Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναρτώνται οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ
  • [02] Ιω. Στουρνάρας: Η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της
  • [03] Με καλό καιρό θα αναχωρήσουν οι εκδρομείς για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος
  • [04] Η Ντ. Ρούσεφ καλεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο. Ο πρώτος νεκρός διαδηλωτής στη Βραζιλία
  • [05] Ακτιβιστές συγκεντρώνουν υπογραφές για την απομάκρυνση του Μόρσι στην Αίγυπτο
  • [06] Άρχισε η προπώληση της «Μήδειας» που ανοίγει στις 5 και 6 Ιουλίου τα φετινά Επιδαύρια
  • [07] Πιο ευάλωτα τα παιδιά στην ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων
  • [08] Σήμερα ξεκινά επισήμως το καλοκαίρι
  • [09] Ένοπλοι επιχείρησαν να αφαιρέσουν χρηματοκιβώτιο από αποθήκη στον Ασπρόπυργο
  • [10] Δύο παιδάκια έχασαν τη ζωή τους από κατάρρευση κτιρίου στην Ινδία

  • [01] Αναρτώνται οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ

    Οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα γνωστοποιηθούν σήμερα μετά τις 13.00 σε όλα τα λύκεια της χώρας.

    Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ-Β' θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

    Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α' θα ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν περί τις αρχές Ιουλίου.

    [02] Ιω. Στουρνάρας: Η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της

    Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και θα την εκπροσωπήσει καισήμερα στο ECOFIN, ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις εξελίξεις στην Ελλάδα επισημαίνοντας πως παρά τα συμπτώματα εσωστρέφειας των τελευταίων ημερών, η χώρα θα ανταποκριθεί στις απορρέουσες από το μνημόνιο υποχρεώσεις της ούτως ώστε να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα και πριν το φθινόπωρο η εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα συνολικού ύψους 8,1 δισ. ευρώ.

    Μιλώντας ωστόσο προς τους δημοσιογράφους ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι η χώρα έχει καθυστερήσει σημαντικά στον τομέα της αναμόρφωσης του δημοσίου τομέα και ειδικότερα στο θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και ότι θα πρέπει να πολλαπλασιάσει τις προσπάθειές της στον τομέα αυτό για να λάβει την επόμενη δόση με την οποία θα καλύψει τις υποχρεώσεις της τουλάχιστον για το σύνολο του 2013.

    Σχολιάζοντας δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που εμφανίζουν το ΔΝΤ έτοιμο να αποχωρήσει από τις διαδικασίες δανειοδότησης της Ελλάδας, ο Έλληνας υπουργός σημείωσε ότι το ΔΝΤ απευθύνεται πρωτίστως στις χώρες της ευρωζώνης που παρά τις παλαιότερες υποσχέσεις τους ότι θα διευκολύνουν την Ελλάδα επιμηκύνοντας τους χρόνους ωρίμανσης των δανείων, δεν έχουν ακόμη λάβει τα αναγκαία μέτρα.

    [03] Με καλό καιρό θα αναχωρήσουν οι εκδρομείς για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

    Με καλό καιρό θα αναχωρήσουν οι εκδρομείς για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς οι βοριάδες αναμένεται να υποχωρήσουν από το απόγευμα. Ο καιρός το τριήμερο θα διατηρηθεί αίθριος με κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή.

    Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.

    Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, από την Παρασκευή 21 Ιουνίου για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 22:00 και το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 08:00 έως 13:00.

    [04] Η Ντ. Ρούσεφ καλεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο. Ο πρώτος νεκρός διαδηλωτής στη Βραζιλία

    Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της κρίσης σήμερα το πρωί, την επομένη μιας ημέρας ιστορικών διαδηλώσεων στην χώρα.

    Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο διαδηλωτές κατέβηκαν χθες στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της Βραζιλίας, κατά τη δέκατη ημέρα κοινωνικής δυσαρέσκειας που σφραγίστηκε από βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία, με δεκάδες τραυματίες και τον πρώτο νεκρό.

    Η μεγάλη αυτή κινητοποίηση ήταν αιτία η πρόεδρος Ρούσεφ να ακυρώσει επίσημο ταξίδι στην Ιαπωνία από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου και να συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

    [05] Ακτιβιστές συγκεντρώνουν υπογραφές για την απομάκρυνση του Μόρσι στην Αίγυπτο

    Αιγύπτιοι ακτιβιστές στελέχη της αντιπολίτευσης, δήλωσαν ότι έχουν φθάσει το στόχο των 15 εκατομμυρίων υπογραφών σε μια εκστρατεία με αίτημα την απομάκρυνση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

    Η ιστοσελίδα Tamarod (εξέγερση) ανάφερε ότι η ομάδα προσπάθησε να υπερκεράσει τα 13,2 εκατομμύρια ψήφους υπέρ του Μόρσι από την ισχυρή Μουσουλμανική Αδελφότητα που του έδωσαν τη νίκη στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

    Η Μουσουλμανική Αδελφότητα καθώς και ομάδες σκληροπυρηνικών ισλαμιστών έχουν προγραμματίσει σήμερα μεγάλες διαδηλώσεις προς στήριξη του προέδρου, υποσχόμενοι ότι αυτός θα τερματίσει την τετραετή θητεία του.

    [06] Άρχισε η προπώληση της «Μήδειας» που ανοίγει στις 5 και 6 Ιουλίου τα φετινά Επιδαύρια

    Αρχισε η προπώληση της «Μήδειας» του Ευριπίδη, της τραγωδίας του έρωτα που μετατρέπεται σε τρομερό και άγριο μίσος, που θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 5 και 6 Ιουλίου, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, ανοίγοντας τον κύκλο των φετινών Επιδαυρίων.

    «Η «Μήδεια» δεν είναι μια ηθογραφία που περιγράφει απλώς την ιστορία μιας προδομένης μητέρας που σκοτώνει τα παιδιά της για να εκδικηθεί τον άντρα της. Είναι η ίδια η Φύση, η οποία ενδύθηκε το προσωπείο ενός ανθρώπου και κάποια στιγμή το προσωπείο αυτό έπεσε γιατί αυτός που βρισκόταν απέναντί της δεν τη σεβάστηκε. Εάν τη Φύση την αντιμετωπίσεις ανταγωνιστικά σαν κάτι το εχθρικό θα σε καταστρέψει. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο της τραγωδίας της "Μήδειας"».

    Με τα λόγια αυτά περιγράφει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κιμούλης, τη συγκλονιστική τραγωδία του Ευριπίδη. Υπενθυμίζεται ότι το ανέβασμα της «Μήδειας» το φετινό καλοκαίρι γίνεται με αποκλειστικά ανδρική διανομή και τον Γιώργο Κιμούλη να ενσαρκώνει την ομώνυμη ηρωίδα.

    Η μετάφραση είναι του Κ. Χ. Μύρη. Τα σκηνικά επιμελείται ο Γιώργος Πάτσας, τα κοστούμια ο Γιάννης Μετζικώφ, τη μουσική ο Θάνος Μικρούτσικος, τη χορογραφία η Ζωή Χατζηαντωνίου και τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ.

    Σημειώνεται ότι η προπώληση των παραστάσεων της Επιδαύρου γίνεται από τα εκδοτήρια του Ελληνικού Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39), την ιστοσελίδα www.greekfestival.gr, τα καταστήματα «Public» και τα βιβλιοπωλεία «Παπασωτηρίου».

    [07] Πιο ευάλωτα τα παιδιά στην ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων

    Πιο ευάλωτα στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων είναι, πιθανότατα, τα παιδιά ηλικίας έως 16 ετών σε σχέση με τους ενήλικες καθώς μέχρι αυτή την ηλικία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η ανάπτυξη του εγκεφάλου.

    "Η μυελίνωση των νευρικών ινών, διαδικασία που τους παρέχει μόνωση και προστασία, συνεχίζεται μέχρι την ηλικία των 16 ετών. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τότε ο εγκέφαλος είναι πιθανόν πιο ευαίσθητος σε φυσικούς παράγοντες έκθεσης σε επιβλαβείς συνθήκες, όπως η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία αλλά και σε χημικούς ή άλλους παράγοντες" εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Σαμαράς.

    [08] Σήμερα ξεκινά επισήμως το καλοκαίρι

    Σήμερα γιορτάζεται ημεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, το Θερινό Ηλιοστάσιο.

    Η ακριβής ώρα Ελλάδος του ηλιοστασίου είναι στις 8:04 το πρωί.

    Με το ηλιοστάσιο, όταν η μέρα έχει πλέον την μεγαλύτερη διάρκειά της, ξεκινά και επισήμως το καλοκαίρι στη χώρα μας, όπως και στο υπόλοιπο βόρειο ημισφαίριο, ενώ αντίθετα στο νότιο ημισφαίριο υπάρχει χειμερινό ηλιοστάσιο και αρχίζει ο χειμώνας.

    Το καλοκαίρι, στο βόρειο ημισφαίριο της Γης, ο άξονάς του πλανήτη μας κλίνει προς τον Ήλιο, με συνέπεια ο Βόρειος Πόλος να «γέρνει» προς το άστρο μας. Έτσι, οι ακτίνες του Ήλιου πέφτουν πιο κάθετα στο βόρειο ημισφαιρίο και οι ημέρες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Κατά τη στιγμή του θερινού ηλιοστασίου, ο Ήλιος βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της πορείας του στον ουρανό της Γης και έτσι η μέρα έχει τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια.

    Αντίθετα στο νότιο ημισφαίριο, ο Νότιος Πόλος κλίνει μακριά από τον Ήλιο, οι ακτίνες πέφτουν πιο πλάγια, οι ημέρες έχουν μικρότερη διάρκεια και επικρατεί χειμώνας. Την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου στο βόρειο ημισφαίριο, ο Ήλιος βρίσκεται ακριβώς κατακόρυφα στις 12 το μεσημέρι κατά μήκος του Τροπικού του Καρκίνου, ενώ σε όλες τις άλλες περιοχές βόρεια του ισημερινού η ημέρα έχει διάρκεια μεγαλύτερη των 12 ωρών. Βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, ο Ήλιος δεν δύει σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

    [09] Ένοπλοι επιχείρησαν να αφαιρέσουν χρηματοκιβώτιο από αποθήκη στον Ασπρόπυργο

    Στις 3 τα ξημερώματα, στην έξοδο 4 από την Αττική Οδό στον Ασπρόπυργο, πέντε ένοπλοι απείλησαν με όπλα, φύλακα αποθηκών και εισήλθαν στο κτίριο της αποθήκης.

    Στη συνέχεια αφού ακινητοποίησαν τέσσερις υπαλλήλους των αποθηκών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα, αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο.

    Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, τυχαία διερχόμενη νταλίκα παρεμπόδισε την έξοδό τους με αποτέλεσμα οι δράστες να ανοίξουν πυρ κατά του οχήματος και να εγκαταλείψουν το χρηματοκιβώτιο.

    Από τον πυροβολισμό δεν προκλήθηκε τραυματισμός.

    [10] Δύο παιδάκια έχασαν τη ζωή τους από κατάρρευση κτιρίου στην Ινδία

    Τριώροφη πολυκατοικία στα περίχωρα της Βομβάης κατέρρευσε την νύχτα με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο παιδιά --ένα κοριτσάκι μόλις δύο μηνών και ένα επτάχρονο αγόρι-- να χάσουν τη ζωή τους και αρκετοί ένοικοι να παγιδευτούν στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση των σωστικών συνεργείων, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Η κατάρρευση σημειώθηκε στη συνοικία Τάνε, 35 χλμ από το κέντρο της Βομβάης, κοντά στην περιοχή όπου ένα πρώτο κτίριο κατέρρευσε τον Απρίλιο προκαλώντας τον θάνατο 74 ανθρώπων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 June 2013 - 6:30:22 UTC