Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Σημαντική πρόοδος» στις συνομιλίες με την Τρόικα
  • [02] Έκρηξη βίας στην Αίγυπτο - Δεκάδες οι νεκροί
  • [03] «Ισχυρό κίνητρο το φυσικό αέριο για την εξεύρεση μιας διαρκούς λύσης στο Κυπριακό»
  • [04] Τουλάχιστον 80 αγνοούμενοι από την έκρηξη της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας στο Κεμπέκ
  • [05] Δύο νεκροί, 182 τραυματίες και 60 αγνοούμενοι, από τη συντριβή αεροσκάφους στο Σαν Φρανσίσκο
  • [06] «Το σχολείο του μέλλοντος θα λαμβάνει υπόψη το μαθησιακό προφίλ του μαθητή»
  • [07] Tο Solar Impulse προσγειώθηκε με επιτυχία στη Νέα Υόρκη

  • [01] «Σημαντική πρόοδος» στις συνομιλίες με την Τρόικα

    Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα το νέο "ραντεβού" του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τουςεπικεφαλής της τρόικας,προκειμένου να οριστικοποιήσουν τα δύο κείμενα του επικαιροποιημένου Μνημονίου (MoU και MEFP).

    Στη συνέχεια, περί τις 5 το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και οι εκπρόσωποι των δανειστών, θα αναχωρήσουν για τις Βρυξέλλες, όπου, τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Eurogroup, αναμένεται να ληφθεί η «πολιτική απόφαση» για τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ.

    Χθες, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών να δήλωσαν ότι στη χθεσινή μαραθώνια συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας «σημειώθηκε πολύ σημαντική πρόοδος».

    Οι ίδιοι παράγοντες επισήμαναν ότι «έκλεισαν» τόσο το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο, όσο και το δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2013- 2014, ύψους 2 δισ. ευρώ. Υπό διαπραγμάτευση παραμένει για αύριο το ζήτημα της πιλοτικής μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% στο 13%.

    [02] Έκρηξη βίας στην Αίγυπτο - Δεκάδες οι νεκροί

    Εν αναμονή του διορισμού του μεταβατικού πρωθυπουργού, η Αίγυπτος προετοιμάζεται σήμερα για νέες μαζικές διαδηλώσεις που οργανώνουν υποστηρικτές και αντιπολιτευόμενοι στον Μοχάμεντ Μόρσι, κυρίως στο Κάιρο, όπου δυνάμεις του στρατού έχουν αναπτυχθεί για να αποτρέψουν τυχόν νέες συγκρούσεις.

    Σε κλίμα έντασης το οποίο επιβαρύνει η έκρηξη βίας που προκάλεσε τον θάνατο 37 ανθρώπων σε 24 ώρες, το κίνημα Τάμαροντ (εξέγερση στα αραβικά) το οποίο ήταν το πρώτο που είχε καλέσει στις μαζικές διαδηλώσεις κατά του Μόρσι, κάλεσε εκ νέου σήμερα σε νέα κινητοποίηση.

    Στην πλατεία Ταχρίρ όπου έχουν κατασκηνώσει ομάδες διαδηλωτών κατά του Μόρσι, ενώνουν τις δυνάμεις τους με άλλους που συγκεντρώνονται εκεί για να πραγματοποιήσουν πορείες σήμερα.

    Στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, οι οποίοι υφίστανται μια εκστρατεία καταστολής από τις νέες αρχές, κάλεσαν από την πλευρά τους, τους πολίτες να διαδηλώσουν "κατά εκατομμύρια" καταγγέλλοντας το "αστυνομικό κράτος" που εδραιώνεται μετά το "στρατιωτικό πραξικόπημα".

    Επίσης σήμερα αναμένεται να σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τον διορισμό του μεταβατικού πρωθυπουργού, θέση που προορίζεται για τον Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης στο Μόρσι.

    [03] «Ισχυρό κίνητρο το φυσικό αέριο για την εξεύρεση μιας διαρκούς λύσης στο Κυπριακό»

    Το φυσικό αέριο αποτελεί «ισχυρό κίνητρο» για την εξεύρεση μιας «διαρκούς λύσης» στο κυπριακό πρόβλημα, υποστηρίζει ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν, στην έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, με την οποία προτείνει εξάμηνη ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).

    Ο γγ του διεθνούς οργανισμού κινείται μέσα στα γνωστά πλαίσια των «ίσων αποστάσεων». Σε αναφορά του για την Αποστολή των Καλών Υπηρεσιών του στο Κυπριακό και για τις εξελίξεις γύρω από τους υδρογονάνθρακες, τονίζει ότι «είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι κάθε νέος πλούτος ανήκει σε όλους τους Κυπρίους» και ότι «κάτι τέτοιο είναι όφελος και για τις δυο κοινότητες».

    «Ελπίδα μου είναι πως η ανακάλυψη θα γεννήσει βαθύτερη συνεργασία προς όφελος όλων όσων έχουν συμφέρον στην περιοχή» επισημαίνει χαρακτηριστικά στην έκθεσή του, η οποία δόθηκε στα μέλη του ΣΑ υπό μορφή σχεδίου και επίσημα θα δοθεί εντός της εβδομάδας.

    [04] Τουλάχιστον 80 αγνοούμενοι από την έκρηξη της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας στο Κεμπέκ

    Η εταιρεία Montreal, Maine & Atlantic Railway ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τις αναφορές που έχουν μεταβιβαστεί σε αυτήν υπάρχει ένας αριθμός νεκρών και τραυματιών, μετά από τον εκτροχιασμό του εμπορευματικού συρμού που μετέφερε αργό πετρέλαιο και πετροχημικά προϊόντα.

    Ορισμένα από τα βαγόνια του τρένου εξερράγησαν στο κέντρο της μικρής καναδικής πόλης Λακ-Μεγκαντίκ στο Κεμπέκ προκαλώντας τον άγνωστο αριθμό των θυμάτων σύμφωνα με την σιδηροδρομική εταιρεία.

    Τουλάχιστον 80 άνθρωποι αγνοούνται, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας πυροσβέστης που μετείχε στη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

    [05] Δύο νεκροί, 182 τραυματίες και 60 αγνοούμενοι, από τη συντριβή αεροσκάφους στο Σαν Φρανσίσκο

    Ένα Boeing 777 των νοτιοκορεατικών αερογραμμών Asiana Airlines προερχόμενο από τη Σεούλ, συνετρίβη κατά την προσγείωσή του και πήρε φωτιά στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο το Σάββατο.

    Δύο νεκροί και 182 τραυματίες μεταξύ των 307 επιβαινόντων, εκ των οποίων 16 μέλη του πληρώματος, είναι ο τελευταίος απολογισμός των αρχών.

    Όλοι οι επιβάτες της πτήσης 214 από τη Σεούλ καταμετρήθηκαν τελικά χθες βράδυ και 123 επιβαίνοντες είναι σώοι, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία του Σαν Φρανσίσκο.

    Η επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Σαν Φρανσίσκο δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι οι αρχές είναι ακόμη στη διαδικασία της αναγνώρισης των θυμάτων, ενώ ορισμένοι επιβάτες εξακολουθούν να αγνοούνται. Σύμφωνα με την επικεφαλής της πυροσβεστικής, «περίπου 60 άτομα» δεν έχουν ακόμα καταμετρηθεί από τις αρχές και επισήμως θεωρούνται αγνοούμενοι.

    Κανένα στοιχείο δεν υπάρχει που να υποδεικνύει ότι η συντριβή του νοτιοκορεάτικου αεροσκάφους Boeing 777 της εταιρείας Asiana Airlines, στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια, ανέφερε ο πράκτορας της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI), Ντέιβιντ Τζόνσον.

    Εξάλλου, οι νοτιοκορεατικές αερογραμμές ανακοίνωσαν ότι η συντριβή δεν οφείλεται σε μηχανική βλάβη, παρότι αρνήθηκαν να πουν αν οφείλεται σε λάθος του πιλότου.

    [06] «Το σχολείο του μέλλοντος θα λαμβάνει υπόψη το μαθησιακό προφίλ του μαθητή»

    «Στο σχολείο, ή στο φροντιστήριο του μέλλοντος ο καθηγητής θα κάθεται μπροστά στον υπολογιστή του και θα γνωρίζει την κατάσταση του μαθητή του, το προφίλ του» ανέφερε ο καθηγητής πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Εμμανουήλ Γιαννακουδάκης, στην εισήγηση του στο 32ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ).

    Επικαλούμενος στοιχεία πρωτότυπης έρευνας της Ε.Ε. για το μαθησιακό προφίλ του ατόμου, ο κ. Γιαννακουδάκης που μετέχει σε ερευνητική ομάδα από το 1993, υπογράμμισε ότι η κατανόηση της λειτουργίας των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου, είτε με τη βοήθεια μαγνητικής τομογραφίας είτε με κατάλληλα ψυχομετρικά τεστ, μπορεί να βοηθήσει στη μαθησιακή διαδικασία και να διευκολύνει και τον καθηγητή στο διδακτικό του έργο.

    Αναπτύσσοντας τη θεωρία των ημισφαιρίων του εγκεφάλου, σημείωσε ότι αν ένα παιδί έχει ανεπτυγμένο το αριστερό ημισφαίριο, ο εκπαιδευτικός οφείλει να ξεκινήσει το μάθημα από τη λεπτομέρεια και μετά να προχωρήσει στο όλον, να του δώσει, δηλαδή, ένα-ένα τα στοιχεία για να συνθέσει το όλον, να του δώσει κανόνες και ερωτηματολόγιο πολλαπλών επιλογών. Το αντίθετο συμβαίνει σε ένα παιδί με ανεπτυγμένο το δεξί ημισφαίριο.

    [07] Tο Solar Impulse προσγειώθηκε με επιτυχία στη Νέα Υόρκη

    Το Solar Impulse, το πρώτο αεροπλάνο που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, προσγειώθηκε στις 11:09 (τοπική ώρα) του Σαββάτου 6 Ιουλίου στο διεθνές αεροδρόμιο «Τζον Φ. Κένεντι» της Νέας Υόρκης.

    Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πτήσης ο πιλότος του Αντρέ Μπόρσχμπεργκ αντιμετώπισε ένα πρόβλημα όταν στην κάτω επιφάνεια της αριστερής πτέρυγας εμφανίστηκε ένα σχίσιμο μήκους 2.5 μέτρων. Παρά το γεγονός πως ο πιλότος και το αεροπλάνο δεν βρίσκονταν σε άμεσο κίνδυνο, αποφασίστηκε η επείγουσα προσγείωση του αεροσκάφους στο JFK. Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί ξημερώματα Σαββάτου από το διεθνές αεροδρόμιο Ντάλας της Ουάσιγκτον (DC).

    Το Solar Impulse είχε ξεκινήσει το επικό του ταξίδι από το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, στις 3 Μαίου και με ενδιάμεσους σταθμούς στο Φίνιξ, Ντάλας, Σεντ Λούις, Σινσινάτι κατέληξε στην Ουάσιγκτον (DC), στις 16 Ιουνίου. Η πτήση από την Ουάσιγκτον (DC) στην Νέα Υόρκη ήταν το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 July 2013 - 8:30:24 UTC