Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δέσμευση της Emma Delta για τον ΟΠΑΠ
  • [02] «Το success story εγκαταλείφθηκε» λέει ο Πάνος Καμμένος
  • [03] Αμετάκλητες οι καταδίκες Κ. Μπουρμπούλια και Ευ. Καλούση
  • [04] Φρ. Ολάντ: Η ευρωζώνη πρέπει να έχει και κοινωνική διάσταση

  • [01] Δέσμευση της Emma Delta για τον ΟΠΑΠ

    Στην τελική ευθεία για την πλήρη ιδιωτικοποίησή της πέρασε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ενέκρινε σήμερα τη διαδικασία, το χρονοδιάγραμμα και τους όρους αξιοποίησης για την πώληση του 100% των μετοχών και τη μεταβίβαση του ελέγχου της εταιρίας σε επενδυτή, ο οποίος θα επιλεγεί μέσω διεθνούς, ανοιχτού, πλειοδοτικού διαγωνισμού.

    Την ίδια ώρα, οι εξελίξεις σχετικά με την αγορά του φυσικού αερίου φαίνεται ότι δημιουργούν νέα δεδομένα για τη ΔΕΠΑ, για την οποία ο διαγωνισμός πώλησης κατέστη πρόσφατα άκαρπος. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου, μίλησε σήμερα («Βήμα FM») για την εκδήλωση νέου ενδιαφέροντος από ευρωπαϊκό ενεργειακό όμιλο.

    Στο άλλο μεγάλο «μέτωπο» τέλος, αυτό του ΟΠΑΠ, υπήρξε ανακοίνωση της Emma Delta, του επενδυτικού σχήματος που πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την απόκτηση του 33% του Οργανισμού, που ουσιαστικά επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την εξαγορά του συγκεκριμένου ποσοστού.

    [02] «Το success story εγκαταλείφθηκε» λέει ο Πάνος Καμμένος

    Την άποψη ότι «το success story εγκαταλείφθηκε» εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στις εξελίξεις με τον αγωγό ΤΑΡ. «Καλούμε τον κ. πρωθυπουργό να ξυπνήσει από το success dream και να δει την πραγματικότητα της ανεργίας, της ύφεσης και των αυτοκτονιών. Καλό ξημέρωμα» πρόσθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    [03] Αμετάκλητες οι καταδίκες Κ. Μπουρμπούλια και Ευ. Καλούση

    Αμετάκλητες κατέστησε ο Άρειος Πάγος τις καταδίκες των εμπλεκομένων στο παραδικαστικό κύκλωμα, τέως δικαστικών λειτουργών, Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια και Ευάγγελου Καλούση, καθώς απέρριψε τις αιτήσεις τους, που ζητούσαν να αναιρεθούν οι εφετειακές αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκαν, η κ. Μπουρμπούλια σε κάθειρξη 7 ετών και ο κ. Καλούσης σε κάθειρξη 12 ετών.

    Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε τις αιτήσεις των δύο τέως δικαστών κρίνοντας ότι η καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών έχει πλήρη, ορθή και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτούν οι συνταγματικές επιταγές.

    Η κ. Μπουρμπούλια και ο κ. Καλούσης αντιμετώπισαν κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες και παθητική δωροδοκία δικαστή.

    [04] Φρ. Ολάντ: Η ευρωζώνη πρέπει να έχει και κοινωνική διάσταση

    Η ευρωζώνη οφείλει να κινηθεί προς την ολοκλήρωση και γρήγορα αλλά να έχει ταυτόχρονα "μια κοινωνική διάσταση", είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    ΟΟλάντ σημείωσε πως η ΕΕ θα αποκτήσει έναν ενιαίο μηχανισμό εποπτείας των τραπεζών και έναν ενιαίο μηχανισμό εκκαθάρισης τραπεζών ως τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

    "Οι χώρες εκτός της ευρωζώνης πρέπει να αφήσουν τα κράτη εντός αυτής να ακολουθήσουν τον δικό τους ρυθμό" επισήμανε ακόμα ο Ολάντ, προφανώς αναφερόμενος στη Βρετανία που εμπόδισε προτάσεις με στόχο την προώθηση της δημοσιονομικής ένωσης, ενώ εκείνες οι χώρες-μέλη της ΕΕ που θέλουν να ενταχθούν στο ενιαίο νόμισμα πρέπει να συντονιστούν με την ευρωζώνη σε επίπεδο αποφάσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 June 2013 - 16:30:22 UTC