Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το πλαίσιο κινητικότητας και απολύσεων στη Δημόσια Διοίκηση
  • [02] Εκτιμήσεις ΙΟΒΕ για ύφεση στο -4,8% με -5% και ανεργία στο 27,8%
  • [03] Για τη δημιουργία ανεξάρτητης και παραγωγικότερης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, έκανε λόγο ο Π. Καψής
  • [04] Η ανεργία αποτελεί την πρώτη ανησυχία στην Ευρώπη
  • [05] «Θετικό σημάδι η έναρξη διαπραγματεύσεων για ζώνη ελεύθερου εμπορίου»
  • [06] Ένοχος για την έκρηξη στο Μαρί κρίθηκε ο πρώην υπουργός Άμυνας Κ. Παπακώστας
  • [07] Κάποτε ίσως και να πετάμε με αεροπλάνα που βγήκαν από 3D...εκτυπωτή

  • [01] Το πλαίσιο κινητικότητας και απολύσεων στη Δημόσια Διοίκηση

    Ανακοινώθηκε, επισήμως, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η σύνθεση του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης που θα μπει σε καθεστώς κινητικότητας έως το τέλος του μήνα, οι αριθμοί των υπαλλήλων που θα μπουν σε κινητικότητα έως το τέλος του χρόνου και ο αριθμός των υπαλλήλων που θα απολυθούν τη διετία 2013- 2014.

    Όπως ανακοινώθηκε, εξασφαλίστηκε παράταση στην ολοκλήρωση του πρώτου κύματος της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2013, με την πρόβλεψη ότι η κινητικότητα 4.200 θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου 2013. Ο μέγιστος χρόνος παραμονής στο καθεστώς της κινητικότητας περιορίζεται από τους 12 μήνες που είναι σήμερα, σε οκτώ μήνες.

    Εν τω μεταξύ, κλειστοί παραμένουν και σήμερα οι δήμοι της χώρας. Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι δημοτικοί αστυνομικοί.

    [02] Εκτιμήσεις ΙΟΒΕ για ύφεση στο -4,8% με -5% και ανεργία στο 27,8%

    Στην περιοχή του 4,8-5%, θα διαμορφωθεί το 2013 η ύφεση της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) οριακά υψηλότερη από ότι αναμενόταν στα τέλη της περασμένης χρονιάς και στις αρχές του 2013. Όπως αναφέρθηκε σήμερα, στη διάρκεια της παρουσίασης της τριμηνιαίας έκθεσης του ΙΟΒΕ για την ελληνική οικονομία, η συγκεκριμένη εκτίμηση για την ύφεση είναι ελαφρώς δυσμενέστερη από τις τελευταίες προβλέψεις διεθνών και εγχώριων φορέων (ΕΕ-ΔΝΤ:-4,2%, ΟΟΣΑ:-4,8%).

    Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η υψηλή ύφεση και στα επόμενα τρίμηνα του 2013 θα επιφέρει συνέχιση της ανόδου της ανεργίας, μάλλον με χαμηλότερο ρυθμό από ότι στο πρώτο τρίμηνο φέτος. Τη διεύρυνσή της θα συγκρατήσει, ενδεχομένως και να ανακάμψει τους καλοκαιρινούς μήνες, η αυξημένη εποχική απασχόληση σε τουριστικές επιχειρήσεις λόγω της υψηλότερης σε σχέση με πέρυσι τουριστικής κίνησης από το εξωτερικό.

    [03] Για τη δημιουργία ανεξάρτητης και παραγωγικότερης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, έκανε λόγο ο Π. Καψής

    Την ελπίδα του για τη δημιουργία μιας τηλεόρασης «ανεξάρτητης από κυβερνητικές και κομματικές παρεμβάσεις και ταυτοχρόνως με λιγότερο προσωπικό και παραγωγικότερης» εξέφρασε ο αρμόδιος για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση υφυπουργός Παντελής Καψής, μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο 3SAT, συνεργατικό φορέα του ZDF, της δημόσιας αυστριακής τηλεόρασης ORF και της ελβετικής ραδιοφωνίας-τηλεόρασης SRG-SSR.

    Διαβάστε επίσης:

    Π. Καψής: «Πρόθεσή μου η αναμόρφωση της δημόσιας τηλεόρασης με τη συμβολή των εργαζομένων της»

    [04] Η ανεργία αποτελεί την πρώτη ανησυχία στην Ευρώπη

    Ο αγώνας κατά της ανεργίας είναι η κύρια αποστολή που αναθέτουν οι Ευρωπαίοι στις κυβερνήσεις τους, ακόμη και στις χώρες που παρουσιάζουν χαμηλό ποσοστό ανέργων, όπως η Γερμανία, σύμφωνα με μια διεθνή μελέτη του ινστιτούτου GfK Verein που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Με 37%, η αντιμετώπιση της ανεργίας είναι και φέτος η πιο συχνή απάντηση στην ερώτηση "ποιοι είναι, κατά τη γνώμη σας, οι πιο επείγοντες στόχοι που πρέπει να επιτύχει η χώρα σας;" η οποία τέθηκε σε 13.300 πρόσωπα σε 12 ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο της έρευνας αυτής με τίτλο "Οι προκλήσεις της Ευρώπης 2013".

    Εννέα χώρες (η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πολωνία, η Αυστρία, η Βρετανία, το Βέλγιο και η Σουηδία) βάζουν την ανεργία στην κορυφή των ανησυχιών τους, αλλά με πολύ διαφορετικές βαθμολογίες. Στην Ισπανία και τη Γαλλία, 72% και 69% των ερωτηθέντων αντιστοίχως ανέφεραν αυθόρμητα αυτό το πρόβλημα, έναντι 24% στη Βρετανία, για παράδειγμα.

    [05] «Θετικό σημάδι η έναρξη διαπραγματεύσεων για ζώνη ελεύθερου εμπορίου»

    «Θετικό σημάδι» χαρακτήρισε την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το ελεύθερο εμπόριο μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τόνισε το ενδιαφέρον του Βερολίνου για στενή διατλαντική συνεργασία.

    Η καγκελάριος Μέρκελ τόνισε ότι η συνεργασία Ευρώπης - Αμερικής θα ενισχυθεί σημαντικά με την τελική συμφωνία, οι διαπραγματεύσεις για την οποία ξεκίνησαν χθες στην Ουάσιγκτον, αλλά στην σκιά των αποκαλύψεων για παρακολουθήσεις της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), σε βάρος συμμάχων χωρών ? ακόμη και της ίδιας της κας Μέρκελ.

    [06] Ένοχος για την έκρηξη στο Μαρί κρίθηκε ο πρώην υπουργός Άμυνας Κ. Παπακώστας

    Αθώο για τη φονική έκρηξη στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου 2011, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι, έκρινε το Κακουργιοδικείο, που συνεδρίασε στη Λάρνακα, τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού.

    Αθώος κρίθηκε επίσης και ο τέως υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Σάββας Αργυρού.

    Αντίθετα, ο πρώην υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας βρέθηκε ένοχος στις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και συμπεριφοράς.

    Ένοχοι στην κατηγορία της πρόκλησης θανάτου, λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και συμπεριφοράς, κρίθηκαν επίσης ο πρώην διευθυντής και ο πρώην βοηθός διευθυντής της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Νικολάου και Χαράλαμπος Χαραλάμπους ατνίστοιχα, και ο τότε διοικητής της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) Ανδρέας Λοϊζίδης.

    [07] Κάποτε ίσως και να πετάμε με αεροπλάνα που βγήκαν από 3D...εκτυπωτή

    Σε μια εποχή καλπάζουσας τεχνολογίας, δεν θα πρέπει να μας ξαφνιάσει εάν σε 20 χρόνια από σήμερα πετάμε με αεροπλάνο που βγήκε από έναν 3D εκτυπωτή, όπως τόνισε ο καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης, διευθυντής του εργαστηρίου νανοτεχνολογίας LTFN στο ΑΠΘ, στο περιθώριο του πολυγεγονότος Nanotexnology που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 13 Ιουλίου. «Στην νανοτεχνολογία δεν υπάρχουν όρια, φραγμοί και ανυπέρβλητα εμπόδια»,επισήμανε ο ίδιος.

    Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας Coatema, Thomas Kolbusch, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι "η ιδέα της 3D εκτύπωσης είναι να σου δώσει την ελευθερία της σχεδίασης. Μπορεί οποιοσδήποτε να σχεδιάσει τη δική του κούπα και να την εκτυπώσει στο χρώμα που επιθυμεί".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 July 2013 - 12:30:24 UTC