Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλι Ρεν: Η επόμενη δόση ενδέχεται να εκταμιευθεί τμηματικά
  • [02] Αν είχαν περισσότερες πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι θα προτιμούσαν τα οικολογικά προϊόντα
  • [03] Νέες εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας
  • [04] Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δρομολογεί νέες απολύσεις, χαράτσια, μειώσεις μισθών, συντάξεων και κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων
  • [05] Επίσχεση εργασίας στο πλοίο «Πηνελόπη»

  • [01] Όλι Ρεν: Η επόμενη δόση ενδέχεται να εκταμιευθεί τμηματικά

    Η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 8,1 δισ. ευρώ, θα μπορούσε να καταβληθεί σε πολλά τμήματα, δήλωσε σήμερα ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν.

    «Είναι πιθανό, αλλά όχι βέβαιο. Όλα εξαρτώνται από το εάν και κατά πόσον η Ελλάδα μπορεί να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί», είπε ο επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικά και Νομισματικά Θέματα Όλι Ρεν μιλώντας κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου στην πόλη Μικέλι, την ιδιαίτερη πατρίδα του.

    Η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου από τη διεθνή τρόικα των δανειστών της (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) τη Δευτέρα. Οι πιστωτές έχουν απειλήσει να «παγώσουν» τη δόση αυτή εάν η Ελλάδα καθυστερήσει να εφαρμόσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.

    «Οι συνομιλίες συνεχίζονται και θα συνεχιστούν για όσο χρειάζεται», τόνισε ακόμη ο Ο. Ρεν.

    [02] Αν είχαν περισσότερες πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι θα προτιμούσαν τα οικολογικά προϊόντα

    Σύμφωνα με μια νέα έρευνα της ευρωπαϊκής δημοσκόπησης Ευρωβαρόμετρο, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι θα ήταν διατεθειμένοι να αλλάξουν τις καταναλωτικές τους συνήθειες και να αγοράζουν περισσότερα προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, πολλοί πιστεύουν ότι δεν έχουν επαρκείς πληροφορίες και εκφράζουν δυσπιστία για τους οικολογικούς ισχυρισμούς των κατασκευαστών.

    Στην έρευνα σχετικά με τη «Στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην οικοδόμηση ενιαίας αγοράς για πράσινα προϊόντα», περισσότεροι από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν ακριβότερα τα προϊόντα για τα οποία θα ήταν πεπεισμένοι ότι είναι όντως φιλικά προς το περιβάλλον (77%). Ωστόσο, μόνο λίγο περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους πολίτες αισθάνονται ότι είναι ενημερωμένοι για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων τα οποία αγοράζουν και χρησιμοποιούν (55%).

    [03] Νέες εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας

    Διαδηλώσεις με αίτημα την παραίτηση της βουλγαρικής κυβέρνησης και την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε να επιτραπεί η είσοδος και μικρότερων κομμάτων στη Βουλή πραγματοποιούνται και σήμερα στη Σόφια και σε άλλες πόλεις της Βουλγαρίας.

    Στη Σόφια οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κρατώντας σημαίες και πανό για 22η μέρα έξω από το Βουλγαρικό Κοινοβούλιο για τον καθιερωμένο ?πρωινό καφέ? που διοργανώνεται μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

    "Δείξτε λίγη αξιοπρέπεια", "Πόσο θα διαρκέσει αυτό;" , "Δεν σας παρακαλούμε, σας διατάσσουμε", "Μην εισέρχεστε, στρατιωτικός χώρος" είναι ορισμένα από τα μηνύματα στα πλακάτ που έχουν κρεμάσει οι διαδηλωτές στους μεταλλικούς φράχτες που έχει τοποθετήσει η αστυνομία γύρω από το κτίριο της Βουλής.

    Οι συγκεντρωμένοι έχουν στήσει αυτοσχέδιες κάλπες, στις οποίες έχουν κολλήσει τα αιτήματά τους για τις αλλαγές στον εκλογικό κώδικα, μεταξύ των οποίων είναι οι προσθήκες στο αναλογικό σύστημα, η εκ των προτέρων εγγραφή των ψηφοφόρων, μείωση σε 1.000 λέβα του ποσού που απαιτείται από τα πολιτικά κόμματα και τις πρωτοβουλίες πολιτών για να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, ψυχολογικά τεστ για τους υποψήφιους βουλευτές, ελεύθερη πρόσβαση των υποψηφίων σε προεκλογικές συζητήσεις στην κρατική τηλεόραση και στο κρατικό ραδιόφωνο και τυπωμένα από την Βουλγαρική Κεντρική Τράπεζα ψηφοδέλτια με σειριακό αριθμό.

    Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ απηύθυνε διάγγελμα στο βουλγαρικό λαό για την τεταμένη κατάσταση στη χώρα. Ο κ. Πλεβνέλιεφ προειδοποίησε για τους κινδύνους από απόπειρες διχασμού του έθνους και τόνισε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται τις εκλογές, επειδή οι εκλογές έχουν αποδείξει με τον καλύτερο τρόπο ότι επιλύουν ακόμη και τις πιο σύνθετες καταστάσεις.

    [04] Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δρομολογεί νέες απολύσεις, χαράτσια, μειώσεις μισθών, συντάξεων και κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων

    Την «κυβέρνηση των προθύμων» κατηγορεί, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία «κάνει παζάρια στις πλάτες του ελληνικού λαού, δρομολογώντας νέες απολύσεις, χαράτσια, μειώσεις μισθών και συντάξεων, κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων».

    Σχολιάζοντας τις συζητήσεις κυβέρνησης- τρόικας, αναφέρει ότι «δεν υπάρχει κανένα ίχνος ντροπής και κανένας δισταγμός από εκείνους που έχουν φέρει τη χώρα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και τους πολίτες της στην απόγνωση». Προσθέτει, δε, ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα γαντζωθούν στις καρέκλες τους και πώς θα υλοποιήσουν στο ακέραιο τις απαιτήσεις της τρόικας.

    «Τα ψέματα, όμως, και οι εκβιασμοί τελείωσαν» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι μόνο με μία ριζικά διαφορετική πολιτική ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, έξω από τα μνημόνια της λιτότητας και της χρεοκοπίας, μπορεί να υπάρξει κοινωνικά δίκαιη έξοδος από την κρίση. «Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να κοροϊδευόμαστε» καταλήγει.

    [05] Επίσχεση εργασίας στο πλοίο «Πηνελόπη»

    Επίσχεση εργασίας στο επιβατηγό- οχηματαγωγό πλοίο «Πηνελόπη», στο λιμάνι της Ραφήνας, για μη καταβολή δεδουλευμένων, πραγματοποιούν από τη Δευτέρα 01/07, 58 μέλη του πληρώματος.

    Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Ένωση Θερμαστών (ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ) και η Πανελλήνια Ένωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), με ανακοίνωσή τους, ζητούν την παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, καθώς -όπως αναφέρουν- η εταιρεία παραβιάζει τη συλλογική σύμβαση εργασίας και συγκεκριμένα το άρθρο 10 που ορίζει ότι η εξόφληση του μισθού και των πάσης φύσεων αποδοχών των ναυτικών γίνεται στο τέλος κάθε ημερολογιακού μηνός. Σε αντίθετη περίπτωση τονίζουν ότι ο ναυτικός δικαιούται να προβεί σε καταγγελία της σύμβασης ναυτολόγησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 July 2013 - 14:30:22 UTC