Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] K. Παπούλιας: Με τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες να αντιμετωπίσουμε την κρίση
  • [02] Άρχισαν οι συνομιλίες για την διμερή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ
  • [03] «Συντονισμένη δράση» από την ευρωζώνη ζητά το ΔΝΤ για να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη

  • [01] K. Παπούλιας: Με τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες να αντιμετωπίσουμε την κρίση

    Τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες που συνδέουν όχι μόνο την Ελλάδα και την Πολωνία αλλά όλες τις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, για την αντιμετώπιση της κρίσης, προέβαλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην αντιφώνησή του προς τον Πολωνό ομόλογό του, Μπρόνισλαβ Κομορόσφσκι, στο επίσημο δείπνο που του παρέθεσε απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο της Βαρσοβίας.

    Ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε τον κ. Κομορόφσκι για την υποστήριξη του προς την Ελλάδα σχετικά με το πρόβλημα της αντιμετώπισης της λαθραίας εισόδου μεταναστών σε ευρωπαϊκό έδαφος, μέσω της συμμετοχής της χώρας του στους αντίστοιχους μηχανισμούς.

    Παράλληλα, επεσήμανε ως παράδειγμα για όλη την Ευρώπη τη συνετή οικονομική πολιτική που ακολουθεί η Πολωνία εν μέσω της οικονομικής κρίσης. «Είναι μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι μέσα σε κλίμα στασιμότητος που ταλανίζει ολόκληρη την Ευρώπη, χάρις στην οικονομική πολιτική που εφαρμόσατε με σύνεση, παραμείνατε σχεδόν αλώβητοι στις συνέπειες της κρίσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υπενθύμισε ότι η υποβολή αίτησης για ένταξη της Πολωνίας στην Ε.Ε. έγινε επί ελληνικής προεδρίας το 1994, όταν ήταν ο ίδιος υπουργός των Εξωτερικών και ότι η υπογραφή της συμφωνίας για την ένταξη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 2003, πάλι επί ελληνικής προεδρίας.

    Επίσης, ο Κάρολος Παπούλιας σημείωσε την επιδίωξη για ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών μέσω της οικονομικής δραστηριότητας Ελλήνων και Πολωνών επιχειρηματιών με την εκατέρωθεν πραγματοποίηση επενδύσεων. «Στηρίζουμε αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες, όπως επίσης προσδοκούμε την αύξηση του όγκου του διμερούς εμπορίου. Είμαι σίγουρος ότι οι επαφές που έλαβαν χώρα στη διάρκεια της επισκέψεως θα συμβάλλουν θετικά προς αυτή την κατεύθυνση» είπε ο κ. Παπούλιας και εξήρε την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας συνεργασίας στον Πολιτισμό και την Παιδεία.

    [02] Άρχισαν οι συνομιλίες για την διμερή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισαν σήμερα τις συνομιλίες τους για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, παραμερίζοντας για την ώρα την ατμόσφαιρα δυσπιστίας που δημιούργησαν οι αποκαλύψεις σχετικά με το ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατασκόπευαν ευρωπαϊκούς θεσμούς και κυβερνήσεις κρατών μελών της ΕΕ.

    Το γραφείο του εκπροσώπου των ΗΠΑ για εμπορικά θέματα επιβεβαίωσε ότι οι συνομιλίες έχουν αρχίσει στην Ουάσινγκτον. Οι συνομιλίες με στόχο τη σύναψη μιας συμφωνίας για την διατλαντική εμπορική και επενδυτική σχέση (Transatlantic Trade & Investment Partnership, TTIP) αποτελούσαν το αντικείμενο προετοιμασιών που γίνονταν εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη ζώνη ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών του κόσμου, γεγονός που θα σημάνει την κατάργηση των δασμών οι οποίοι κατά μέσον όρο φτάνουν το 4% και την εναρμόνιση του κανονιστικού πλαισίου εκατέρωθεν οι ασυμφωνίες του οποίου προσκόπτουν σήμερα τις εμπορικές συναλλαγές.

    [03] «Συντονισμένη δράση» από την ευρωζώνη ζητά το ΔΝΤ για να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη

    Οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ευρωζώνης πρέπει να αναλάβουν συντονισμένη δράση για να αναζωογονηθεί η οικονομική ανάπτυξη, ανέφερε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε μια κατ' ασυνήθιστο τρόπο έντονα διατυπωμένη ανακοίνωσή του, στην οποία έκανε λόγο περί της «ανάγκης» να αναταχθούν οι ισολογισμοί των τραπεζών, να προωθηθεί η τραπεζική ένωση και να τονωθεί η ζήτηση.

    «Η ανάπτυξη παραμένει ασθενική και η ανεργία παραμένει σε ιστορικά υψηλά [επίπεδα]. Είναι κεφαλαιώδους σημασίας το να υπάρξουν συντονισμένες πολιτικές δράσεις για να αποκατασταθεί η υγεία του χρηματοπιστωτικού τομέα και να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση», ανέφερε το ΔΝΤ στην τακτική αξιολόγησή του για την οικονομία της ευρωζώνης. «Οι κεντρόφυγες δυνάμεις σε όλη την ευρωζώνη παραμένουν ισχυρές και επιβραδύνουν την ανάπτυξη παντού», ανέφερε το Ταμείο στην ανακοίνωσή του που εκδόθηκε μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στην οποία ήταν παρούσα η γενική του διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ.

    Το ΔΝΤ επισήμανε ότι η εφαρμοζόμενη δημοσιονομική προσαρμογή και τα επίπεδα-ρεκόρ της ανεργίας απειλούν «την προοπτική της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης» στην ευρωζώνη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 July 2013 - 20:30:22 UTC