Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Ντράγκι: «Πρέπει να αναγνωρίσουμε τη σημαντική πρόοδο της Ελλάδας»
  • [02] Αντιπαραθέσεων συνέχεια στη δίκη του ¶. Τσοχατζόπουλου
  • [03] Συνάντηση Κ. Παπούλια με ομογενείς βουλευτές
  • [04] Συνταγματικό και νόμιμο το διάταγμα για τις δημόσιες συναθροίσεις και συγκεντρώσεις
  • [05] Νέα φραστική επίθεση στην καγκελάριο Α. Μέρκελ από την αντιπολίτευση και τον Τύπο
  • [06] Στον Παναθηναϊκό μέχρι το 2015 ο Δημ. Διαμαντίδης

  • [01] Μ. Ντράγκι: «Πρέπει να αναγνωρίσουμε τη σημαντική πρόοδο της Ελλάδας»

    Η Ελλάδα έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της, μεταδίδει το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

    Ερωτηθείς σχετικά με την πορεία του τρέχοντος ελέγχου της ελληνικής οικονομίας από κλιμάκιο της τρόικας, ο κ. Ντράγκι απάντησε ότι «ο έλεγχος είναι σε εξέλιξη και συνεπώς δεν θα ήταν σωστό να σχολιάσω εικασίες όσον αφορά το αποτέλεσμά του».

    Ο κ. Ντράγκι τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο. Πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό».

    Νωρίτερα,ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκ. Βεστερβέλε, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, ανέφερε ότι «η Ελλάδα θα τα καταφέρει».

    [02] Αντιπαραθέσεων συνέχεια στη δίκη του ¶. Τσοχατζόπουλου

    Με έντονες λογομαχίες και διαξιφισμούς έκλεισε άλλη μία διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση του πρώην υπουργού ¶μυνας ¶κη Τσοχατζόπουλου.

    Ο βασικός κατηγορούμενος στη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς «συγκρούστηκε» έντονα με την Έδρα αλλά και με τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής με αφορμή την ανάγνωση χειρόγραφων σημειώσεών του, ενώ κατήγγειλε για ακόμη μία φορά «συναλλαγές με συγκατηγορουμένους του» για να οδηγηθεί η υπόθεση σε δίκη.

    Η έκρηξη του κ. Τσοχατζόπουλου προς τη συνήγορο πολιτικής αγωγής αφορούσε σημείωμα που αναγνώστηκε στο οποίο περιλαμβάνονταν το όνομα «Μιλτιάδης» και ονόματα δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση του λεγόμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος».

    [03] Συνάντηση Κ. Παπούλια με ομογενείς βουλευτές

    Το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), δηλαδή ομογενείς βουλευτές και γερουσιαστές από όλο τον κόσμο και όλες τις πολιτικές παρατάξεις, δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αργά το μεσημέρι.

    Ο κ. Παπούλιας είπε στους ομογενείς βουλευτές πως «έχετε την ευκαιρία και την ευχέρεια να μεταφέρετε στα κόμματα που ανήκετε και εκπροσωπείτε και στα Κοινοβούλια που συμμετέχετε την πραγματική εικόνα της Ελλάδας. Και είστε μοχλοί πίεσης για μερικά πράγματα που είναι δίκαια να γίνουν γι? αυτή την πατρίδα».

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΔΕΕ, Γ. Πανταζόπουλος, από την Αυστραλία, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παπούλια για το καλωσόρισμα, απάντησε ότι οι ομογενείς βουλευτές βοηθούν για την προώθηση των εθνικών θεμάτων, ενώ ειδικότερα για την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη από ανάπτυξη και η πραγματικότητα είναι ότι έχει αλλάξει και θα συνεχίζει να αλλάζει και θα δούμε τα καλύτερα της Ελλάδας».

    [04] Συνταγματικό και νόμιμο το διάταγμα για τις δημόσιες συναθροίσεις και συγκεντρώσεις

    Συνταγματικό και νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια, με το οποίο ρυθμίζονται οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα πραγματοποιούνται οι δημόσιες συναθροίσεις και οι συγκεντρώσεις.

    Ειδικότερα, το επίμαχο σχέδιο διατάγματος προβλέπει ότι οι συναθροίσεις θα διεξάγονται κατά τρόπο που δεν διαταράσσεται, παρά στο μέτρο του απολύτως αναγκαίου, η οδική κυκλοφορία και η κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης. Σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από εκατό χιλιάδες κατοίκους δεν επιτρέπεται η κατάληψη ολόκληρου του οδοστρώματος και η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από ιδιαίτερα μικρές, «σε σχέση με τη σημασία της συγκεκριμένης οδού για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας και της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης», συναθροίσεις.

    [05] Νέα φραστική επίθεση στην καγκελάριο Α. Μέρκελ από την αντιπολίτευση και τον Τύπο

    «Η (καγκελάριος της Γερμανίας, ¶γγελα) Μέρκελ είναι ένα είδος κλέφτη, που κλέβει από τους νέους της Ευρώπης το μέλλον τους», δήλωσε ο αρχηγός των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δίνοντας συνέχεια στην οξύτατη κριτική που ασκεί στην Καγκελάριο για την ευρωπαϊκή πολιτική της.

    Με αφορμή την χθεσινή σύνοδο για τις «Προοπτικές απασχόλησης των νέων στην Ευρώπη» που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο με την συμμετοχή και του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Γκάμπριελ, ο οποίος συμμετείχε στην παράλληλη εκδήλωση διαμαρτυρίας των γερμανικών και γαλλικών συνδικάτων, υποστήριξε ότι η κα Μέρκελ κάνει πλύση εγκεφάλου στον κόσμο και πρόσθεσε ότι είναι υπεύθυνη για «την μεγαλύτερη ντροπή της ευρωπαϊκής πολιτικής». Επισήμανε παράλληλα τον κίνδυνο κοινωνικής και πολιτικής καταστροφής, εάν τα ποσοστά της ανεργίας διατηρηθούν σε τόσο υψηλά επίπεδα.

    Επικριτική όμως ήταν η στάση και της μεγαλύτερης μερίδας του γερμανικού Τύπου για την πρωτοβουλία της Καγκελαρίου, η οποία από πολλούς αναλυτές αποδίδεται σε προεκλογικές ανάγκες.

    [06] Στον Παναθηναϊκό μέχρι το 2015 ο Δημ. Διαμαντίδης

    Έντεκα χρόνια της καριέρας του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα γράψει η ιστορία για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, μετά την υπογραφή νέου διετούς συμβολαίου με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού «έδεσε» τον αρχηγό της μέχρι το 2015.

    Ο Διαμαντίδης πρωτοϋπέγραψε στον Παναθηναϊκό το 2004 σε ηλικία 24 ετών και πλέον έχει την ευκαιρία να παραμείνει στους «πράσινους» μέχρι τα 35 του.

    Ο διεθνής γκαρντ δήλωσε μετά την επέκταση της συνεργασίας του με τον νταμπλούχο Ελλάδας: «Είμαι χαρούμενος, ευτυχισμένος για την παραμονή μου στην ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι στο μυαλό μου δεν υπήρχε κάτι άλλο, δεν ήθελα να φύγω από εδώ, γιατί αισθάνομαι όμορφα, καλά και σαν στο σπίτι μου στον Παναθηναϊκό. Δεν υπήρχαν δεύτερες σκέψεις για μένα ούτε για μια στιγμή. Ήθελα να παραμείνω στην ομάδα από την αρχή. Αυτό που όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε τώρα να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε με δουλειά, ώστε να κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό στο υψηλότερο επίπεδο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 July 2013 - 16:30:24 UTC