Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Καμία χώρα δεν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να υποχρεωθεί σε έξοδο από την Ευρωζώνη»
  • [02] Πειραματικό οπτικό τρανζίστορ κάνει υπολογισμούς με φως
  • [03] Στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος για επαφές με την πολιτική ηγεσία
  • [04] Αποζημίωσεις 3,4 εκατ. ευρώ σε αγρότες καταβάλλει σήμερα ο ΕΛΓΑ
  • [05] Ρωσία: Εξαετή κάθειρξη για τον Αλεξέι Ναβάλνι ζήτησαν οι εισαγγελείς
  • [06] Ο φονικός κορονοϊός MERS δεν αποτελεί ακόμα παγκόσμια απειλή
  • [07] Στην Ούνιξ Καζάν ο Νίκος Ζήσης

  • [01] «Καμία χώρα δεν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να υποχρεωθεί σε έξοδο από την Ευρωζώνη»

    Καμία χώρα δεν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να υποχρεωθεί σε έξοδο από την Ευρωζώνη παρά το γεγονός ότι η 17μελής ένωση αντιμετωπίζει ακόμα πολλά προβλήματα, δήλωσε σήμερα στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Γερμανίδα καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ.

    ''Εχουμε διανύσει πολύ δρόμο, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα που πρέπει να διευθετηθούν", τόνισε η Μέρκελ, η οποία υπογράμμισε ότι η επίλυση της κρίσης χρέους είναι μια μακρά διαδικασία που περιλαμβάνει μια σειρά από βήματα και μέτρα. Η Μέρκελ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες, οι οποίες βρίσκονται στην καρδιά της κρίσης, ίσως τις υποχρεώσουν σε έξοδο από την ευρωζώνη. "Οχι, δεν το βλέπω αυτό. Όλοι χρειαζόμαστε μια κοινή Ευρώπη", τόνισε.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η ίδια συμφώνησαν να συναντηθούν τις προσεχείς εβδομάδες στην Ουάσινγκτον υπουργοί των δυο χωρών για να συζητήσουν σχετικά με τις καταγγελίες για παρακολούθηση από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες γραφείων της ΕΕ και των πρεσβειών ευρωπαίων συμμάχων, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.

    Η Μέρκελ τόνισε ότι η ΕΕ έπραξε σωστά όταν έδωσε περισσότερο χρόνο σε χώρες της ευρωζώνης με οικονομικά προβλήματα, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία για να μειώσουν τα ελλείμματά τους και τα χρέη τους, καθώς το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν, είχε θέσει σε κίνδυνο το ευρώ.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [02] Πειραματικό οπτικό τρανζίστορ κάνει υπολογισμούς με φως

    Αμερικανοί ερευνητές των πανεπιστημίων ΜΙΤ και Χάρβαρντ δημιούργησαν ένα απολύτως οπτικό τρανζίστορ, που χρησιμοποιεί το φως, αντι για τον ηλεκτρισμό, για να κάνει υπολογισμούς. Η μελλοντική εφαρμογή τέτοιων τρανζίστορ από την ηλεκτρονική βιομηχανία μπορεί να «απογειώσει» την απόδοση τόσο των συμβατικών όσο και των κβαντικών υπολογιστών, καθώς θα μπορούν να κάνουν υπολογισμούς πολύ πιο γρήγορα από ό,τι τώρα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή φυσικής Βλάνταν Βουλέτι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science", προχώρησαν στην πειραματική υλοποίηση ενός οπτικού διακόπτη που ελέγχεται από μόνο ένα φωτόνιο (σωματίδιο του φωτός) και επιτρέπει στο ίδιο το φως να ελέγχει την μετάδοση του φωτός σε ένα κύκλωμα. Με άλλα λόγια, πρόκειται για το οπτικό ισοδύναμο ενός συμβατικού τρανζίστορ, του βασικού συστατικού ενός υπολογιστικού κυκλώματος.

    Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να αναπαράγουν το πειραματικό οπτικό τρανζίστορ τους σε συστήματα κατάλληλα για ενσωμάτωση σε «τσιπάκια», έτσι ώστε η τεχνολογία τους να αποκτήσει πρακτική εφαρμογή και εμπορική αξία, κάτι όμως που μένει να αποδειχθεί στο μέλλον.

    [03] Στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος για επαφές με την πολιτική ηγεσία

    Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντησή του με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη.

    Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Οι συνομιλίες με τον Κύπριο υπουργό Εξωτειρκών θα συνεχιστούν σε γεύμα εργασίας.

    Το απόγευμα, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, και τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων. Στο αεροδόμιο Λάρνακας τον κ. Βενιζέλο υποδέχτηκαν ο γενικός διευθυντής του Κυπριακού ΥΠΕΞ, πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο πρέσβης της Ελλάδος, Βασίλης Παπαϊωάννου.

    [04] Αποζημίωσεις 3,4 εκατ. ευρώ σε αγρότες καταβάλλει σήμερα ο ΕΛΓΑ

    Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 3,4 εκατ. ευρώκαταβάλλει σήμεραο ΕΛΓΑ σε 4.985 δικαιούχους παραγωγούς.

    Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε κηπευτικά, ελιές και εσπεριδοειδή αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα αίτια, τόσο κατά την περσινή όσο και τη φετινή χρονιά.

    [05] Ρωσία: Εξαετή κάθειρξη για τον Αλεξέι Ναβάλνι ζήτησαν οι εισαγγελείς

    Ρώσοι εισαγγελείς ζήτησαν σήμερα την επιβολή εξαετούς ποινής κάθειρξης για τον Αλεξέϊ Ναβάλνι, έναν από τους σημαντικότερους ηγέτες της αντιπολίτευσης και από τους σφοδρότερους επικριτές του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, με την κατηγορία της κατάχρησης δημοσίου χρήματος, σε μια υπόθεση που αφορά τη συμφωνία με εταιρεία ξυλείας στη βιομηχανική πόλη Κίροφ, της οποίας ήταν ανεπίσημα σύμβουλος το 2009.

    Ο εισαγγελέας Σεργκέι Μπογκντάνοφ δεν ζήτησε την ανώτατη ποινή δεκαετούς κάθειρξης στη δίκη του Ναβάλνι που διεξάγεται στο Κίροφ, αλλά εξαετή ποινή κάθειρξης που θα τον κρατήσει στη φυλακή μέχρι και μετά τις επόμενες προεδρικές εκλογές το 2018.

    Ο Ναβάλνι κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε περίπου 500.000 δολάρια από μια εταιρεία ξυλείας της οποίας ήταν σύμβουλος το 2009, ενόσω εργαζόταν ως σύμβουλος του κυβερνήτη του Κίροφ εκείνη την εποχή, Νικίτα Μπελίχ. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι αυτές αποσκοπούν στο να τον θέσουν στο περιθώριο ως πιθανό αντίπαλο του Πούτιν.

    Επιμέλεια:Μ. Μιχαλοπούλου

    [06] Ο φονικός κορονοϊός MERS δεν αποτελεί ακόμα παγκόσμια απειλή

    Ο νέος φονικός κορονοϊός που εμφανίστηκε πέρυσι και προκαλεί το «αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής» (MERS), δεν φαίνεται -προς το παρόν τουλάχιστον- να έχει τις μολυσματικές δυνατότητες να μετατραπεί σε πανδημία που θα αποτελέσει παγκόσμια απειλή.

    Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας εκτίμησης από τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Παστέρ του Παρισιού, οι οποίοι ανέλυσαν 55 περιστατικά της νόσου και εκτιμούν ότι ο ιός αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να εξαπλωθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο. Όμως στο μέλλον αυτό μπορεί να αλλάξει, αν ο ιός πραγματοποιήσει τις κατάλληλες μεταλλάξεις, οπότε ο κίνδυνος πανδημίας θα είναι μεγάλος.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές του Ινστιτούτου Παστέρ, ο MERS, αν και έχει πολλές κλινικές, επιδημιολογικές και ιολογικές ομοιότητες με τον SARS, έχει αρκετά διαφορετική βιολογία. Μια βασική διαφορά τους είναι ότι χρησιμοποιούν διαφορετικούς υποδοχείς για να μολύνουν τα κύττταρα στους αεραγωγούς του ανθρώπου.

    [07] Στην Ούνιξ Καζάν ο Νίκος Ζήσης

    Στο ρωσικό πρωτάθλημα με τη φανέλα τη Ούνιξ Καζάν θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νίκος Ζήσης.

    Η ρωσική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του 30χρονου γκαρντ, που έλυσε το συμβόλαιο του με την Μπιλμπάο, για 1+1 χρόνια.

    Στην ομάδα του Καζάν αγωνίζονται και δύο ακόμη Ελληνες, οι Ίαν Βουγιούκας και Κώστας Καϊμακόγλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 July 2013 - 8:30:22 UTC