Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρίαρχη επιλογή των τουριστών τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα
  • [02] Θετικό ξεκίνημα στην πρεμιέρα του Μουντιάλ U20
  • [03] Ρ. Τ. Ερντογάν: Οι διαδηλώσεις εξυπηρετούν τους εχθρούς της Τουρκίας
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ: Η συνολική απόρριψη του μνημονίου η απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση
  • [05] Χάλκινο μετάλλιο η Βουγιούκα στους Μεσογειακούς Αγώνες

  • [01] Κυρίαρχη επιλογή των τουριστών τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα

    Oι επισκέπτες - τουρίστες είναι πάντα εν δυνάμει καταναλωτές κατά τη διάρκεια των διακοπών τους ανεξάρτητα με το χρόνο παραμονής τους στις τουριστικές νησιωτικές περιοχές της χώρας μας. Κυρίαρχη επιλογή είναι τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα ενώ όσον αφορά όμως στο πως συνδυάζουν τις αγορές τους παρατηρείται ότι δεν υπάρχει κάποια κυρίαρχη τάση.

    Συγκεκριμένα σημαντικό ποσοστό προβαίνουν σε αγορές σε συνδυασμό με κάποια δραστηριότητα στη φύση όπως π.χ. το μπάνιο στη θάλασσα καθώς και όταν βγαίνουν για φαγητό ή καφέ. Ένα μικρότερο ποσοστό τουριστών συνδυάζει την περιήγηση σε αξιοθέατα, χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και επισκέψεις σε μουσεία με τις αγορές του και τέλος ένα μικρότερο ποσοστό αλλά όχι αμελητέο της τάξης του 16% με την βραδινή του έξοδο. Συμπερασματικά, φαίνεται ότι οι επισκέπτες/τουρίστες είναι πάντα εν δυνάμει καταναλωτές κατά τη διάρκεια των διακοπών τους ανεξάρτητα με το χρόνο παραμονής τους.

    Τα παραπάνω διαφοροποιούνται, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΣΕΕ, σύμφωνα με τον τύπο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είδους του τουρισμού που έχουν επιλέξει. Έτσι, οι τουρίστες των all inclusive, συνδυάζουν με διαφορετικό τρόπο και διαφορετική συχνότητα αγορές και δραστηριότητες στις διακοπές τους. Δηλαδή οι καταναλωτές που διαμένουν σε πεντάστερα ή τετράστερα ξενοδοχεία κάνουν περισσότερες αγορές κατά την περιήγησή τους σε αξιοθέατα ή κατά τη βραδινή τους έξοδο ή γενικότερα στην έξοδο για φαγητό ή καφέ ενώ οι τουρίστες των all inclusive συνδυάζουν τις αγορές τους με το μπάνιο στη θάλασσα ή δραστηριότητες στη φύση.

    [02] Θετικό ξεκίνημα στην πρεμιέρα του Μουντιάλ U20

    Το δρόμο της πρόκρισης για την επόμενη φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος U20 της Τουρκίας, άνοιξε η εθνική μας ομάδα.

    Η ομάδα του Κώστα Τσάνα στην πρεμιέρα του Μουντιάλ νίκησε 2-1 την αντίστοιχη του Μεξικού με τέρματα των Μπουχαλάκη (16`) και Κολοβού (89`).

    Το γκολ των Μεξικανών σημείωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Εσπερικουέτα (40`).

    [03] Ρ. Τ. Ερντογάν: Οι διαδηλώσεις εξυπηρετούν τους εχθρούς της Τουρκίας

    Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα απευθυνόμενος σε χιλιάδες υποστηρικτές του στην Σαμψούντα ότι οι συχνά βίαιες διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων εξυπηρετούν τους εχθρούς της Τουρκία.

    Καθώς ολοκλήρωνε την ομιλία του στν πόλη αυτή της Μαύρης Θάλασσας, στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης είχαν ήδη συγκεντρωθεί χιλιάδες διαδηλωτές.

    Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν λάβει θέσεις γύρω από την πλατεία καθώς το πλήθος φωνάζει "αυτή είναι μόνον η αρχή, ο αγώνας θα συνεχιστεί".

    [04] ΣΥΡΙΖΑ: Η συνολική απόρριψη του μνημονίου η απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση

    Όσο μεγαλώνει η κοινωνική απομόνωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική τους απαξίωση, όσο γίνονται πιο ξεκάθαρα τα αδιέξοδα της μνημονιακής πολιτικής, τόσο φαίνονται πιο αποφασισμένοι να διαλύσουν κάθε κοινωνικό δικαίωμα και κάθε δημόσιο αγαθό, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του για τις πολιτικές εξελίξεις, υπογραμμίζοντας πως τα δύο κόμματα αναζητούν μια νέα προγραμματική συμφωνία και ένα νέο κυβερνητικό σχήμα που θα κλιμακώσει την ακραία μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και του αυταρχισμού.

    «Τα σχέδιά τους, όμως, για τη διάλυση της ΕΡΤ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας πως έκαναν σε όλους ξεκάθαρο ότι ο αγώνας ενάντια στη λιτότητα είναι αλληλένδετος με αυτόν της υπεράσπισης της δημοκρατίας.

    «Η κυβέρνηση καταρρέει υπό το βάρος της αποτυχίας του μνημονίου, αλλά και κάτω από την πίεση του λαϊκού παράγοντα και τις προσδοκίες της πλειοψηφίας της κοινωνίας για μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα. Γι' αυτό και στο δίλημμα μνημόνιο ή δημοκρατία δεν υπάρχουν αλά καρτ απαντήσεις. Η αποδοχή ή η απόρριψη της μνημονιακής πολιτικής δεν γίνεται «κατά περίπτωση». Η ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας και η χάραξη μιας νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους περνά μέσα από την συνολική απόρριψη του μνημονίου».

    [05] Χάλκινο μετάλλιο η Βουγιούκα στους Μεσογειακούς Αγώνες

    Το χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη κατέκτησε η Βάσω Βουγιούκα κατά τη διάρκεια των 17ων Μεσογειακών Αγώνων «Μερσίνη 2013». Η Ελληνίδα οπλομάχος, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά όπου και ηττήθηκε με 15-12 από την Ιταλίδα Λίβια Στάνι.

    Η Βουγιούκα είχε πάρει την πρόκριση για τον ημιτελικό μετά τη νίκη με 15-10 στα προημιτελικά επί της Ισπανίδας Αρακέλι Ναβάρο Λάσο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 June 2013 - 18:30:20 UTC