Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε εξέλιξη, στην Ήπειρο
  • [02] Ξεκινά αύριο το απόλυτο μουσικό τετραήμερο: Rockwave Festival 2013
  • [03] Κλείσιμο της αμερικανικής πρεσβείας στη Βολιβία εξετάζει ο Μοράλες
  • [04] Κενό ασφαλείας στο Android θέτει σε κίνδυνο τους χρήστες
  • [05] Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συναντάται με τον Γ. Μαυραγάνη για τον κώδικα φορολογίας
  • [06] Ν. Αναστασιάδης: Σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα στην κυπριακή οικονομία
  • [07] Πρωτιά για Φιλιππίδη στη Λοζάνη με άλμα στα 5.72

  • [01] Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε εξέλιξη, στην Ήπειρο

    Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, από τα ξημερώματα, στην Ήπειρο. Στην περιοχή των πηγών του Αχέροντα, στη Γλυκή Παραμυθιάς, εστιάζονται οι έρευνες των αστυνομικών, καθώς νωρίς το πρωί οι κακοποιοί που έκλεψαν το ΙΧ από τη Φιλιππιάδα έπεσαν σε μπλόκο, έκαναν αναστροφή πορείας, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και σύμφωνα με εκτιμήσεις κινούνται πεζοί στο βουνό.

    Όπως διαπιστώθηκε, το αγροτικό αυτοκίνητο Navara, με το οποίο κινήθηκαν αρχικά και γάζωσαν το περιπολικό στην 'Αρτα, εκλάπη από το Αγρίνιο, ενώ βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας.

    Η διαδρομή των κακοποιών, φωτογραφίζει του Αλβανούς δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων, καθώς όπως όλα δείχνουν επιχειρούν να φτάσουν στα ελληνο-αλβανικά σύνορα και να διαφύγουν στη χώρα τους.

    Στην 'Ηπειρο βρίσκεται και ο αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Τσακνάκης.

    [02] Ξεκινά αύριο το απόλυτο μουσικό τετραήμερο: Rockwave Festival 2013

    Με 28 καλλιτέχνες/γκρουπ να συνθέτουν το πρόγραμμα του, φέτος το εκρηκτικό νεανικό φεστιβάλ, το Rockwave, διανύει τον 18o επιτυχημένο χρόνο του και περιμένει στο ανανεωμένο Terravibe Park να υποδεχτεί τους χιλιάδες θαυμαστές του, για τέσσερις ημέρες, από τις 6 έως και τις 9 Ιουλίου.

    Το Rockwave Festival κάθε χρόνο φιλοξενεί τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς και της ελληνικής μουσικής σκηνής λειτουργώντας σαν ένας ζωντανός οργανισμός που κινείται, μεταλλάσσεται και βελτιώνεται. Οι διοργανωτές δε δίστασαν μάλιστα να αναφερθούν στη φετινή «απουσία» μεγάλων ονομάτων που συνηθίζαμε άλλες χρονιές να βλέπουμε στο φεστιβάλ. «Ζητήσαμε από πολλούς καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ, όμως πολλοί είχαν απαιτήσεις που ήταν "εκτός εποχής".

    Το Rockwave ξεκινάει ελληνικά με την εμφάνιση σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών: Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Αγγελάκας, Θανάσης Παπακωσταντίνου, Λεωνίδας Μπαλάφας, Υπόγεια Ρεύματα & Θάνος Ανεστόπουλος και Ειρήνη Σκυλακάκη. Για πρώτη φορά όλοι μαζί θα βρεθούν στις σκηνές του Terravibe κατακλύζοντας την ημέρα με ήχους, μουσικές και μελωδίες που έχει αγαπήσει το κοινό.

    [03] Κλείσιμο της αμερικανικής πρεσβείας στη Βολιβία εξετάζει ο Μοράλες

    Ο βολιβιανός πρόεδρος 'Εβο Μοράλες αναφέρθηκε χθες στο ενδεχόμενο "να κλείσει, εάν χρειαστεί" η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λα Πας, καταγγέλλοντας την πίεση που άσκησε η Ουάσινγκτον σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες απαγόρευσαν την πτήση του αεροσκάφους του στον εναέριο χώρο τους, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι σ' αυτό επέβαινε ο 'Εντουαρντ Σνόουντεν.

    "Θα εξετάσουμε, εάν χρειαστεί, το κλείσιμο της αμερικανικής πρεσβείας στη Βολιβία. Δε χρειαζόμαστε μια πρεσβεία των ΗΠΑ", τόνισε ο Μοράλες στην Κοτσαμπάμπα όπου συγκεντρώθηκαν οι παραδοσιακοί σύμμαχοι της Βολιβίας στην περιοχή για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο βολιβιανό πρόεδρο μια ημέρα μετά την επεισοδιακή επιστροφή του από τη Ρωσία.

    "Δε θα διστάσω να κλείσω την πρεσβεία των ΗΠΑ, έχουμε την αξιοπρέπειά μας, την κυριαρχία μας, χωρίς τις ΗΠΑ θα αισθανθούμε καλύτερα πολιτικά, πιο δημοκρατικά", τόνισε ο Μοράλες, ο οποίος απέλασε τον αμερικανό πρέσβη από τη Βολιβία το 2008 και έκλεισε την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA) στις αρχές του 2009, θεωρώντας ότι αναμιγνύονται στην πολιτική ζωή της χώρας. Καθήκοντα πρέσβη των ΗΠΑ στη Βολιβία εκτελεί σήμερα ένας επιτετραμμένος.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [04] Κενό ασφαλείας στο Android θέτει σε κίνδυνο τους χρήστες

    Ερευνητές της εταιρείας Bluebox Security βρήκαν ένα κενό ασφαλείας στο λογισμικό Android, το οποίο επιτρέπει στους χάκερς να τροποποιούν τον κώδικα εφαρμογών, μετατρέποντάς τες σε κακόβουλα προγράμματα. Μάλιστα, σύμφωνα με την Bluebox, η αλλοίωση δεν είναι «ορατή» από τα αντιικά προγράμματα με συνέπεια τόσο το διαδικτυακό «κατάστημα» πώλησης της εφαρμογής όσο και ο τελικός χρήστης να μην γνωρίζουν ότι το λογισμικό έχει «μολυνθεί».

    Έτσι, όταν ο χρήστης επιχειρήσει να εγκαταστήσει μια ενημέρωση της εφαρμογής, η οποία εμφανίζεται ως αναβάθμιση του λογισμικού συστήματος, δίνει άθελά του πρόσβαση στη συσκευή του στον χάκερ. Όπως υπογραμμίζεται στην έρευνα της Bluebox, το κενό ασφαλείας είναι «εξαιρετικά επικίνδυνο» ενώ ενδεχομένως να επηρεάζει σχεδόν το σύνολο των Android συσκευών.

    Ήδη, η Bluebox έχει ενημερώσει τη Google από το Φεβρούαριο για το κενό ασφαλείας. Αυτή τη στιγμή, η αμερικανική εταιρεία αναπτύσσει ειδική ρύθμιση ασφαλείας ώστε να προστατέψει τις συσκευές Nexus. Από την πλευρά τους, αρκετοί κατασκευαστές «έξυπνων» συσκευών που «τρέχουν» με λογισμικό Android, όπως η Samsung, έχουν ήδη αρχίσει να επεξεργάζονται «δικλείδες» ασφαλείας για να παρέχουν επαρκή προστασία στους χρήστες τους.

    Επιμέλεια: Ι. Ιωαννίδης

    [05] Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συναντάται με τον Γ. Μαυραγάνη για τον κώδικα φορολογίας

    Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συναντάται σήμερα στις 9.30 το πρωί, με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη, προκειμένου να συζητηθούν οιαναγκαίες βελτιώσεις στο προς διαβούλευση σχέδιο του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

    Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούν οι Π. Κουκουλόπουλος, Χ. Πρωτόπαπας, Α. Μακρυπίδης και Δ. Σταματόπουλος.

    [06] Ν. Αναστασιάδης: Σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα στην κυπριακή οικονομία

    Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι γίνεται συστηματική δουλειά για την οικονομία και τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα.

    Μιλώντας σε εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης του ΔΗΣΥ ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε σημαντική τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και πρόσθεσε ότι οι συναντήσεις θα συνεχισθούν.

    Ανέφερε ότι μέσα από την προσπάθεια που καταβάλλεται, η Κύπρος αντικρύζεται από άλλη σκοπιά, ενώ απευθυνόμενος στα πολιτικά κόμματα τόνισε ότι «οι μηδενισμοί δεν ωφελούν». Υπογράμμισε, ακόμα, ότι πρέπει να ξεπεραστούν τα προβλήματα και η Τράπεζα Κύπρου να βγεί από το καθεστώς εξυγίανσης.

    Εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα να συνεχισθεί η άψογη, όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασία με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, για να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση.

    [07] Πρωτιά για Φιλιππίδη στη Λοζάνη με άλμα στα 5.72

    Ο Κώστα Φιλιππίδης σημείωσε την δεύτερη του νίκη στη σειρά αγώνων «Ντάιμοντ Λιγκ».

    Συγκεκριμένα ο Ελληνας επικοντιστής πήρε την πρώτη θέση στο μίτινγκ της Λοζανης με άλμα στα 5,72μ. Δεύτερος αναδείχθηκε ο ο Βραζιλιάνος Αογκούστο Ντούτρα με 5,62 μ., και τρίτος ο Γερμανός Ραφαέλ Χολζντέπε, επίσης με 5.62μ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 July 2013 - 6:30:24 UTC