Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Ντάισελμπλουμ: Η δόση θα καταβληθεί ενδεχομένως τμηματικά
  • [02] Εν μέσω συγκεντρωμένων εργαζόμενων στους ΟΤΑ η συνάντηση με την ΚΕΔΕ
  • [03] «Μεθόδευση» του Άκη Τσοχατζόπουλου υπέρ της γερμανικής HDW, υποστηρίζει η Πολιτική Αγωγή
  • [04] Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ
  • [05] «Η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί ταχύτατα προς την οικονομική και πολιτική της ενοποίηση»
  • [06] Σχόλιο του ΚΚΕ για τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ

  • [01] Γ.Ντάισελμπλουμ: Η δόση θα καταβληθεί ενδεχομένως τμηματικά

    Στο ενδεχόμενο η επόμενη δόση των 8,1 δισ. ευρώ να καταβληθεί στην Ελλάδα σε υποδόσεις αναφέρθηκε ο επικεφαλής της ευρωζώνης Γιερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

    Θα ακούσουμε την τρόικα για τη συμφωνία που σημειώθηκε σε τεχνικό επίπεδο με την Ελλάδα και επί της βάσης αυτής θα εξετάσουμε πότε και πως θα εκταμιευθεί η δόση, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

    Ο Γ. Ντάισελμπλούμ τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα να καταβληθεί η δόση τμηματικά σε υποδόσεις, αν αυτό είναι «αναγκαίο και μπορεί να βοηθήσει», κάτι το οποίο θα αποφασιστεί με βάση την εισήγηση της τρόικας.

    [02] Εν μέσω συγκεντρωμένων εργαζόμενων στους ΟΤΑ η συνάντηση με την ΚΕΔΕ

    Χιλιάδες εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκηση βρίσκονται αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιάννη Μιχελάκη και Κυριάκο Μητσοτάκη, με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    Η συνάντηση γίνεται με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να ενταχθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πρόγραμμα της κινητικότητας.

    Εν τω μεταξύ, η ΚΕΔΕ θα ζητήσει να γίνει σωστή αξιολόγηση σε όλους τους φορείς του δημοσίου τομέα, κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Εσωτερικών, Ι. Μιχελάκη, στην οποία θα παραβρεθεί και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης.

    Όπως υποστηρίχθηκε από το προεδρείο της ΚΕΔΕ, κατά την παρουσίαση έρευνας για την εικόνα της κοινής γνώμης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, «συνιστά μνημονιακή υποχρέωση η αξιολόγηση σε όλους τους φορείς του δημοσίου τομέα». Ωστόσο, καταγγέλθηκε ότι η αξιολόγηση αυτή δεν έχει γίνει. Αναφέρθηκε επίσης, ότι σε υπουργεία, αξιολογήσεις έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλα λειτουργούν σωστά, ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται υπό αυστηρούς, συνεχείς ελέγχους εδώ και δύο χρόνια.

    [03] «Μεθόδευση» του Άκη Τσοχατζόπουλου υπέρ της γερμανικής HDW, υποστηρίζει η Πολιτική Αγωγή

    «Μεθόδευση» του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, προκειμένου να επιλεγεί για την κατασκευή των υποβρυχίων η γερμανική εταιρία HDW, υποστήριξε ότι προκύπτει από έγγραφα που προσκόμισε στη δίκη για τις «παράνομες αμοιβές» από εξοπλιστικά προγράμματα, η Πολιτική Αγωγή.

    Οι συνήγοροι του Δημοσίου υποστήριξαν ότι υπήρξε «πολύ συγκεκριμένη μεθόδευση» από τον κατηγορούμενο πρώην υπουργό, ώστε «να πάμε με νομότυπους τρόπους στην υπογραφή των συμβάσεων», προκαλώντας την αντίδραση τόσο του κ. Τσοχατζόπουλου όσο και του συγκατηγορούμενού του πρώην διευθυντή εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκου.

    Ηυπεράσπιση του πρώην υπουργού αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς της πλευράς του Δημοσίου. Ο εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού, κ. Παγορόπουλος, αναρωτήθηκε: «Πώς είναι δυνατόν να πει ο Τσοχατζόπουλος, και να συνεργαστεί το ΚΥΣΕΑ, ας βάλουμε μπροστά τα Ναυπηγεία για να κάνουμε τη? ?δουλειά?;».

    Η διαδικασία συνεχίζεται.

    [04] Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ

    Ξεκίνησε σήμερα παρουσία του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και του υφυπουργού Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελή Καψή, στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ.

    Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα γίνει με την κανονική διαδικασία, ενώ ύστερα από ψηφοφορία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία να έχει ολοκληρωθεί την ερχόμενη Πέμπτη και σε δεύτερη ανάγνωση.

    Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν και οι φορείς που θα κληθούν αύριο το πρωί να εκφράσουν τις απόψεις τους επί του νομοσχεδίου.

    Έτσι, αύριο στις 12 το μεσημέρι, θα τοποθετηθούν εκπρόσωποι από ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΠΟΣΠΕΡΤ Ένωση Τεχνικών Κινηματογράφου ΜΜΕ, ΠΟΘΑ καθώς και ο καθηγητής Νίκος Αλεβιζάτος που είναι ένας εκ των συντακτών του σχετικού νομοσχεδίου.

    [05] «Η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί ταχύτατα προς την οικονομική και πολιτική της ενοποίηση»

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, Ανρί Μαλός είχε, στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης.

    Αντικείμενο της συζήτησης, στην οποία παραβρέθηκε και ο υπεύθυνος για ευρωπαϊκά θέματα της ΔΗΜΑΡ, Γεράσιμος Γεωργάτος, ήταν η δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και, ειδικότερα, οι συνθήκες ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας με αύξηση των θέσεων απασχόλησης.

    «Η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί ταχύτατα προς την επί της ουσίας οικονομική και πολιτική της ενοποίηση, να χαλαρώσει, να αλλάξει την πολιτική της δημοσιονομικής προσαρμογής, να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της ύφεσης και βεβαίως να δει ως ζήτημα άμεσης προτεραιότητας μια ανάπτυξη με ενταγμένη σε αυτήν την αύξηση της απασχόλησης» δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ο Φώτης Κουβέλης.

    Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρόσθεσε ότι τα ανωτέρω είναι διεκδικήσεις, όχι μόνο της Ελλάδας και των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, αλλά ολοκλήρωσης της Ευρώπης η οποία, όπως είπε, «ή θα προχωρήσει μπροστά ή θα παραμείνει καθηλωμένη, αμφισβητούμενη από τους Ευρωπαίους πολίτες».

    [06] Σχόλιο του ΚΚΕ για τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ

    «Καμία απόλυση των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση με ή χωρίς διαθεσιμότητες. Ενιαία απάντηση των εργαζομένων στις αποφάσεις συγκυβέρνησης-ΕΕ, ανεξάρτητα από υπηρεσία ή εργασιακή σύμβαση» επισημαίνει, με σχόλιό του, το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «οι απολύσεις στην Τοπική Διοίκηση είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που υπηρετεί τη διάλυση ή υποβάθμιση υπηρεσιών και δομών στους δήμους που συνδέονται με την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών».

    Στο σχόλιο προστίθεται ότι «ο στόχος δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι σε Παιδεία-Υγεία-Πρόνοια-Δήμους, αλλά και στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα που παίζουν σοβαρό ρόλο στην άμυνα της χώρας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 July 2013 - 12:30:23 UTC