Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οδηγίες του ΥΠΟΙΚ για τον τρόπο υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ
  • [02] Επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών σε ιστιοφόρο ανοιχτά της Κρήτης
  • [03] Σαγήνευσε το αθηναϊκό κοινό η Λάνα Ντελ Ρέι, στο Rockwave Festival
  • [04] Σε νέες διαδηλώσεις κάλεσε η Μουσουλμανική Αδελφότητα - Κοινοβουλευτικές εκλογές σε έξι μήνες
  • [05] Με χειρότερες νοητικές και σχολικές επιδόσεις τα παιδιά που κοιμούνται αργά
  • [06] Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα, σε Αττική και Εύβοια
  • [07] Η συλλογή ζωγραφικών έργων του Σωτήρη Φέλιου, σε Ναύπλιο και Σπάρτη

  • [01] Οδηγίες του ΥΠΟΙΚ για τον τρόπο υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ

    Αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ με βάση το νέο σύστημα που έχει τεθεί σε εφαρμογή δίνει με εγκύκλιο του ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο η χρεωστική περιοδική δήλωση μπορεί να υποβληθεί και να γίνει αποδεκτή εάν καταβληθεί ποσό τουλάχιστον δέκα ευρώ (10,00), για τις εμπρόθεσμες περιοδικές δηλώσεις που υποβάλλονται από 1.6. 2013 και τις εκπρόθεσμες περιοδικές δηλώσεις που υποβάλλονται από 1.7.2013. H καταληκτική προθεσμία για την υποβολή των χρεωστικών δηλώσεων είναι η 20η ημέρα που ακολουθεί τη φορολογική περίοδο και όχι η 26η που ήταν σε ισχύ έως σήμερα.

    Στην περίπτωση εμπρόθεσμης δήλωσης, το υπόλοιπο ποσό καταβάλλεται σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση ισούται με το πενήντα τοις εκατό (50%) του χρεωστικού υπολοίπου αφού αφαιρεθεί το ποσό που καταβλήθηκε με την υποβολή της δήλωσης και αυτή καταβάλλεται έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα για τις δημόσιες υπηρεσίες του μήνα υποβολής της δήλωσης. Η δεύτερη δόση ισούται με το υπόλοιπο πενήντα τοις εκατό (50%) του χρεωστικού υπολοίπου, προσαυξημένο κατά δύο τοις εκατό και καταβάλλεται έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα για τις δημόσιες υπηρεσίες του επόμενου μήνα από αυτόν που υποβλήθηκε η δήλωση. Τα ποσά των δόσεων που δεν καταβάλλονται καθίστανται ληξιπρόθεσμα την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του μήνα κατά τον οποίο είναι πληρωτέα εκάστη δόση.

    Σημειώνεται ότι εφόσον με την υποβολή της δήλωσης καταβάλλεται ποσό που καλύπτει ή υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%) του χρεωστικού υπολοίπου δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής ποσού στο τέλος του μήνα υποβολής της δήλωσης και το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό καταβάλλεται στο τέλος του επόμενου μήνα από αυτόν που υποβλήθηκε η δήλωση προσαυξημένο κατά δύο τοις εκατό (2%).

    [02] Επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών σε ιστιοφόρο ανοιχτά της Κρήτης

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης περίπου 130 αλλοδαπών που επιβαίνουν σε ιστιοφόρο το οποίο κινδυνεύει λόγω εισροής υδάτων κοντά το Κουφονήσι της Ιεράπετρας Λασιθίου.

    Το ιστιοφόρο, το οποίο πλέει νοτιοανατολικά της Κρήτης 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά από το Κουφονήσι, περίπου στις 6 το πρωί, εξέπεμψε σήμα κινδύνο για εισροή υδάτων.

    'Αμεσα σήμανε συναγερμός και έχει στηθεί επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν ένα σκάφος του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και παραπλέοντα σκάφη προκειμένου να διασωθούν οι επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο, οι οποίοι σύμφωνα με τις πρωτες πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους.

    [03] Σαγήνευσε το αθηναϊκό κοινό η Λάνα Ντελ Ρέι, στο Rockwave Festival

    Σαγήνευσε το αθηναϊκό κοινό η Αμερικανή τραγουδίστρια/τραγουδοποιός Λάνα Ντελ Ρέι κατά τη χθεσινή της εμφάνιση στο Terra Vibe Park στη Μαλακάσα και στο πλαίσιο του Rockwave Festival.

    Σεμνή και άκρως ατμοσφαιρική, βγήκε στη σκηνή με ένα μίνι φόρεμα, όχι ξανθιά -όπως τη γνωρίσαμε όταν πρωτοβγήκε, αλλά καστανή και τραγούδησε για παραπάνω από μία ώρα, με το κοινό να τραγουδά μαζί της όλα της τραγούδια. Ενθουσιασμένη και πολύ ευτυχισμένη που βρέθηκε «στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου» δήλωσε, ενώ αμέσως μετά το πρώτο της τραγούδι κατέβηκε στο κοινό και υπέγραψε πολλά αυτόγραφα.

    Ερμήνευσε όλες τις μεγάλες τις επιτυχίες της, δυο διασκευές με έκπληξη το «Knocking on heaven's door» αλλά και το πιο πρόσφατο τραγούδι της «Young and Beautiful», για το οποίο είπε: «Δυστυχώς όταν κάνω περιοδεία δεν γράφω καινούρια τραγούδια, πρόλαβα όμως να γράψω αυτό εδώ, για την ταινία Great Gatsby».

    [04] Σε νέες διαδηλώσεις κάλεσε η Μουσουλμανική Αδελφότητα - Κοινοβουλευτικές εκλογές σε έξι μήνες

    Η Μουσουλμανική Αδελφότητα και οι ισλαμιστές σύμμαχοί της κάλεσαν σε νέες διαδηλώσεις σήμερα, καθώς χθες51 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Κάιρο όταν άνδρες του στρατού και της αστυνομίας άνοιξαν πυρ εναντίον υποστηρικτών του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τις ένοπλες δυνάμεις. Οι υποστηρικτές του ισλαμιστή προέδρου επέρριψαν την ευθύνη στο στρατό για τη σφαγή έξω από το αρχηγείο της Ρεπουμπλικανικής φρουράς όπου πιστεύεται ότι κρατείται ο πρώην πρόεδρος, που ανατράπηκε την Τετάρτη. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του αμύνθηκαν όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στο στρατόπεδο.

    Ο Λευκός Οίκος κάλεσε όλες τις πλευρές στην Αίγυπτο σε «αυτοσυγκράτηση» και να «αποφύγουν να προβαίνουν σε προκλήσεις», ωστόσο προς το παρόν δεν διακόπτει τη βοήθεια προς την Αίγυπτο.Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν «καταδίκασε» τις βιαιότητες που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον πενήντα ανθρώπων τη Δευτέρα στην Αίγυπτο και απαίτησε αμερόληπτη έρευνα για να εντοπιστούν οι ένοχοι, ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Μάρτιν Νεσίρκι.

    Στην Αίγυπτο θα διεξαχθούν νέες βουλευτικές εκλογές μόλις τροποποιηθεί το υπό αναστολή σύνταγμά, το οποίο είχε εγκριθεί σε δημοψήφισμα που διεξήγαγε η ισλαμική κυβέρνηση του Μοχάμεντ Μόρσι, ανέφερε τη Δευτέρα η μεταβατική προεδρία της χώρας. Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση το χρονοδιάγραμμα για τις νέες εκλογές θα μπορούσε να οριστεί σε περίπου έξι μήνες πιθανότατα πριν από το 2014.

    Στο μεταξύ, ένα νέο πολιτικό πρόσωπο εμφανίζεται ως φαβορί για να καταλάβει τη θέση του μεταβατικού- προσωρινού πρωθυπουργού. Μετά τον πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι του οποίου η υποψηφιότητα πάγωσε μετά από αντιδράσεις των ισλαμιστών, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Σαμίρ Ραντουάν φέρεται τώρα ως ο επικρατέστερος για μεταβατικός πρωθυπουργός, ανέφεραν τη Δευτέρα, ανώτερες πολιτικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Ρόιτερς.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος, Μπ. Γεωργίκος

    [05] Με χειρότερες νοητικές και σχολικές επιδόσεις τα παιδιά που κοιμούνται αργά

    Τα μικρά παιδιά που δεν ακολουθούν κάποια ρουτίνα στον ύπνο τους, αλλά πέφτουν να κοιμηθούν αργά (μετά τις 9 το βράδυ) και σε ακανόνιστες ώρες, έχουν χειρότερες νοητικές και σχολικές επιδόσεις σε σχέση με όσα κοιμούνται πιο νωρίς και σε σχετικά σταθερές ώρες, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη διαπίστωσε ότι η επίπτωση είναι μεγαλύτερη για τα κορίτσια από ό,τι για τα αγόρια.

    Οι ερευνητές του University College του Λονδίνου, με επικεφαλής την καθηγήτρια Αμάντα Σάκερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό για θέματα επιδημιολογίας "Journal of Epidemiology and Community Health", σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Γκάρντιαν», εκτιμούν ότι ο άτακτος και ελλιπής ύπνος μπορεί να επιδράσει αρνητικά στην ανάπτυξη και την «πλαστικότητα» του εγκεφάλου των μικρών παιδιών.

    Η ακριβής ώρα που πάει ένα παιδί για ύπνο, δεν φαίνεται να έχει μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του, όμως η ανυπαρξία μιας «ρουτίνας ύπνου» είναι αυτή που έχει μεγαλύτερη επίπτωση. Πάντως η συνιστώμενη ώρα για τα μικρά παιδιά είναι να έχουν κοιμηθεί έως τις 20:30. Μια βασική αιτία για τον ακανόνιστο ύπνο των παιδιών είναι η παρακολούθηση τηλεόρασης τα βράδια, ιδίως όταν υπάρχει συσκευή μέσα στο υπνοδωμάτιό τους.

    [06] Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα, σε Αττική και Εύβοια

    Πολύ υψηλός, ο κίνδυνος πυρκαγιάς,σήμερα, στην Αττική και την Εύβοια, όπως προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

    Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για σήμερα Τρίτη, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την

    - περιφέρεια Αττικής (περιλαμβανομένης της περιοχής Τροιζηνίας) και την

    - περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας (περιοχή Κύμης- Αλιβερίου).

    Οι κρατικές υπηρεσίες και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης αυτών των περιοχών έχουν ενημερωθεί από τη Γενική Γραμματεία να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

    Παράλληλα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, να μην πετούν αναμμένα τσιγάρα, να μην κάψουν ξερά χόρτα και κλαδιά, να μην χρησιμοποιήσουν μηχανήματα που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

    Στην περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή τους πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική, στο 199.

    [07] Η συλλογή ζωγραφικών έργων του Σωτήρη Φέλιου, σε Ναύπλιο και Σπάρτη

    Μια δροσερή αύρα πολιτισμού θα φυσήξει αυτές τις μέρες στο Ναύπλιο και τη Σπάρτη, με δύο εκθέσεις έργων από τη Συλλογή του Σωτήρη Φέλιου, στα αντίστοιχα παραρτήματα της Εθνικής Πινακοθήκης. Συνολικά 80 παραστατικά ανθρωποκεντρικά έργα 24 Ελλήνων ζωγράφων θα περιμένουν τους επισκέπτες στο Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου στο Ναύπλιο (13 Ιουλίου έως 14 Οκτωβρίου) και στο παράρτημα της Σπάρτης (Κουμαντάρειος Πινακοθήκη, 19 Ιουλίου έως 14 Οκτωβρίου).

    Στην έκθεση του Ναυπλίου πρωταγωνιστεί το ανθρώπινο σώμα μέσα από τις «Σωματογραφίες» σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών. «Η γενιά του 80», που αποτελεί τον πυρήνα της Συλλογής του Σωτήρη Φέλιου, είναι το θέμα της έκθεσης στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη της Σπάρτης.

    Το συλλεκτικό πάθος του Σωτήρη Φέλιου και η πίστη του στην ελληνική ζωγραφική δεν τον πτοούν, παρά την κρίση, να παρουσιάζει τη συλλογή του στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια η συλλογή παρουσιάστηκε στην Κωνσταντινούπολη, τη Βενετία και πέρυσι στη Ρώμη και εντός του 2014 προγραμματίζεται η επόμενη έξοδός της σε δύο μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 July 2013 - 6:30:23 UTC