Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ηλεκτρονικής κατασκοπείας σε βάρος θεσμών της ΕΕ ζητεί η Επιτροπή
  • [02] Ο Μόντι προειδοποιεί ότι θα αποσύρει την υποστήριξή του από την κυβέρνηση
  • [03] Παραβίαση των κοινοτικών κανόνων ανταγωνισμού από ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες στην αγορά CDS
  • [04] "Παρών" στο προσκλητήριο της ΝΔ δηλώνει ο Κ. Μαρκόπουλος
  • [05] Eurostat: Αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη
  • [06] «Τέλος» και τυπικά από Φούλαμ ο Καραγκούνης

  • [01] Πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ηλεκτρονικής κατασκοπείας σε βάρος θεσμών της ΕΕ ζητεί η Επιτροπή

    Την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ηλεκτρονικής κατασκοπείας σε βάρος θεσμών της ΕΕ ζητεί από τις ΗΠΑ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα στις Βρυξέλλες.

    «Αυτό που περιμένουμε από τους εταίρους και συμμάχους μας είναι η σαφήνεια και η διαφάνεια και αυτό είναι που αναμένουμε και από τις ΗΠΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά η Επιτροπή στην ανακοίνωση αυτή, προσθέτοντας ότι αναμένει τη σχετική αντίδραση από τις αρχές των ΗΠΑ.

    Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ζήτησε την διεξαγωγή ελέγχων σχετικά με την ασφάλεια στην Επιτροπή. «Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους ισχυρισμούς, ο πρόεδρος Μπαρόζο έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής να προχωρήσουν σε έναν πλήρη έλεγχο της ασφάλειας», δήλωσε η Πία Αρενκίλντε-Χάνσεν.

    Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αποκάλυψε χθες ότι το Prism, το πρόγραμμα κατασκοπείας της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, είχε στόχο θεσμούς της ΕΕ.

    Σύμφωνα με το Ντερ Σπίγκελ, για το πρόγραμμα αυτό είχαν τοποθετηθεί μικρόφωνα στο κτίριο της ΕΕ στην Ουάσινγκτον και υπήρχε μια διείσδυση στο δίκτυο πληροφορικής, η οποία επέτρεπε την ανάγνωση μηνυμάτων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εσωτερικών εγγράφων. Με τον ίδιο τρόπο φέρεται ότι παρακολουθείτο και η εκπροσώπηση της ΕΕ στον ΟΗΕ.

    Ο Μάικλ Μαν, εκπρόσωπος της επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον, δήλωσε ότι "τα γραφεία της ΕΕ στην Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον έχουν και τα δύο μετακομίσει μετά την ημερομηνία στην οποία παραπέμπουν οι ισχυρισμοί" για κατασκοπεία.

    "Έχουμε ένα εντελώς καινούργιο σύστημα ασφάλειας", πρόσθεσε ο Μάικλ Μαν, σημειώνοντας ότι οι αποκαλύψεις αυτές "αναφέρονται προφανώς σε μια πρότερη κατάσταση".

    Οι αποκαλύψεις αυτές για κατασκοπεία δείχνουν να παραπέμπουν χρονικά στο 2010 και το 2007. Η διπλωματική αποστολή της ΕΕ στην Ουάσινγκτον άλλαξε κτίρια το 2010, ενώ αυτήν στην Νέα Υόρκη μετακόμισε το 2012, διευκρίνισε ο Μάικλ Μαν.

    [02] Ο Μόντι προειδοποιεί ότι θα αποσύρει την υποστήριξή του από την κυβέρνηση

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι προειδοποίησε ότι μπορεί να αποσύρει την υποστήριξή του από την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα αν αυτή δεν μπορέσει να επιλύσει τις διαφωνίες μεταξύ των κύριων εταίρων της και να προχωρήσει με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις ώστε να εμποδίσει μια βαθειά ύφεση.

    Η συμμαχία του Μόντι "Επιλογή Πολιτών" (SC) έχει πολύ λίγες έδρες στο κοινοβούλιο για να κινδυνεύσει η κυβέρνηση, αλλά η προειδοποίησή του αποτελεί ένδειξη της αυξανόμενης ανησυχίας για τον αργό ρυθμό των μεταρρυθμίσεων, λόγω των διαφωνιών που υπάρχουν ανάμεσα στο κόμμα της κεντροαριστεράς και σε αυτό της κεντροδεξιάς που αποτελούν τον βασικό κορμό του συνασπισμού του Λέτα.

    "Χωρίς μια αλλαγή κατεύθυνσης, δεν πιστεύουμε ότι μακροπρόθεσμα θα μπορούμε να υποστηρίζουμε μια κυβέρνηση που πλήττεται από τις αυξανόμενες αμφιβολίες", ανέφερε ο Μόντι σε ένα κείμενο στην σελίδα του στο Facebook.

    [03] Παραβίαση των κοινοτικών κανόνων ανταγωνισμού από ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες στην αγορά CDS

    Παραβίαση των κοινοτικών κανόνων ανταγωνισμού από 13 μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες στην αγορά ασφάλιστρων κινδύνου έναντι χρεοκοπίας (CDS) διαπίστωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώνοντας το αποτέλεσμα προκαταρκτικής έρευνάς της.

    Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μεταξύ 2006 και 2009 οι τράπεζες αυτές είχαν έρθει σε συνεννόηση προκειμένου να παρεμποδίσουν ή να καθυστερήσουν την είσοδο ανταγωνιστών στη συγκεκριμένη αγορά.

    Πρόκειται για τις Bank of America Merrill Lynch, Barclays, Bear Stearns, BNP Paribas, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan, Morgan Stanley, Royal Bank of Scotland, UBS όπως επίσης και τη Διεθνή Ένωση Ανταλλαγών και Παραγώγων (ISDA) αλλά και την εταιρεία παροχής πληροφοριών Markit.

    Η έρευνα της Επιτροπής ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2011 όταν τα χρηματιστήρια Deutsche Bοrse και Chicago Mercantile Exchange επιχείρησαν να εισέλθουν στην αγορά των CDS.

    Οι δύο αυτές εταιρείες δεν κατάφεραν να αποσπάσουν τις συγκεκριμένες πληροφορίες για να προχωρήσουν σε ανταλλαγές CDS στην Markit και τον ISDA, οι οποίοι φέρονται να λειτούργησαν κατόπιν αιτήματος των μεγάλων τραπεζών.

    Ο επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια προειδοποίησε ότι αν από τη σε βάθος έρευνα που θα ακολουθήσει επιβεβαιωθούν τα συγκεκριμένα γεγονότα τότε θα πρόκειται για σοβαρή παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού. Τόνισε επίσης ότι η ΕΕ δρα ώστε οι αγορές να λειτουργούν με μεγαλύτερη διαφάνεια και "να γυρίσουμε σελίδα" σε σχέση με τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

    [04] "Παρών" στο προσκλητήριο της ΝΔ δηλώνει ο Κ. Μαρκόπουλος

    Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο Κώστας Μαρκόπουλος δηλώνει "παρών" στο προσκλητήριο που απηύθυνε ο πρωθυπουργός από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ.

    Όπως αναφέρει ο κ. Μαρκόπουλος σε σχετική δήλωσή του, "Το προσκλητήριο ενότητας από τον Αντώνη Σαμαρά έχει στόχο την ανασυγκρότηση της χώρας με πρωταγωνιστή μία ενιαία και ισχυρή κεντροδεξιά παράταξη. Το τέλος των μνημονίων και η ανάδειξη μιας ισχυρής Νέας Ελλάδας, μας χρειάζεται όλους χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς εγωισμούς, χωρίς μικροπολιτική διάθεση". Υπογραμμίζει μάλιστα ότι "σπάνια ένας πρωθυπουργός απευθύνει παρόμοιο προσκλητήριο".

    [05] Eurostat: Αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη

    Ο πληθωρισμός αυξήθηκε τον Ιούνιο στην Ευρωζώνη, στο 1,6% από 1,4% τον Μάιο, λόγω της καθαρής αύξησης των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

    Πάντως παρά την αύξηση του δείκτη, το επίπεδο του πληθωρισμού παραμένει αρκετά χαμηλότερο από ό,τι πριν από ένα χρόνο, καθώς βρισκόταν στο 2,4% τον Ιούνιο του 2012.

    [06] «Τέλος» και τυπικά από Φούλαμ ο Καραγκούνης

    Τον επόμενο σύλλογο της καριέρας του αναζητεί ήδη ο Γιώργος Καραγκούνης, καθώς σήμερα η Φούλαμ ανακοίνωσε και τυπικά τη λύση της συνεργασίας με τον Έλληνα διεθνή μέσο καθώς και με άλλους 9 ποδοσφαιριστές, οι πέντε εκ των οποίων από την ομάδα των Νέων.

    «Ο Έλληνας πολεμιστής Γιώργος Καραγκούνης ήρθε στην ομάδα μας το Σεπτέμβριο του 2012, αλλά απέδειξε πως είναι σημαντικό κομμάτι της μεσαίας γραμμής και πέτυχε γκολ με μακρινά σουτ απέναντι σε Γουίγκαν και Μπλάκπουλ τον Ιανουάριο», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του αγγλικού συλλόγου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 July 2013 - 14:30:21 UTC