Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κανένα ίχνος των Αλβανών κακοποιών
  • [02] Τεταμένη η κατάσταση στο κέντρο του Καΐρου
  • [03] Μια πρώτη γεύση από το σατυρικό δράμα Κύκλωψ του Ευριπίδη
  • [04] Κύπρος: αποκαλύφθηκε τμήμα πόλης του 14ου -12ου αιώνα π.Χ.
  • [05] Νέο κοσμικό μυστήριο με πανίσχυρες εκπομπές ραδιοκυμάτων έξω από τον γαλαξία μας
  • [06] Συνελήφθη ο "Πάμπλο Εσκομπάρ" της Ιταλίας
  • [07] Ο Χρήστος Ζώης εξελέγη πρόεδρος της Νεας ΜΕΡΑς
  • [08] Πιονγκγιάνγκ και Σεούλ άρχισαν συνομιλίες για επαναλειτουργία της βιομηχανικής ζώνης του Κεσόνγκ

  • [01] Κανένα ίχνος των Αλβανών κακοποιών

    Χωρίς αποτελέσματα εξελίσσεται η γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας , στην περιοχή της Παραμυθιάς, τις ηπειρωτικές ακτές και την ελληνοαλβανική μεθόριο για τον εντοπισμό και την σύλληψη των αλβανών δραπετών, που γάζωσαν περιπολικό σε μπλόκο στην Άρτα, έκλεψαν δύο αυτοκίνητα τα οποία εγκατέλειψαν και συνέχισαν πιθανόν την παράνομη διαδρομή τους με μηχανάκι, το οποίο χθες τα ξημερώματα, εκλάπη από την Γλυκή.

    Όλη τη νύχτα, ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ μαζί με την ΟΠΚΕ και αξιωματικούς της Αστυνομίας από την Πρέβεζα, τη Θεσπρωτία καιτα Ιωάννινα, με ηλεκτρονικά μέσα και θερμικές κάμερες, χτένισαν την ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς και των Φιλιατών.

    Παράλληλα, έγιναν πολλές προσαγωγές Αλβανών οι οποίοι κινούνταν στην περιοχή, ενώ αξιοποιείται κάθε πληροφορία.

    Το γεγονός, ότι οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν κάποιο στοιχείο το οποίο θα τους οδηγήσει στα ίχνη τους, προβληματίζει τις διωκτικές αρχές.

    Οι κακοποιοί, όπως όλα δείχνουν επιχειρούν να φτάσουν στην Αλβανία, ενώ από τις κινήσεις μέσα στην παλιά επαρχιακή οδό Φιλιππιάδας-Ηγουμενίτσας, φαίνεται ότι γνωρίζουν την περιοχή.

    [02] Τεταμένη η κατάσταση στο κέντρο του Καΐρου

    Η κατάσταση είναι τεταμένη στο κέντρο του Καΐρου μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν τη νύχτα αλλά και το προσκλητήριο των ισλαμιστών για νέες διαδηλώσεις σήμερα για να καταγγείλουν το "στρατιωτικό πραξικόπημα" κατά του Μόρσι και το "αστυνομικό κράτος" που εδραιώνεται, όπως δηλώνουν, μετά και τις συλλήψεις πολλών μελών και στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

    Τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες Παρασκευή κυρίως στην ασταθή περιοχή του Σινά, στη βορειοανατολική Αίγυπτο, αλλά και σε πολλές επαρχίες της χώρας, σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας, όταν υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι συνεπλάκησαν με πολίτες κατά του ισλαμιστή πρώην προέδρου αλλά και με τις δυνάμεις της τάξης.

    Έντονη είναι η παρουσία των δυνάμεων καταστολής σε πολλές οδικές αρτηρίες και σε γέφυρες, με οχήματα και οπλισμένους άνδρες.

    Οχήματα των δυνάμεων της τάξης στα οποία υπήρχαν φωτογραφίες του νέου ισχυρού άνδρα της χώρας, του στρατηγού Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, ήταν καλυμμένα σε ορισμένα σημεία τους με κόκκινα χαρτόνια που έγραφαν συνθήματα κατά του Μόρσι.

    Στο κέντρο του Καΐρου όλα μαρτυρούν τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν τη νύχτα, με στημένα οδοφράγματα σε πολλά σημεία, πεταμένες πέτρες και καμένα λάστιχα.

    Ίδιες εικόνες και στην Αλεξάνδρεια και στην αλ-Αρις.

    Οι προσβάσεις στην πλατεία Ταχρίρ ελέγχονται από ένοπλους πολέμιους του Μόρσι οι οποίοι πραγματοποιούν έρευνες σε ιδιωτικά οχήματα και σε λεωφορεία.

    Ηρεμία επικρατεί ωστόσο πάνω στην πλατεία, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί.

    [03] Μια πρώτη γεύση από το σατυρικό δράμα Κύκλωψ του Ευριπίδη

    Μία πρώτη γεύση από την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Κύκλωψ» του Ευριπίδη- που θα παρουσιαστεί στις 2 και 3 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου- θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν οι θεατές το Σάββατο 13 Ιουλίου.

    Οι ηθοποιοί του Κύκλωπα (Νίκος Καραθάνος, Δημήτρης Πιατάς, Νίκος Χατζόπουλος κ.α.) θα επιβιβαστούν στο λεωφορείο των Οδικών Συγκοινωνιών (Ο.ΣΥ. Α.Ε.) και θα παρουσιάσουν μία πρώτη εικόνα - έκπληξη από το σατυρικό δράμα του Ευριπίδη στους θεατές που θα βρεθούν στις τέσσερις στάσεις που θα πραγματοποιήσει: στα Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου (Πανεπιστημίου 37) στις 11:00, στην Πλατεία Μοναστηρακίου στις 11:45, στην αρχή της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στις 12:30 και στο Golden Hall (Κηφισίας 37Α) στις 13:30.

    Πρόκειται για το μοναδικό σατυρικό δράμα που έφτασε ακέραιο ως τις μέρες μας, το οποίο πραγματεύεται τις περιπέτειες του Οδυσσέα στο νησί του κύκλωπα Πολύφημου.

    [04] Κύπρος: αποκαλύφθηκε τμήμα πόλης του 14ου -12ου αιώνα π.Χ.

    Τμήμα πόλης του 14ου-12ου αιώνα π.Χ., σε τοποθεσία κοντά στον διεθνή αερολιμένα της Λάρνακας, έφεραν στο φως οι ανασκαφές του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ (University of Gothenburg) της Σουηδίας.

    Σύμφωνα με το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου εκτιμάται ότι η πόλη είχε μέγεθος μεταξύ 25 και 50 εκταρίων και οι απαρχές της ανάγονται στον 16ο αι. π.Χ. Στις αρχές του 12ου αι. π.Χ. η πόλη καταστράφηκε και εγκαταλείφθηκε χωρίς να κατοικηθεί εκ νέου. Μέχρι στιγμής μόνο ένα μικρό της τμήμα έχει ανασκαφεί. Η ανακάλυψη του νέου αυτού τμήματος οφείλεται στη χρήση εξειδικευμένου υπεδάφιου ραντάρ, που χρησιμοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ και του Πανεπιστημίου της Βιέννης.

    Οι αρχαιολόγοι εντόπισαν μια θέση παραγωγής χαλκού, όπου ευρέθησαν μεταλλεύματα χαλκού και εκατοντάδες κιλά σκουριάς χαλκού. Επίσης, βρέθηκε αριθμός πήλινων φυσητήρων, με τους οποίους φυσούσαν αέρα μέσα στα καμίνια για να ανεβάσουν τη θερμοκρασία του μεταλλεύματος για να απομονωθεί ο χαλκός. Το μετάλλευμα και οι σκουριές αποθηκεύονταν μέσα σε βαθιούς λάκκους, προτού τοποθετηθούν μέσα στα καμίνια. Φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της κατασκευής των λάκκων αυτών οι αρχαίοι εντόπισαν τυχαία έναν τάφο τον οποίο καθάρισαν απομακρύνοντας τα ανθρώπινα οστά και τα κτερίσματα.

    [05] Νέο κοσμικό μυστήριο με πανίσχυρες εκπομπές ραδιοκυμάτων έξω από τον γαλαξία μας

    Μια διεθνής ομάδα αστρονόμων εντόπισε τέσσερις αστραπιαίας ταχύτητας μυστηριώδεις εκπομπές υψηλής ενέργειας ραδιοκυμάτων, που προέρχονται έξω από τον γαλαξία μας και φαίνεται να προκλήθηκαν σε απόσταση δισεκατομμυρίων ετών φωτός, όταν το σύμπαν είχε ηλικία έξι έως δέκα δισεκατομμυρίων ετών. Για μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις στο πεδίο της ραδιο-αστρονομίας κατά τις τελευταίες δεκαετίες έκαναν λόγο οι αστρονόμοι.

    Οι επιστήμονες αναρωτιούνται για την πηγή αυτών των αινιγματικών ραδιοεκπομπών, οι οποίες, σύμφωνα με της εκτιμήσεις, προέρχονται από κάποιο κατακλυσμικό γεγονός, όπως τη σύγκρουση και συγχώνευση δύο μαγνητικών άστρων νετρονίων (των λεγόμενων «μάγναστρων»).

    Τα πολύ ισχυρά ραδιοκύματα είχαν διάρκεια μόλις λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου και ανιχνεύθηκαν στο νότιο ουρανό της Γης με το μεγάλο αυστραλιανό ραδιοτηλεσκόπιο CSIRO Παρκς διαμέτρου 64 μέτρων.

    [06] Συνελήφθη ο "Πάμπλο Εσκομπάρ" της Ιταλίας

    Οι κολομβιανές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέφεραν ένα σημαντικό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα με τη σύλληψη ενός ιταλού βαρόνου των ναρκωτικών ο οποίος συνδέεται με την Ντρανγκέτα, τη μαφία της Καλαβρίας.

    Σε δήλωσή του, το κολομβιανό υπουργείο Εσωτερικών περιγράφει τον Ρομπέρτο Πανούντσι ως "τον Ιταλό Πάμπλο Εσκομπάρ" και αναφέρει πως ήταν ο αρχηγός ενός δικτύου που διακινούσε λαθραία τόνους κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική στην Ευρώπη.

    "Εναντίον αυτού του διεθνούς βαρόνου των ναρκωτικών υπήρχαν τέσσερα διεθνή εντάλματα σύλληψης για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και συνέργεια με τη μαφία. Η Ιταλία είχε σημάνει συναγερμό γι' αυτόν", προσθέτει το υπουργείο.

    Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Πανούντσι διέφευγε από το 2010, όταν είχε δραπετεύσει από μια κλινική στη Ρώμη όπου είχε μεταφερθεί για καρδιολογικό πρόβλημα.

    Συνελήφθη από ειδικές δυνάμεις στη Μπογκοτά, όπου η αστυνομία τον εντόπισε με πλαστή ταυτότητα.

    [07] Ο Χρήστος Ζώης εξελέγη πρόεδρος της Νεας ΜΕΡΑς

    Ο Χρήστος Ζώης εξελέγη ομόφωνα πριν απο λίγο πρόεδρος της Νεας ΜΕΡΑς στο συνέδριο του κόμματος το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, σε κεντρικό ξενοδοχειο στην Αθήνα. Ο κ. Ζώης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και μετά απο πρόταση του βουλευτή Γιάννη Κουράκου, δεν στήθηκε κάλπη, αλλά η εκλογή έγινε δι΄ ανατάσεως των χειρών.

    Νωρίτερα, απηύθυνε ομιλία ο γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Γιαννάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο καταστατικό, ενώ στη συνέχεια ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Θύμιος Δρόσος παρουσίασε το πλαίσιο των πολιτικών θέσεων του κόμματος.

    Μεταξύ άλλων η Νεα ΜΕΡΑ προτείνει την απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απο το λαό, θέσπιση ασυμβιβάστου μεταξύ υπουργού και βουλευτή, κατάργηση ασυλίας βουλευτών, ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου, και τέλος αναφορικά με τα ΜΜΕ και το καθεστώς ιδιοκτησίας του, η Νεα ΜΕΡΑ προτείνει "κανένας μέχρι συγγένειας τρίτου βαθμού δεν μπορεί να μετέχει στη μετοχική σύνθεση και τη διοίκηση δεύτερου μέσου ενημέρωσης".

    [08] Πιονγκγιάνγκ και Σεούλ άρχισαν συνομιλίες για επαναλειτουργία της βιομηχανικής ζώνης του Κεσόνγκ

    Η Βόρεια και η Νότια Κορέα άρχισαν σήμερα συνομιλίες για την επαναλειτουργία της βιομηχανικής ζώνης του Κεσόνγκ που διαχειρίζονται από κοινού οι δύο χώρες, η οποία έκλεισε τον Απρίλιο όταν είχε κλιμακωθεί η ένταση μεταξύ της Πιονγκγιάνγκ και της Σεούλ.

    Τεχνικά προβλήματα καθυστέρησαν την έναρξη των συνομιλιών οι οποίες διεξάγονται στο μεθοριακό χωριό Πανμουντζόμ. Η αποκατάσταση των τηλεφωνικών συνδέσεων με τον νότο χρειάστηκε σχεδόν δύο ώρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας στη Σεούλ.

    Οι δύο Κορέες δηλώνουν ότι επιθυμούν την επαναλειτουργία της βιομηχανικής αυτής ζώνης που χρηματοδοτείται από τη Σεούλ και βρίσκεται στη βορειοκορεατική πλευρά, ωστόσο η μια πλευρά επιρρίπτει στην άλλη την ευθύνη για το κλείσιμο της βιομηχανικής ζώνης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 July 2013 - 10:30:23 UTC