Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ορκίζεται σήμερα η νέα κυβέρνηση
  • [02] Π. Καψής: Προτεραιότητα να φύγει το "μαύρο" της ΕΡΤ
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Η ανακύκλωση προσώπων σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της κυβέρνησης
  • [04] Η κλιματική αλλαγή και η οικονομική αστάθεια είναι οι μεγαλύτερες ανησυχίες σήμερα στον πλανήτη
  • [05] Συνεχίζεται το θρίλερ με τον Εντ. Σνόουντεν. Δεν έφθασε στην Αβάνα
  • [06] Το δικό του αστέρι στο Χόλιγουντ απέκτησε ο παραγωγός των blockbuster ταινιών, Τζέρι Μπρουκχάιμερ
  • [07] Οι ταλιμπάν εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του Προεδρικού Μεγάρου στο Αφγανιστάν
  • [08] Τα «BRICS» επιχειρούν στενότερο συντονισμό των μακροοικονομικών πολιτικών τους
  • [09] Ακόμη ένας περίπατος στο διάστημα
  • [10] «Όσο υπάρχουν επίτροποι στη χώρα δεν έχει σημασία ποιοι είναι υπουργοί» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος
  • [11] Δεν αποδέχτηκε τη θέση της υφυπουργού Υγείας, η Σοφία Βούλτεψη
  • [12] Παραιτήθηκε ο εμίρης του Κατάρ και παρέδωσε την εξουσία στον γιο του
  • [13] Ανανέωσε ο Μανιάτης με τον Ολυμπιακό έως το 2017

  • [01] Ορκίζεται σήμερα η νέα κυβέρνηση

    Θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών αναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, στη νέα κυβέρνηση που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, στην οποία αναλαμβάνουν κυβερνητικό αξίωμα πολλά νέα πρόσωπα.

    Ο Δημ. Αβραμόπουλος αναλαμβάνει επικεφαλής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ επικεφαλής υπουργείων αναλαμβάνουν ο Ιω. Μιχελάκης στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Κ. Μητσοτάκης στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Υγείας και ο Μ. Βαρβιτσιώτης στο Ναυτιλίας, ενώ υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση τοποθετείται ο Π. Καψής.

    Επίσης, ο μέχρι πρότινος υπουργός Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος αναλαμβάνει το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ επιστρέφει στην κυβέρνηση, στο υπουργείο Υποδομών, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης και στο υπουργείο Περιβάλλοντος ο Ι. Μανιάτης.

    Το μεσημέρι θα γίνει η ορκωμοσία και ακολούθως η συνεδρίαση της κυβέρνησης υπό το νέο σχήμα.

    [02] Π. Καψής: Προτεραιότητα να φύγει το "μαύρο" της ΕΡΤ

    Για ευκαιρία να κάνει η Ελλάδα «ένα άλμα δημιουργίας μιας καινούριας ραδιοτηλεόρασης που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών πέρα από παρεμβάσεις και κομματισμούς» μίλησε ο νέος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

    Ο κ. Καψής, ο οποίος παραδέχθηκε τη δυσκολία του εγχειρήματος, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να πω, πως θα το χειριστούμε. Νομίζω και οι εργαζόμενοι είναι μέρος της λύσης και ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα το δουν έτσι».

    Αναφορικά με την ανάγκη να φύγει το "μαύρο" από τις οθόνες της τηλεόρασης τόνισε: «Συμφωνώ απολύτως, το επιτάσσει και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και είναι το πρώτο το οποίο πρέπει να κάνουμε για να εξομαλυνθούν τα πράγματα και μετά να βάλουμε μπροστά τον σχεδιασμό για τη νέα ΕΡΤ».

    Υπογράμμισε, τέλος, ότι η λύση την οποία θα επεξεργαστεί το επόμενο διάστημα αναμένεται να κινείται στο γενικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και τη συμφωνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Η ανακύκλωση προσώπων σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της κυβέρνησης

    «Το νέο υπουργικό συμβούλιο είναι κομμένο και ραμμένο στα μνημονιακά μέτρα και αντίστοιχο των σχεδίων της κυβέρνησης για κλιμάκωση της πολιτικής λεηλασίας των εισοδημάτων και ξεπουλήματος των δημόσιων αγαθών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

    Τονίζει, δε, ότι «Η ανακύκλωση στα πρόσωπα, όχι μόνο δεν μπορεί να κρύψει την καταστροφική αποτυχία του μνημονίου, όχι μόνο δεν μπορεί να δώσει τεχνητές αναπνοές σε μια κυβέρνηση που καταρρέει, αλλά σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της».

    [04] Η κλιματική αλλαγή και η οικονομική αστάθεια είναι οι μεγαλύτερες ανησυχίες σήμερα στον πλανήτη

    Η κλιματική αλλαγή και η οικονομική αστάθεια είναι οι κορυφαίες ανησυχίες των πολιτών σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με σχετική έρευνα-δημοσκόπηση.

    Η έρευνα έγινε από το Pew Research Center και σε αυτή ρωτήθηκαν 37.653 άτομα σε 39 χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής, της Μέσης Ανατολής, της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας / Ειρηνικού.

    Στο σύνολο των χωρών το 54% των πολιτών συμφώνησαν ότι η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη ανησυχία τους και ακολουθεί το 52% που αισθάνεται να απειλείται από την οικονομική αστάθεια.

    Πιο μικρές απειλές για το σύνολο των πολιτών στον πλανήτη, θεωρούνται ο ισλαμικός εξτρεμισμός (49%) το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας (42%) και η πολιτική αστάθεια στο Πακιστάν (22%).

    [05] Συνεχίζεται το θρίλερ με τον Εντ. Σνόουντεν. Δεν έφθασε στην Αβάνα

    Πτήση της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot που παρακολουθούσαν στενά τα ΜΜΕ για το ενδεχόμενο να βρίσκεται μεταξύ των επιβατών Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA), ο οποίος κατηγορείται από τη χώρα του για κατασκοπεία, προσγειώθηκε χθες στην Αβάνα.

    Ρώσοι δημοσιογράφοι που επέβαιναν στο αεροσκάφος και δημοσιογράφοι απ' όλο τον κόσμο που είχαν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο της Αβάνας δήλωσαν ότι κανείς δεν είδε τον Σνόουντεν και ότι δεν παρατήρησαν να έχουν ληφθεί κάποια επιπλέον μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο της κουβανικής πρωτεύουσας.

    Όταν έκανε την εμφάνισή του ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, οι δημοσιογράφοι τον περικύκλωσαν. Εκείνος έβγαλε τότε τη δική του φωτογραφική μηχανή, τράβηξε φωτογραφία τους φωτογράφους και είπε: "όχι, δεν υπάρχει κανένας Σνόουντεν".

    Μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους δήλωσαν στους δημοσιογράφους που επέβαιναν σ' αυτό αμέσως μετά την απογείωσή του ότι ο Σνόουντεν δεν είναι επιβάτης της πτήσης αυτής.

    Ο Σνόουντεν επρόκειτο να μεταβεί στην Κούβα και από εκεί στον Ισημερινό όπου έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο.

    [06] Το δικό του αστέρι στο Χόλιγουντ απέκτησε ο παραγωγός των blockbuster ταινιών, Τζέρι Μπρουκχάιμερ

    Οι μεγάλος Αμερικανός κινηματογραφικός παραγωγός, Τζέρι Μπρουκχάιμερ, ο οποίος συνέδεσε το όνομα του με δύο από τις μεγαλύτερες blockbuster επιτυχίες των τελευταίων σαράντα ετών, το "Top Gun" και τους "Πειρατές της Καραϊβικής", έγινε το 2501ο αστέρι, στη «λεωφόρο της δόξας» του Χόλιγουντ, παρουσία των Τζόνι Ντεπ, Τόμ Κρουζ και πλήθος κόσμου.

    «Το όνειρο της ζωής μου ξεκίνησε όταν ήμουν παιδί στο Μίτσιγκαν, και παραμένει πάντα το ίδιο. Να κάνω ταινίες», δήλωσε ο 69χρονος παραγωγός κατά τη διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης.

    Ο Τζόνι Ντεπ που ενσάρκωσε τα μυθικό ρόλο του κάπτεν Τζακ Σπάροου στο κινηματογραφικό έπος "Πειρατές της Καραϊβικής" και πρωταγωνιστεί πλέον στην νέα ταινία "Lone Ranger", επίσης παραγωγής του Μπρουκχάιμερ, τον περιέγραψε ως θρύλο.

    [07] Οι ταλιμπάν εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του Προεδρικού Μεγάρου στο Αφγανιστάν

    Η επίθεση την οποία εξαπέλυσαν σήμερα το πρωί στην Καμπούλ ένοπλοι ταλιμπάν εναντίον του προεδρικού μεγάρου και των γραφείων της CIA έληξε και όλοι οι δράστες είναι νεκροί, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης.

    Ο στρατηγός Αγιούμπ Σαλάνγκι δήλωσε ότι η επίθεση διήρκεσε 90 λεπτά και όλοι οι ένοπλοι ταλιμπάν σκοτώθηκαν.

    Ο αρχηγός της αστυνομίας τόνισε ότι δεν υπήρξαν θύματα από την πλευρά των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

    [08] Τα «BRICS» επιχειρούν στενότερο συντονισμό των μακροοικονομικών πολιτικών τους

    Οι κύριες αναδυόμενες οικονομίες του κόσμου (ομάδα BRICS), παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις «νέες και πολύπλοκες» εξελίξεις στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές και επιθυμούν στενότερο συντονισμό των μακροοικονομικών πολιτικών τους, ανέφερε διπλωματική πηγή στο Ρόιτερς.

    Ήδη η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, είχε τηλεφωνική επαφή με τον κινέζο ομόλογό της, Σι Ζινπίνγκ, όπου συζήτησαν τρόπους για την ενίσχυση του πολιτικού συντονισμού στις μακροοικονομικές υποθέσεις, ανέφερε αξιωματούχος της βραζιλιάνικης κυβέρνησης, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

    Και οι δύο χώρες, καθώς και οι εταίροι τους στην ομάδα BRICS, η Ρωσία, η Ινδία και η Νότια Αφρική, θέλουν τα κράτη της ομάδας G-20 να προχωρήσουν στις δεσμεύσεις τους για τη διασφάλιση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, είπε ο ίδιος κρατικός υπάλληλος.

    [09] Ακόμη ένας περίπατος στο διάστημα

    Δύο Ρώσοι κοσμοναύτες πραγματοποίησαν, τη Δευτέρα διαστημικό περίπατο εκτός του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), διάρκειας 6 ωρών και 35 λεπτών.

    Ο Αλεξάντερ Μισούρκιν και ο ελληνικής καταγωγής Φιοντόρ (Θεόδωρος) Γιουρτσίχιν ( Γραμματικόπουλος) άνοιξαν την εξωτερική πύλη του διεθνούς διαστημικού σταθμού στις 5:31 μ.μ. (1331 GMT), και άρχισαν τις εργασίες συντήρησης ανακοίνωσε, το ρωσικό κέντρο ελέγχου της διαστημικής αποστολής.

    Για τον ελληνικής καταγωγής Ρώσο κοσμοναύτη ήταν ο έκτος διαστημικός περίπατος, ενώ για τον Μισούρκιν ο οποίος έφτασε στον ISS το Μάρτιο ήταν μόλις ο πρώτος.

    [10] «Όσο υπάρχουν επίτροποι στη χώρα δεν έχει σημασία ποιοι είναι υπουργοί» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος

    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν ασχολούνται με τα ονόματα, δήλωσε χθες ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό.

    «Όσο συνεχίζουν να υπάρχουν επίτροποι της τρόικας οι οποίοι ασκούν την εξουσία που προβλέπεται από το Σύνταγμα για τους Υπουργούς και το Υπουργικό Συμβούλιο, δεν έχει σημασία ποιο όνομα αναγράφεται στον ανασχηματισμό», είπε ο κ. Καμμένος.

    [11] Δεν αποδέχτηκε τη θέση της υφυπουργού Υγείας, η Σοφία Βούλτεψη

    Η βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κα Σοφία Βούλτεψη, δεν αποδέχτηκε τη θέση της υφυπουργού Υγείας που της ανατέθηκε, μετά από τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

    Στη θέση της κας Βούλτεψη θα τοποθετηθεί η βουλευτής Μαγνησίας κα Ζέτα Μακρή.

    [12] Παραιτήθηκε ο εμίρης του Κατάρ και παρέδωσε την εξουσία στον γιο του

    Ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Τάνι δήλωσε σήμερα ότι παραιτείται και ότι παραδίδει την εξουσία στο γιο του σεΐχη Ταμίμ.Σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της χώρας, ο ηλικίας 61 ετών σεΐχης Χαμάντ τόνισε ότι είναι καιρός να αναλάβει τα ηνία η νέα γενιά.

    Ο σεΐχης Χαμάντ δεν έκανε καμία αναφορά στον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών σεΐχη Γιασίμ αλ-Τάνι για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι επίσης θα υπέβαλλε παραίτηση.

    "Ο θεός γνωρίζει ότι δεν ήθελα την εξουσία για μένα τον ίδιο και ότι δεν την επεδίωξα για προσωπικούς σκοπούς", τόνισε."Είμαι βέβαιος ότι θα υποστηρίξετε τον σεΐχη Ταμίμ όπως κάνατε και με μένα" πρόσθεσε ο σεΐχης Χαμάντ.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [13] Ανανέωσε ο Μανιάτης με τον Ολυμπιακό έως το 2017

    Την επέκταση της συνεργασίας της με τον Γιάννη Μανιάτη μέχρι το 2017, ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

    «Είμαι περήφανος που αγωνίζομαι σε αυτή την ομάδα, που είναι πάνω από όλα οικογένεια και χαρούμενος που θα συνεχίσω να φοράω την ερυθρόλευκη. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να καταφέρουμε τους στόχους της ομάδας, για να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε τροχιά τίτλων και επιτυχιών και κυρίως για να κάνουμε τον κόσμο μας, διαρκώς, υπερήφανο και χαρούμενο» δήλωσε ο 26χρονος μέσος αμέσως μετά την ανανέωσης της συνεργασίας του με τους «ερυθρόλευκους».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 June 2013 - 6:30:27 UTC