είκοσι μία παραγωγές (μαζί με τέσσερις επαναλήψεις από την περασμένη σεζόν), στις σκηνές του κτιρίου Τσίλερ (Κεντρική, Νέα, Επί πλαγίας) και του Rex (Κοτοπούλη, παιδική-Παξινού, Νεανική), όπου θα δουλέψουν σκηνοθέτες κάθε γενιάς με έμφαση στη νεότερη, περιλαμβάνει το ρεπερτόριο της πρώτης κρατικής σκηνής για την ερχόμενη χρονιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι από τη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του, Σωτήρης Χατζάκης.

    Τσιάνος, Κονιόρδου, Μαστοράκης, Μπέζος, Φιλιππίδης, Λαζόπουλος, Καραθάνος, Βαφέας, Μπαξεβάνη, Κορδέλλας Καρατζάς, Ξάφης, Λυγίζος, Ευαγγελάτου είναι μερικά από τα ονόματα που θα σκηνοθετήσουν την επόμενη χρονιά στο Εθνικό θέατρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 July 2013 - 18:30:25 UTC