Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πώς θα δηλωθούν οι τόκοι από καταθέσεις
  • [02] Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Στις γενικές συνελεύσεις οι τελικές αποφάσεις
  • [03] Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα με Μόρσι
  • [04] Ο Σνόουντεν κατηγορεί την κυβέρνηση Ομπάμα ότι άσκησε πιέσεις για να μην του δοθεί άσυλο

  • [01] Πώς θα δηλωθούν οι τόκοι από καταθέσεις

    Οι πραγματικοί δικαιούχοι των λογαριασμών καταθέσεων θα αναγράφουν τους τόκους στη φορολογική τους δήλωση όπως προβλέπει εγκύκλιος του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης.

    Μεταξύ άλλων η εγκύκλιος προβλέπει ότι:

    - Στην περίπτωση ανήλικων τέκνων που είναι προστατευόμενα μέλη η αναγραφή του ΑΜΚΑ είναι υποχρεωτική ενώ είναι προαιρετική η αναγραφή του ΑΦΜ.

    Για τα προστατευόμενα μέλη που είναι άνω των 18 ετών, η αναγραφή του ΑΦΜ και του Α.Μ.Κ.Α. είναι υποχρεωτική. Ειδικά για τον Α.Μ.Κ.Α., η αναγραφή του δεν είναι υποχρεωτική για προστατευόμενα τέκνα κατοίκων εξωτερικού.

    Στην ηλεκτρονική υποβολή είναι υποχρεωτική η αναγραφή της ημερομηνίας γέννησης υποχρέου και συζύγου στις περιπτώσεις που δεν εμφανίζεται προσυμπληρωμένη από το σύστημα.

    [02] Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Στις γενικές συνελεύσεις οι τελικές αποφάσεις

    «Τα επιμέρους σημεία, με τις παραπομπές σε ΦΕΚ και ΚΥΑ, δεν αποκαθιστούν τη νομιμότητα, τις ασάφειες και την υπονόμευση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το "μαύρο" παραμένει στις συχνότητες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και η απόφαση του ΣτΕ δεν εκτελείται» δηλώνουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μετά τη σημερινή συνάντηση που είχαν με τον αρμόδιο υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή.

    Ο κ. Καψής παρέδωσε στους εκπροσώπους των εργαζομένωντις προτάσεις της κυβέρνησης για την ΕΡΤ.

    Όπως τονίζουν: «Οι αποζημιώσεις δεν είναι χάρη και "γενναιόδωρη προσφορά" που μπορεί να εντάσσεται στην όποια "διαπραγμάτευση", αλλά ορίζονται νομίμως. Το ταμείο ανεργίας δεν είναι δώρο και "πριμ" της κυβέρνησης στους - κατ' αυτήν- απολυμένους της ΕΡΤ».

    Οι τελικές αποφάσεις των εργαζομένων θα ληφθούν, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, στις γενικές συνελεύσεις τους.

    [03] Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα με Μόρσι

    Η προεδρία της Αιγύπτου ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Τρίτης ότι ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την οποία συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα.Σύμφωνα με δήλωση που αναρτήθηκε στο Facebook, ο Μόρσι τόνισε ότι η Αίγυπτος «οδεύει μπροστά», μέσω μιας ειρηνικά δημοκρατικής μετάβασης.

    Στο μεταξύ,ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Καμέλ Αμρ, υπέβαλε, την παραίτησή του, μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο Ειδήσεων, MENA, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με αίτημα την απομάκρυνση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από την εξουσία.

    Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη δική της πορεία για την επίτευξη εθνικής συμφιλίωσης, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του προέδρου της χώρας . Ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Μοχάμεντ Μόρσι, πιστεύει ότι η δήλωση του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων να δώσει προθεσμία στους πολιτικούς για την επίτευξη συναίνεσης, αποτελεί επικίνδυνη κίνηση αφού μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και η κυβέρνηση θα επιμείνει στα δικά της πλάνα για εθνική συμφιλίωση, αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το γραφείο Τύπου του προέδρου.

    Τονίζοντας το γεγονός ότι ο Μόρσι δεν είχε προειδοποιηθεί εκ των προτέρων από τον στρατηγό που έκανε την ανακοίνωση, η προεδρία δήλωσε ότι «ορισμένες από τις ανακοινώσεις κρύβουν υπονοούμενα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση στην περίπλοκη εθνική κατάσταση».

    «Η προεδρία επιβεβαιώνει ότι κινείται προς την πορεία που είχε προσχεδιάσει για μια ολοκληρωμένη εθνική συμφιλίωση? εις απάντηση στον αιγυπτιακό λαό και ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε δηλώσεις, οι οποίες εμβαθύνουν το διχασμό μεταξύ των πολιτών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    [04] Ο Σνόουντεν κατηγορεί την κυβέρνηση Ομπάμα ότι άσκησε πιέσεις για να μην του δοθεί άσυλο

    Ο πρώην συμβασιούχος της αμερικανικής υπηρεσίας ασφαλείας (NSA), Έντουαρντ Σνόουντεν, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση του προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, του αρνείται το δικαίωμα για άσυλο, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο οργανισμός WikiLeaks.

    «Αναφέρεται ότι μετά την υπόσχεσή του να μην πράξει κάτι τέτοιο, ο πρόεδρος διέταξε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να πιέσει τους ηγέτες εθνών, από τα οποία έχω ζητήσει άσυλο, να μου το αρνηθούν», είπε ο Σνόουντεν σε ανακοίνωση την οποία δημοσίευσε την ιστοσελίδα WikiLeaks, αναφερόμενος στον αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα και τον αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν. «Αυτό το είδος εξαπάτησης από ένα παγκόσμιο ηγέτη δεν εκπροσωπεί τη δικαιοσύνη».Στην ανακοίνωσή του ο Σνόουντεν κατηγορεί την κυβέρνηση Ομπάμα ότι «χρησιμοποίησε την υπηκοότητα ως όπλο» ενάντια στις προσπάθειές του να αναζητήσει άσυλο. Πρόσθεσε επίσης ότι «δεν σκοπεύει να κάνει πίσω στις πεποιθήσεις του».

    Η αίτηση για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου από τη Ρωσία που κατέθεσε ο πρώην συμβασιούχος των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας Έντουαρντ Σνόουντεν θα μπορούσε «να διευθετήσει οριστικά» την υπόθεσή του, υποστήριξε χθες ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση, Γ. Δάβος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 July 2013 - 4:30:25 UTC