Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Παπούλιας: Οι μεταρρυθμίσεις, προϋπόθεση για οικονομική ανάπτυξη
  • [02] Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ μπορεί να γίνει εφέτος
  • [03] Στο Βερολίνο ο Μπαράκ Ομπάμα
  • [04] Η NASA ζητά... βοήθεια
  • [05] Μήνυση από σωματεία του Τύπου εναντίον Ιω. Στουρνάρα και Σ. Κεδίκογλου για την ΕΡΤ

  • [01] Κ. Παπούλιας: Οι μεταρρυθμίσεις, προϋπόθεση για οικονομική ανάπτυξη

    Οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στην Ελλάδα θέτουν τις προϋποθέσεις για οικονομική ανάπτυξη, τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σε ομιλία του σε ελληνοσερβικό επιχειρηματικό φόρουμ, στο Βελιγράδι.

    "Οι αποφάσεις που θα ληφθούν και οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν σήμερα θα κρίνουν το αποτέλεσμα του αύριο. Είναι καίριας σημασίας να προωθήσουμε το έργο ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας ώστε η ανορθωτική πορεία να μην ανακοπεί από κάποιο γεγονός και κυλήσουμε πίσω" επεσήμανε ο κ. Παπούλιας.

    Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι, ανέφερε ακόμη ότι η δυναμική παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στη Σερβία είναι σημαντική, εκτιμώντας ότι υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια οικονομικής συνεργασίας. Οι ελληνικές επενδύσεις στη Σερβία κυμαίνονται γύρω στα 2,5 δισ. ευρώ και οι ελληνικές επιχειρήσεις απασχολούν 25.000 άτομα.

    [02] Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ μπορεί να γίνει εφέτος

    Η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ (Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς) και άλλων δημοσίων επιχειρήσεων μπορεί να επισπευσθεί, δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) Στέλιος Σταυρίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας, ο κ. Σταυρίδης δήλωσε ότι η πώληση του 74% των μετοχών του ΟΛΠ -που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο και είχε σχεδιασθεί ενδεικτικά να γίνει το 2014- μπορεί να επισπευσθεί και να πραγματοποιηθεί εφέτος, προσθέτοντας ότι μπορεί να περιλαμβάνει την παραχώρηση του μάνατζμεντ για μία περίοδο 30 έως 40 ετών.

    Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Σταυρίδης δήλωσε ότι άλλες αποκρατικοποιήσεις που μπορούν να επισπευσθούν περιλαμβάνουν τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, ένα ποσοστό 6% μετοχών του ΟΤΕ που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο και τη συμμετοχή του κράτους κατά σχεδόν ένα τρίτο στο μετοχικό κεφάλαιο των ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια).

    Ο διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ «θα επαναπροκηρυχθεί μόλις γνωρίζουμε πώς θα γίνει και είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την αγορά, δήλωσε ο κ. Σταυρίδης, σημειώνοντας ότι μπορεί να πάρει ενάμισι χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί ο νέος διαγωνισμός.

    Επιμέλεια: Α. Χαραλαμπίδης

    [03] Στο Βερολίνο ο Μπαράκ Ομπάμα

    Στις 10.50 ακριβώς η Cadillac, το «κτήνος» («the beast») με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έφθασε στον κήπο του προεδρικού ανακτόρου Bellevue, στην ειδυλλιακή περιοχή Σαρλότενμπουργκ, στο δυτικό Βερολίνο. Εκεί τον υποδέχθηκε με στρατιωτικές τιμές ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, μαζί με μαθητές από σχολεία της γερμανικής πρωτεύουσας.

    Το εθιμοτυπικό σκέλος της επίσκεψης ακολουθεί η συνάντηση του κ. Ομπάμα με την Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ, πρώτα με τις δύο αντιπροσωπείες και κατόπιν κατ΄ιδίαν, σε γεύμα εργασίας, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Αμερικανού Προέδρου στην Πύλη του Βρανδεμβούργου το απόγευμα, ενώπιον 4.000 προσκεκλημένων. Θα τον υποδεχθεί ο δήμαρχος του Βερολίνου Κλάους Βοβεράιτ, ενώ θα τον προλογίσει η κυρία Μέρκελ. Στην διάρκεια της 20λεπτης ομιλίας του αναμένεται, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, να θέσει το ζήτημα του πυρηνικού αφοπλισμού. Αργότερα θα συναντηθεί με τον υποψήφιο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ και η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με το επίσημο δείπνο, παρουσία 250 προσκεκλημένων.

    Παράλληλα με το επίσημο πρόγραμμα και τις πολιτικές επαφές εξελίσσεται ήδη το πρόγραμμα της «Πρώτης Κυρίας» των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα και των δύο παιδιών του προεδρικού ζεύγους, Σάσα και Μαλία. Στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, την Βουλή και το σημείο όπου διατηρείται τμήμα του Τείχους τους συνοδεύει ο σύζυγος της κυρίας Μέρκελ, Γιοάχιμ Ζάουερ.

    [04] Η NASA ζητά... βοήθεια

    Η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος NASA ζητά τη βοήθεια ιδιωτών επιστημόνων, διεθνών οργανισμών, αλλά και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, προκειμένου να εντοπιστούν έγκαιρα αστεροειδείς που θα μπορούσαν ενδεχομένως να «απειλήσουν» τον πλανήτη Γη.

    Όπως ανακοίνωσε η NASA, η ίδια έχει τη δυνατότητα εντοπισμού περίπου του 95% των πιθανών «επικίνδυνων» ιπτάμενων αντικειμένων (με διάμετρο ίση ή μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου). Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ένας αστεροειδής αντίστοιχου μεγέθους είναι «υπεύθυνος» για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων από τον πλανήτη, πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.

    Στόχος της NASA είναι να συνεργαστεί με ιδιώτες αλλά και με κυβερνητικές οργανώσεις, διεθνείς οργανισμούς και την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα ώστε να αποκτηθεί περισσότερη γνώση γύρω από ενδεχόμενους διαστημικούς κινδύνους για το μέλλον της ανθρωπότητας.

    [05] Μήνυση από σωματεία του Τύπου εναντίον Ιω. Στουρνάρα και Σ. Κεδίκογλου για την ΕΡΤ

    Μήνυση σε βάρος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Σίμου Κεδίκογλου, κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών οι πρόεδροι της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) Δημήτρης Τρίμης, της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού - Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) Θέμης Μπερεδήμας και της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) Δημήτρης Καμαρινόπουλος.

    Στη μήνυση (μία σελίδα) οι τρεις πρόεδροι αναφέρουν ότι οι δύο αρμόδιοι υπουργοί κατά παράβαση του νόμου δεν έχουν ακόμη εφαρμόσει την προσωρινή διαταγή τού προέδρου του ΣτΕ παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δύο ημέρες από την έκδοσή της. Τονίζουν επίσης, ότι οι δύο μηνυόμενοι δεν έχουν πράξει τίποτε για να εφαρμοστεί η διάταξη και η δημόσια ραδιοτηλεόραση εξακολουθεί να μην εκπέμπει πρόγραμμα.

    Τονίζουν δε, ότι στο κανάλι 52 της Digea έχει "ανέβει παρανόμως σήμα με μπάρες" στο οποίο αναφέρεται ότι πρόκειται περί συχνότητας της ΝΕΡΙΤ η οποία νομικά δεν υφίσταται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 June 2013 - 12:30:25 UTC