Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολ. Κεφαλογιάννη: Mείωση ΦΠΑ στην εστίαση για να έχουμε ένα ανταγωνιστικό προϊόν
  • [02] Πατέρας καταπλάκωσε με το τρακτέρ τον 3χρονο γιο του
  • [03] Aστυνομική έρευνα για την κυπριακή οικονομία
  • [04] H Βραζιλία κατέκτησε το 4ο Κύπελλο Συνομοσπονδιών
  • [05] Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον Πορτογάλο Βίτορ

  • [01] Ολ. Κεφαλογιάννη: Mείωση ΦΠΑ στην εστίαση για να έχουμε ένα ανταγωνιστικό προϊόν

    Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση «θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε ένα ανταγωνιστικό προϊόν» τόνισε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ ΜΠΕ.

    «Δεν έχουμε κάτι νέο για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Ξέρετε είναι ένα από τα θέματα τα οποία από την αρχή το υπουργείο Τουρισμού έχει ζητήσει με κάθε τρόπο, γιατί νομίζουμε ότι θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε ένα ανταγωνιστικό προϊόν» σημείωσε η υπουργός Πολιτισμού.

    Η κ. Κεφαλογιάννη απηύθυνε έκκληση σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά και σε όλους εκείνους που έρχονται σε επαφή με τους επισκέπτες στη χώρα μας να δείξουν «το καλύτερο πρόσωπο της Ελλάδας» και να υπάρξει «συγκράτηση των τιμών, πολύ καλή παροχή υπηρεσιών και καθαριότητα».

    «Βρισκόμαστε στο μέσον της τουριστικής περιόδου και πρέπει όλοι να έχουμε υπόψη μας ότι αυτό το πολύ καλό τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας και τα πολύ αισιόδοξα μηνύματα που έχουμε από την αρχή της χρονιάς, για να επαληθευτούν σημαίνει ότι όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και όλοι εκείνοι που ερχόμαστε σε επαφή με τους επισκέπτες στη χώρα μας να δείξουμε το καλύτερο πρόσωπο της Ελλάδας. «Εμείς ως υπουργείο Τουρισμού θα κάνουμε τον απολογισμό μας στο τέλος της χρονιάς. Γι΄αυτόν τον λόγο ζητάω σε αυτή τη φάση όλοι να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αυτό τι σημαίνει: συγκράτηση των τιμών, πολύ καλή παροχή υπηρεσιών και καθαριότητα» σημείωσε η κ. Κεφαλογιάννη.

    [02] Πατέρας καταπλάκωσε με το τρακτέρ τον 3χρονο γιο του

    Τραγωδία στην Αριδαία Πέλλας.

    Ένα 3χρονο αγοράκι έχασε τη ζωή του, όταν καταπλακώθηκε από τρακτέρ που οδηγούσε ο 34χρονος πατέρας του. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε χθες το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή του χωριού Πιπεριά. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 34χρονος καλλιεργούσε με το τρακτέρ το χωράφι του, έχοντας παρέα τον γιο του, ο οποίος καθόταν στο αριστερό φτερό του οχήματος.

    Όπως κατέθεσε ο τραγικός πατέρας, κάποια στιγμή το μικρό αγοράκι ξέφυγε της προσοχής του, έπεσε από το τρακτέρ και καταπλακώθηκε από το ογκώδες όχημα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Τα ακριβή αίτια του περιστατικού, που έχει βυθίσει στο πένθος ολόκληρη την περιοχή, ερευνώνται από το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας.

    [03] Aστυνομική έρευνα για την κυπριακή οικονομία

    Με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, Πέτρου Κληρίδη, αρχίζει αστυνομική έρευνα για την κατάσταση, στην οποία περιήλθε η κυπριακή οικονομία. Ο κ. Κληρίδης ανάφερε ότι έστειλε επιστολή στον Αρχηγό της Αστυνομίας, στην οποία επισημαίνει ότι θα πρέπει η Αστυνομία να προχωρήσει στην έρευνα, καταρτίζοντας τις ομάδες που χρειάζονται.

    Ο Γενικός Εισαγγελέας διευκρίνισε ότι η έρευνα θα καλύψει όλα τα θέματα. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το έργο της Αστυνομίας να συνδράμουν εμπειρογνώμονες τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

    Για την ερευνητική επιτροπή ο Πέτρος Κληρίδης είπε ότι, παρά την απόφασή της δεν έχει δικαίωμα να αποδώσει ποινικές ευθύνες, έχει πολλούς άλλους όρους εντολής με τους οποίους μπορεί να συνδράμει τις έρευνες.

    [04] H Βραζιλία κατέκτησε το 4ο Κύπελλο Συνομοσπονδιών

    Η εθνική ομάδα της Βραζιλίας ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια του 4ου κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

    Η «σελεσάο» ήταν εντυπωσιακή, νίκησε στον τελικό την παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανία, με το εντυπωσιακό 3-0 και κατέκτησε το τρόπαιο του τουρνουά. Τα γκολ του Φρεντ (2', 47') και του Νεϊμάρ (44') υπέγραψαν τον θρίαμβο της ομάδας του Λουίς Φελίπε Σκολάρι και ανάγκασαν σε παραλήρημα 80.000 συμπατριώτες τους που κατέκλυσαν το «Μαρακανά».

    Πολύ κακοί οι Ισπανοί, έχασαν πέναλτι με τον Ράμος στο 55' και αγωνιζόμενοι με δέκα παίκτες από το 68' (λόγω αποβολής του Πικέ) ήταν αδύνατο ν' αποφύγουν την πρώτη επίσημη ήττα τους από το 2010.

    [05] Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον Πορτογάλο Βίτορ

    Την απόκτηση του Μίγκελ Βίτορ ανακοίνωσε σήμερα ο ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος αμυντικός, ο οποίος έφτασε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, θα φοράει τη φανέλα του «δικέφαλου» μέχρι το καλοκαίρι του 2016.

    Μάλιστα, ο Πορτογάλος αμυντικός βρέθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις στη Νέα Μεσημβρία, όπου θα γνωριστεί με τον Χουμπ Στέφενς, τους νέους συμπαίκτες του και θα προπονηθεί. Σύμφωνα με την ΠΑΕ αύριο ο παίκτης θα περάσει εργομετρικό έλεγχο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 July 2013 - 8:30:24 UTC