Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Κλειδώνει" η συμφωνία με την τρόικα στο σημερινό Γιούρογκρουπ
  • [02] K. Παπούλιας: «Θα είναι καλύτερη η αυριανή μέρα για την Ελλάδα»
  • [03] Κλειστοί σήμερα όλοι οι δήμοι της χώρας
  • [04] Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο
  • [05] Καταδίκη της επίθεσης κατά του δημάρχου Αθηναίων

  • [01] "Κλειδώνει" η συμφωνία με την τρόικα στο σημερινό Γιούρογκρουπ

    Κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι παραμένουν ακόμη «ανοικτά» ζητήματα, τα οποία θα συζητηθούν σήμερα το πρωί στο Euro Working Group, προκειμένου, στη συνέχεια, στο Eurogroup, να παρουσιαστούν, έστω και στην αρχική μορφή τους, τα δύο κείμενα του επικαιροποιημένου Μνημονίου (MoU και MEFP) και να ληφθεί η «πολιτική απόφαση» για την έγκριση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ.

    «Αισιοδοξώ ότι αύριο το βράδυ θα έχουμε συμφωνία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής της τρόικας.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, αναφέροντας ότι «είχαμε πολύ σημαντική πρόοδο. Ελπίζω να καταλήξουμε αύριο πριν από το Eurogroup».

    [02] K. Παπούλιας: «Θα είναι καλύτερη η αυριανή μέρα για την Ελλάδα»

    «Ο Ελληνισμός έχει τη δύναμη να ξεπερνά τα προβλήματα που κατά καιρούς αντιμετώπισε. Και χαίρομαι γιατί είμαστε εδώ με την ίδια πίστη ότι θα προσπαθήσουμε. Και νομίζω ότι αυτή τη στιγμή όλοι μας αυτό κάνουμε: προσπαθούμε», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε σύντομο χαιρετισμό τους σε Έλληνες ομογενείς που ζουν στην Πολωνία και Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκεί, με τους οποίους συναντήθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής στη Βαρσοβία, όπου από σήμερα το πρωί πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

    Ο κ. Παπούλιας είπε ακόμη ότι γίνεται προσπάθεια να τονωθούν και να δυναμώσουν οι σχέσεις μας με την Πολωνία, μια χώρα σημαντική μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. «Βέβαια, δεν ζει τα δικά μας προβλήματα, αλλά εμείς τα ζούμε και πιστεύουμε ότι θα τα ξεπεράσουμε. Γιατί όπως λέω πάντοτε: Η αυριανή ημέρα θα είναι καλύτερη», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συζητώντας με τους ομογενείς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τις λύσεις για να ξεπεραστούν καθώς και τις κατάλληλες παρεμβάσεις για να ενισχυθούν οι προσπάθειες των Ελλήνων επιχειρηματιών.

    Ο κ. Παπούλιας ζήτησε από τους ομογενείς να μην ξεχνούν "αυτή τη μικρή πατρίδα, αλλά τη πολύ σπουδαία και πολύ σημαντική". Την Δευτέρα θα έχει συνάντηση με τον πολωνό ομόλογό του Μπράνισλάβ Κομορόφσκι και την πολιτική ηγεσία της χώρας και την Τρίτη θα μεταβεί στην Κρακοβία για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στα στρατόπεδα εξόντωσης ¶ουσβιτς - Μπιρκενάου.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [03] Κλειστοί σήμερα όλοι οι δήμοι της χώρας

    Κλειστοί θα μείνουν σήμερα, όλοι οι δήμοι της χώρας, σύμφωνα με απόφαση του έκτακτου Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Θα λειτουργήσουν μόνο οι κοινωνικο-προνοιακές δομές .

    Μετά τη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, το μεσημέρι, στην οποία θα παραβρεθεί και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, το προεδρείο της ΚΕΔΕ και οι επικεφαλείς των παρατάξεων θα αξιολογήσουν τα δεδομένα που θα προκύψουν και θα αποφασίσουν για την περαιτερω στάση τους.

    Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο σήμερα, από τις 12.00 το μεσημέρι ως τη λήξη της βάρδιας, αποφάσισε να προκηρύξει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

    Σημειώνεται πως σε καταδίκη της επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη προχώρησαν άμεσα τόσο ο υπ. Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκης, όσο και η ΚΕΔΕ.

    [04] Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο

    Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιοσήμερα, από τις 12.00 το μεσημέρι ως τη λήξη της βάρδιας, αποφάσισε να προκηρύξει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ διαμαρτυρόμενη για τις ενδεχόμενες απολύσεις και μετακινήσεις υπαλλήλων του δημοσίου τομέα.

    Η ΑΔΕΔΥ καλεί επίσης σε συλλαλητήριο στις 12.30 το μεσημέρι στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    [05] Καταδίκη της επίθεσης κατά του δημάρχου Αθηναίων

    Σε καταδίκη της επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη προχώρησαν άμεσα τόσο ο υπ. Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκης, όσο και η ΚΕΔΕ, ζητώντας συγχρόνως οι υπαίτιοι να οδηγηθούν άμεσα ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ο δήμος Αθηναίων, από την πλευρά του, καταγγέλλει ως ηθικούς αυτουργούς της επίθεση την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τον πρόεδρό της κ. Θ. Μπαλασόπουλο.

    Από την πλευρά του, ο δήμος Αθηναίων σε δριμεία ανακοίνωση σημειώνει ότι η σωματική επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων, κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, «αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

    Σημειώνεται ότι ο κ. Καμίνης αποτέλεσε αντικείμενο λεκτικών επιθέσεων και οργής των εργαζομένων ήδη κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ. Στη συνέχεια, κατά την αποχώρησή του, προπηλακίσθηκε από παρισταμένους έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ και προκλήθηκαν φθορές στο αυτοκίνητό του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 July 2013 - 4:30:26 UTC